Мнения на Birdie...

• 261 717
  • 2 044
  •   2
Отговори
# 675
Здравей Бърди,
до какви последствия може да доведе храненето на кърмаче без алергия към кравето мляко с прегомин или фризопеп?
Привет,

*До алергизиране, понякога до колитни промени.
*реакция към всяка нововъведена храна (което се тълкува като "алергия"), което се последва от 3 страници списък диета. Всъщност детето го минават на "хлеб и вода".
*до изхождания със слуз, нестабилни, диарични или запек и трудно изхождане. Капризни и променливи дотолкова че майките са в паника от коя нова храна изпражненията са малко по-редки. И започва нова спирала на "диети".
*до всякакъв вид пъпки и петна внезапно появяващи се и изчезващи, и ставащи повод за невероятна паника и още по-тежки "диети".

# 676
Бърди, не разбрах препоръчвате ми Милупа, Аптамил е производство на Милупа..?

Благодаря за информацията, изключително ценна е като се има предвид, че е опита на практикуващ педиатър.
За оризовото брашно - подходяща ли е Оризовата каша на Милупа http://milupa.de/de/produkte/getreidebreie/nachdem4monat/nach_dem_4__Monat.html

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 18:46 от KOTE

# 677
Бърди, не разбрах препоръчвате ми Милупа, Аптамил е производство на Милупа..?
Да, на Милупа е. Изберете друго, освен това на Милупа-НАН1 или Хумана...
Просто Милупа, НАН и Хумана са в групата на предпочитаните от мен марки за тези проблеми.
Смяната на млеката тук е в съображение, защото мастните съставки са различни за различните марки млека-например НАН 1 се прави с палмово масло, което е анти-констипационно по принцип.

Би трябвало това да е:
Bio-Getreidebrei Reisflocken
Но не владея немски. Simple Smile

# 678
@Chloé
"Прегомин" не е ХА мляко, а специално мляко само за деца с АБКМ.
Това, което пишете е вероятно лека екзема, провокираща се от изпотяване.
Не виждам защо толкова Ви тревожи тази лека екзема и защо за алергии все мислим?
Какви планове за храненето на детето имате?

Честно казано, не знаех това за Прегомина  Embarassed
В началото и аз си помислих, че може да има екзема, не знам защо, може би защото на 2 пъти видях, че обривчето беше леко мокро. Иначе мен изобщо не ме притеснява дали е екзема или друго, стига детето да не го дразни и да се лекува правилно, каквото и да е то. Аз изобщо не съм настоявала да има алергия и Слава Богу ако я няма, ама нали лекар ни подведе с тази алергия. Не ме разбирайте погрешно, в крайна сметка и алергия да е, не се плаша, но това променя някои моменти в режима на детето, в частност храненето му и най-важното  - все пак искам да знам има ли или няма алергия, а не да си правим експерименти  Simple Smile
Плановете за захранването питате... Ами ние сме го започнали. На обед давам зеленчуково пюре, което в повечето случай не се изяжда, на моменти яде, на моменти не. От днес дадох пуешко месо, пак така. След обяд давам каша с плод. До сега съм давала само безмлечни каши, смесвани с Прегомин. И тях толкова ги яде, колкото и пюретата. Смятам по малко да въведа глутен, да разнообразявам кашите, да въвеждам нови плодове и зеленчуци, доколкото позволява сезонът и според възрастта на детето. Давам по малко сурова ябълка и банан. Общо взето това е. Имайки предвид нашата "висяща" ситуация, не знам дали мога да си позволя жълтък, кисело мляко, сирене по-нататък. За сега детето не проявява особен интерес към твърдата храна, така, че не го насилвам. Гледам да предлагам различни неща, поне да опитва и да се запознава с вкусове. Това мога да кажа, не знам, може да съм пропуснала нещо...

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 20:24 от Chloé

# 679
Birdie, моля те, ако няма да се включваш в другите теми, давам ти линк  - много искам да знам и твоето мнение.
Благодаря ти!  bouquet

# 680
Здравейте, Birdie, първо искам да благодаря за примерната схема за захранване. На нас ще ни трябва след около месец, но знам със сигурност, че написаното от теб ще е полезно на много майки тук...
Второ, аз от около 10-тина дни слагам една мензурка от оризовото брашно на Нестле  във вечерния биберон и се понася добре от детето. Два дни го пробвам през деня в 12ч. да му давам 1 мензурка оризово брашно + малко Ам/като кашичка/, просто, за да го уча да яде с лъжичката. Единия ден се хареса, на другия -не. Нищо, пак ще го пробвам, ако прецениш че  е добре.
Трето, искам да питам нещо от чисто любопитство. От всичко което съм изчела за захранването разбрах, че се препоръчва да се дава новата храна /респ. и първата/ в часовете 10-11-12, с идеята ако детето ще реагира лошо, да се наблюдава през светлата част на деня, и да се отиде на лекар навреме. Дано добре се изразих. Ти препоръчваш да се дават новите неща в 16-17-18 / ако добре съм разбрала/, моля те кажи ни защо?
Това е, благодаря!
Бъдете здрави!

# 681
  • София
Birdie говорих с лекарката и каза, че .."Да наистина говорят изследванията за лека форма на анемия но....мен ме притеснява повече стойността на захарта" Изследването показва 5,26 при капилярно взета кръв. Твоето мнение по въпроса? Предложи да ограничим за 10-ина дни захарта и да направим после някакви по-сложни ( не ги запомних много ) изследвания на захарта вече с венозна кръв. Тя предположи, че при ограничаване на захарта хранителният му режим ще се подобри и може да се очаква подобрение и на другите стойности.

# 682
Birdie говорих с лекарката и каза, че .."Да наистина говорят изследванията за лека форма на анемия но....мен ме притеснява повече стойността на захарта" Изследването показва 5,26 при капилярно взета кръв. Твоето мнение по въпроса? Предложи да ограничим за 10-ина дни захарта и да направим после някакви по-сложни ( не ги запомних много ) изследвания на захарта вече с венозна кръв. Тя предположи, че при ограничаване на захарта хранителният му режим ще се подобри и може да се очаква подобрение и на другите стойности.
Под 5.6ммол/л (100мг/дл) се приема за нормално ниво.
Кога вземахте пробата?
Повторете я още веднъж, но под 5.6ммол/л си е норма и следователно нищо не е нужно да се прави.

http://www.childrenwithdiabetes.com/d_0n_010.htm
вж.края на таблицата

# 683
Отново аз...Днес бяхме на консултация и педиатърката ни слуша коремчето на бебчето - каза, че има газове и ни предписа Мезим Форте - по 1/3 от хапчето, стрито на прах сутрин и вечер по време на хранене. Имам 3 въпроса: 1. Може ли да се дава на толкова малко бебе?; 2. Има ли ефект?; 3. Таблетки Мезим Форте 3 500 ли трябва да бъдат?
Благодаря  Hug

# 684
Здравейте, Birdie, първо искам да благодаря за примерната схема за захранване. На нас ще ни трябва след около месец, но знам със сигурност, че написаното от теб ще е полезно на много майки тук...
Второ, аз от около 10-тина дни слагам една мензурка от оризовото брашно на Нестле  във вечерния биберон и се понася добре от детето. Два дни го пробвам през деня в 12ч. да му давам 1 мензурка оризово брашно + малко Ам/като кашичка/, просто, за да го уча да яде с лъжичката. Единия ден се хареса, на другия -не. Нищо, пак ще го пробвам, ако прецениш че  е добре.
Трето, искам да питам нещо от чисто любопитство. От всичко което съм изчела за захранването разбрах, че се препоръчва да се дава новата храна /респ. и първата/ в часовете 10-11-12, с идеята ако детето ще реагира лошо, да се наблюдава през светлата част на деня, и да се отиде на лекар навреме. Дано добре се изразих. Ти препоръчваш да се дават новите неща в 16-17-18 / ако добре съм разбрала/, моля те кажи ни защо?
Това е, благодаря!
Бъдете здрави!
Захранването в 16-17-18 е останало по няколко причини:

*ако детето се кърми обикновено в тези часове има малко кърма
*за да се избягва слагането на сладки храни в 10-11.
*не се слагат сладки храни в часовете 12-13-14.
Следобед даваме такива храни от които е практически много рядко да имаме алергична реакция.
Другите по "опасни" храни така или иначе в 12-13-14 ги слагаме.

Сложете оризовото брашно в 16-17-18, а не в 12. Ще Ви е по-лесно Simple Smile . 3-4 часа преди това детето не бива да е хранено за да има апетит. Захранването е бавна процедура-ден след ден. Търсете тази консистенция, която се харесва на детето.

# 685
Отново аз...Днес бяхме на консултация и педиатърката ни слуша коремчето на бебчето - каза, че има газове и ни предписа Мезим Форте - по 1/3 от хапчето, стрито на прах сутрин и вечер по време на хранене. Имам 3 въпроса: 1. Може ли да се дава на толкова малко бебе?; 2. Има ли ефект?; 3. Таблетки Мезим Форте 3 500 ли трябва да бъдат?
Благодаря  Hug
"каза, че има газове"
->>Какво лошо има в това? къде е проблема? това само по себе си не е симптом за "лекуване".

Никой и никъде не дава панкреатични ензими на бебета (и деца) с такава лекота, с която това се прави в Бг.

# 686
Ами и аз засега реших да се въздържа от лечението. Наистина днес бебка е по-нервна от обичайното, но ще изчакам. Това е и твоето мнение, доколкото разбирам...

# 687
Проверете бибероните да текат нормално (около капка на секунда).
Ако детето е много лакомо в началото и поглъща много въздух, може да го прекъсвате издърпвайки леко биберона.
Не я оставяйте да плаче дълго по разни поводи-навреме дайте или направете нужното (смяна на памперс, например).
Нормална температура на млякото-към хладко.

# 688
Здравей, д-р Бънди
Да попитам нещо и аз. Ще се радвам ако отделиш време да ми отговориш.
Какви са признаците на дехидратация при децата /2-3 год/. Изобщо има ли такива ВИДИМИ, които един неспециалист като мен би могъл да разпознае.
Благодаря ти предварително

# 689
Здравей, Birdie  малкият е с Т вече шести ден. От вчера ни включиха и антибиотик Агументин 457 , до тук съм дала вече два приема . Въпросът ми е кога почва да се повлиява Т и изобщо повлиява ли се от антибиотика или педито го изписа просто да се презастрахова.
Предварително ти благодаря !!!

Общи условия

Активация на акаунт