Мнения на Birdie...

• 261 480
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 870
"Пихме Аугоментин 7 дена за възпаление на уше.След 2 седмици започнахме Сумамед-3 дози.След втората доза изтече секрета.А той беше изписан за друго.Явно ушето не беше оправено."
->След протичане на ухото, погледнаха ли го с отоскоп? От това зависи по-нататъшното ни поведение. Може да е рецидив след първия епизод, а може и да не е бил резултатен курса с Аугментин.

Ами погледна го с апаратче за уше(незнам дали се казва отоскоп) и каза че е зачервено,но не е за антибиотик.И каза само за капките.
Знам че няма как да прецените след като не сте го видели,но все пак държа на вашето мнение. Peace

# 871
Благодаря! Simple Smile
Ако е зачервено, изтекла е течност, и при тези обстоятелства, е добре да обсъдите Цефалоспорин-Омницеф, Дурацеф... Лоракарбеф->>10 дена. С контролно поглеждане на 3 ден че отита се повлиява от лечението.
Дори и само подозрение за перфорация изключва възможността за капки. Понякога е нужно да се погледне с УНГ микроскоп-има малки перфорации, които с обикновен уред не се виждат.

# 872
  • Madrid
Привет,
Да се е удрял по-силно при падане в тази област точно?
Всъшност да,преди месец може би.Горната устна се беше подула и текна малко кръв,това обезпокоително ли е?

# 873
Привет,
Да се е удрял по-силно при падане в тази област точно?
Всъшност да,преди месец може би.Горната устна се беше подула и текна малко кръв,това обезпокоително ли е?
На това се дължи вероятно това пожълтяване...
Ще се види във времето как ще се развият нещата.
Консултирайте с дентист...

# 874
  • Madrid
Благодаря ви!  bouquet

# 875
Съмнявам се, че ще ми отговорите, но...

Независимо че нормалните стойности на уринно pH са в диапазона 4.8-7.7, под 6 имат pH сравнително много малък брой деца.
Средно преобладаващия брой деца имат pH на урина около 6.

Има ли проблем, ако pH е 5 ?

Все пак благодаря!

PH 5 не е ли в нормата?И нашето е такова .

# 876
Благодаря Бърди,
знам че трябва да се види , но по принцип ми кажи за афти подходящо ли е да се маже с дектарин ?
ако да аз слагам на биберона и само така мога да го вкарам в устата по този начин ефикасно ли е?  bouquet

# 877
@илияна сърталанска

Независимо че нормалните стойности на уринно pH са в диапазона 4.8-7.7, под 6 имат pH сравнително много малък брой деца.
Средно преобладаващия брой деца имат pH на урина около 6.
Би трябвало да изследвате още:

*осмолалитет на урина
*глюкоза-количествено и качествено в урина+кетони
*кръвна глюкоза на гладно.

Алкалната фозфатаза е завишена значително.
Може да я повторите, но ако има съмнения, рентгенография на китка би Ви помогнала значително в уточняването.
По принцип правим рентгенография на китка, и изследваме серумни нива на Вит Д. Ако от тях се потвърди диагнозата "рахит", започвате лечение като за рахит. Но алкалната фосфатаза трябва да се нормализира от лечението. Ако не се-се търсят други причини-има т.нар. резистентен рахит има и група бъбречни заболявания в съображение...

Ако изолирано имате такова pH без друга патология, първо се оглеждате за храните на детето, и после има алгоритъм за уточняване.

"За гърдите не са птичи ,а обущарски и за сега нищо не правим ,а по нататък спорт ."
-> Предположих... птичите са  по-рядко явление...

# 878
Здравейте,
Искам и аз да Ви попитам за моя проблем: на дъщеря ми и проникват кучешките зъби. Всичко започна на 10 февр. с Т 39,4, свалихме я, докторката каза, че гърдите са й чисти, да пием ангин хил – хомеопатично за червеното й гърло. За 3 дена всичко и мина, гърлото и беше нормалто, Т  нямаше повече. Следващите 3 ,4 дена си беше наред, и пак Т 38, пак зачервено гърло. Пак започнахме ангин хила и лекарката ни каза да дадем урина за изследване, но така и не можахме, детето много се травмира и ревеше от гърнето. Т беше за 1 ден, повече не е вдигала, но започна кашлица, лекарката ни каза че има много слюнкоотделяне и е от това, започнахме стодал, след 2 дена се появиха сополите. Т не вдигаме повече, предписаха ни хомеовокс за ларингит, защото междувременно ни стана дрезгав гласа при плачене, и капки зиртек за намаляване на секрецията. Гърдите са й чисти, намя Т, само сополи. Кашлицата ни намаля, но сополите станаха много гъсти и не можем да ги вадим. Изникнаха ни  2 зъбчета, та въпроса ми е възможно ли е всичко това от 2 седмици да е от зъби или трябва антибиотик да пие (тя до сега не е пила) и какъв антибиотик.

# 879
Благодаря Бърди,
знам че трябва да се види , но по принцип ми кажи за афти подходящо ли е да се маже с дектарин ?
ако да аз слагам на биберона и само така мога да го вкарам в устата по този начин ефикасно ли е?  bouquet
Дактарин при афти? Не...те не са с гъбичкова етиология.
Ефикасно е, но за "млечница", не за афти.

# 880
...та въпроса ми е възможно ли е всичко това от 2 седмици да е от зъби или трябва антибиотик да пие (тя до сега не е пила) и какъв антибиотик.
Не е от зъбки всичко това.
Повече картината се покрива с тази на вирусно заболяване. Зиртек-а е без значение и ефект, и не е нужно да го давате за този конкретен случай.
За Антибиотик не мога да кажа-зависи от развитието...

# 881
  • София
Здравей Бърди, направих микробиологичен секрет по мое желание на Джули от носа, просто това хъркане вечер, без секрет започна да ме плаши - така е от 4 месеца
днес се обадих за резултатите и ми казаха от лабораторията - единичен стафилокок ореус, чакаме утре антибиограма, когато съобщих резултата на педиатъра той веднага по телефона изписа Бактробан мисля, че така се казва назален унгвент, чакам и твоето мнение - да го купувам ли или ще препоръчаш друго? Hug

# 882
Да, Бактробан е добър избор за този случай.

# 883
  • София
ок, благодаря ти, но този стафилокок страшен ли е, от какво се появява?  bouquet

# 884
Здравейте Birdie!
Имам нужда от вашия съвет. Предстои ни реимунизация срещу полиомиелит ( дъщеря ми е на 14 месеца) . Досега е ваксинирана с жива ( орална ) ваксина по здравна каса. Наскоро разбрах за Имовакс полио. Какво препоръчвате- да продължим с оралната или да преминем на убитата. Купила съм вече Имовакс-а , но не мога да се реша какво да правя, чела съм противоречиви отзиви за смесването на двата вида полио ваксина. И ако е опасно, защо? Какво е вашето мнение?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт