Мнения на Birdie...

• 261 485
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 855
И аз имам въпрос към Birdie

На сина ми (3г.) се появиха сухи участъци по крачетата, нещо като лишейчета. След консултация диагнозата беше много суха кожа, АД беше отхвърлен.
Предмисаха ни А-Дерма и кожата мигновено се оправи.
Въпросът ми е има ли някакъв курс на лечение, през което време трябва да го мажа с А-Дерма, или непрекъснато т.е. цял живот.
Не, няма курс.
Не го къпете с много гореща вода и ползвайте кремчето, когато е нужно.
Може да отзвучи тази сухост, но може и да се запази-но това е индивидуална особеност и не бива в този и вид да и отдавате значение.

# 856
Благодаря Birdie!!!  bouquet
Би ли бил по конкретен какъв дае този по щадящ подход къв по голямото ми дете?
->По "третата сливица" ли? Ако има значима "третата сливица" е добре да я махнете. Но пък тя за да дава симптоми само пролетно време... Нужен е много щадящ подход.

# 857
Бърди здравей ,
на  езика на синът ми се е появил някакъв  бял мехур  това афта ли е?
какво да правя да го мажа ли с дектарин ?
досега му мажех устата с него  заради гъбички и изведнъж видях мехура . newsm78

# 858
  • Madrid
Д-р Birdie,здравейте!
Преди два дни забелязах,че предните два горни зъба са пожълтели от към венеца.Опитах да ги почистя ,но не изчезва.Притеснението ми е да не би това да е начална фаза на почерняване?Исках да се допитам първо до вас.Той досега не е опитвал захар,но пък пи антибиотик в продължение на седмицаи в момента целия е обринат,има ситни червени пъпчици навсякъде.
Ако можете да ми дадете информация за първоначалния етап на почерняването на зъбите,ще съм ви благодарна!  bouquet

# 859
Здравете Birdie!
Аз по-нагоре бях писала за изтичане на еднократно прозрачна течност от ушето на 4 годишния ми син 2 седмици след като бяхме се лекували с антибиотик от възпалени е на уше.
Започнахме да пием Сумамед заради силна кашлица,придружена с температура.И на втория преем изтече секрета.Това беше не го боли ,не тече и е чисто.Изпихме последната доза и приключихме.След 4 дена отидохме на контрола и доктора каза да му слагам капки Гаразон.Не ми каза да е видял перфорация на ушето.И аз сега не смея да ги слагам защото доколкото знам не е хубаво.
Благодаря предварително за мнението.  bouquet

# 860
Съмнявам се, че ще ми отговорите, но...

Независимо че нормалните стойности на уринно pH са в диапазона 4.8-7.7, под 6 имат pH сравнително много малък брой деца.
Средно преобладаващия брой деца имат pH на урина около 6.

Има ли проблем, ако pH е 5 ?

Все пак благодаря!

# 861
Да, има проблем...
Търсят се причините за това pH.
Особено във връзка с подозренията за рахит ...

# 862
Благодаря Birdie!!!  bouquet
Би ли бил по конкретен какъв дае този по щадящ подход къв по голямото ми дете?
->По "третата сливица" ли? Ако има значима "третата сливица" е добре да я махнете. Но пък тя за да дава симптоми само пролетно време... Нужен е много щадящ подход.
Да не избързвате, щом симптомите са ограничени.
Да внимавате да не давате на детето с месеци Аериус/Зиртек.
Само при симптоми-насочено лечение и по възможност кратко.

# 863
Бърди здравей ,
на  езика на синът ми се е появил някакъв  бял мехур  това афта ли е?
какво да правя да го мажа ли с дектарин ?
досега му мажех устата с него  заради гъбички и изведнъж видях мехура . newsm78
Без да го видя ми е много трудно да кажа.
Простете...

# 864
Д-р Birdie,здравейте!
Преди два дни забелязах,че предните два горни зъба са пожълтели от към венеца.Опитах да ги почистя ,но не изчезва.Притеснението ми е да не би това да е начална фаза на почерняване?Исках да се допитам първо до вас.Той досега не е опитвал захар,но пък пи антибиотик в продължение на седмицаи в момента целия е обринат,има ситни червени пъпчици навсякъде.
Ако можете да ми дадете информация за първоначалния етап на почерняването на зъбите,ще съм ви благодарна!  bouquet
Привет,
Да се е удрял по-силно при падане в тази област точно?

# 865
Здравете Birdie!
Аз по-нагоре бях писала за изтичане на еднократно прозрачна течност от ушето на 4 годишния ми син 2 седмици след като бяхме се лекували с антибиотик от възпалени е на уше.
Започнахме да пием Сумамед заради силна кашлица,придружена с температура.И на втория преем изтече секрета.Това беше не го боли ,не тече и е чисто.Изпихме последната доза и приключихме.След 4 дена отидохме на контрола и доктора каза да му слагам капки Гаразон.Не ми каза да е видял перфорация на ушето.И аз сега не смея да ги слагам защото доколкото знам не е хубаво.
Колко време пихте Сумамед... оххх лош избор са тези Сумамед и Азитромицин за тези случаи...
Всичко зависи от състоянието на тъпанчето-при перфорация (или само подозрение за нея) капки не се слагат...
А и иначе капки не се слагат за детски отити...

# 866
Здравете Birdie!
Колко време пихте Сумамед... оххх лош избор са тези Сумамед и Азитромицин за тези случаи...
Всичко зависи от състоянието на тъпанчето-при перфорация (или само подозрение за нея) капки не се слагат...
А и иначе капки не се слагат за детски отити...

Пихме Аугоментин 7 дена за възпаление на уше.След 2 седмици започнахме Сумамед-3 дози.След втората доза изтече секрета.А той беше изписан за друго.Явно ушето не беше оправено.

# 867
Да, има проблем...

съжелявам, но пак ще питам...
А ако всички други показатели са в норма? Може би трябва да се повторят изследванията или нещо друго?

Благодаря за търпението и разбирането!

# 868
Да, има проблем...
съжелявам, но пак ще питам...
А ако всички други показатели са в норма? Може би трябва да се повторят изследванията или нещо друго?
Благодаря за търпението и разбирането!
Не са в норма-алкалната фосфатаза е силно увеличена.
По принцип правим рентгенография на китка, и изследваме серумни нива на Вит Д. Ако от тях се подтвърди диагнозата "рахит", започвате лечение като за рахит. Но алкалната фосфатаза трябва да се нормализира от лечението. Ако не се-се търсят други причини-има т.нар. резистентен рахит има и група бъбречни заболявания в съображение... Simple Smile

Ако изолирано имате такова pH без друга патология първо се оглеждате за храните на детето и после има алгоритъм за уточняване.

# 869
"Пихме Аугоментин 7 дена за възпаление на уше.След 2 седмици започнахме Сумамед-3 дози.След втората доза изтече секрета.А той беше изписан за друго.Явно ушето не беше оправено."
->След протичане на ухото, погледнаха ли го с отоскоп? От това зависи по-нататъшното ни поведение. Може да е рецидив след първия епизод, а може и да не е бил резултатен курса с Аугментин.

Общи условия

Активация на акаунт