Мнения на Birdie...

• 261 458
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 885
ок, благодаря ти, но този стафилокок страшен ли е, от какво се появява?  bouquet
Чест е в Бг, доколкото чета.Тук за около 10 години съм виждал от детски нос да се изолира Стафилококус ауреус 3 пъти.
Лекува се-има значение обкръжаващата детето среда и други възможни носители.

# 886
Бърди здравей отново , благодаря за отговора
сега искам да попитам докога се приема витамин Д
синът ми се роди с полузатворена фонтанела и към 4  -5 месец вече се беше затворила съвсем
още го давам по една капка на ден  вътре в АД мляко, сега пие нутрилон 3

# 887
  • София
ок, благодаря ти, но този стафилокок страшен ли е, от какво се появява?  bouquet
Чест е в Бг, доколкото чета.Тук за около 10 години съм виждал от детски нос да се изолира Стафилококус ауреус 3 пъти.
много съм досадна Embarassed, но каква трябва да бъде средата на детето, от какво да я предпазвам, да чистя ли повече с антибактериални препарати, въобще как да постъпя... Rolling Eyes

# 888
много съм досадна Embarassed, но каква трябва да бъде средата на детето, от какво да я предпазвам, да чистя ли повече с антибактериални препарати, въобще как да постъпя... Rolling Eyes
Всички в досег с детето от домашната среда е добре да направят по една посявка на назален секрет.

# 889
Здравейте Birdie!
Имам нужда от вашия съвет. Предстои ни реимунизация срещу полиомиелит ( дъщеря ми е на 14 месеца) . Досега е ваксинирана с жива ( орална ) ваксина по здравна каса. Наскоро разбрах за Имовакс полио. Какво препоръчвате- да продължим с оралната или да преминем на убитата. Купила съм вече Имовакс-а , но не мога да се реша какво да правя, чела съм противоречиви отзиви за смесването на двата вида полио ваксина. И ако е опасно, защо? Какво е вашето мнение?
Благодаря предварително.
Не е желателно да се смесват, но ако ги смесите би трябвало да продължите само с Имовакс и да направите всички нужни дози по календар.

# 890
Бърди здравей отново , благодаря за отговора
сега искам да попитам докога се приема витамин Д
синът ми се роди с полузатворена фонтанела и към 4  -5 месец вече се беше затворила съвсем
още го давам по една капка на ден  вътре в АД мляко, сега пие нутрилон 3
"синът ми се роди с полузатворена фонтанела..."
->Това не значи че детето има рахит.
До годинка, обикновено.
Няма да повярвате, но за толкова години работа нито веднъж не съм давал или предписвал Вит.Д.
Може би защото тук има много слънчеви дни...

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 17:06 от Birdie

# 891
Благодаря за отговора!
Бих искала да попитам, в този случай възможно ли е да се даде Imovax polio и Act- hib на един прием (за дете на 14 месеца), и ако не , на какъв период от време е желателно това да стане?  (Досега не сме слагали Act-hib). Благодаря!

# 892
Благодаря за отговора!
Бих искала да попитам, в този случай възможно ли е да се даде Imovax polio и Act- hib на един прием (за дете на 14 месеца), и ако не , на какъв период от време е желателно това да стане?  (Досега не сме слагали Act-hib). Благодаря!
Да, възможно е.
За Акт-Хиб е добре обаче да изчакате 15 месец за да направите само една доза.

# 893
Благодаря!   bouquet

# 894
  • Варна

.....т.нар. резистентен рахит има и група бъбречни заболявания в съображение... Simple Smile

Здравей, Бърди. Може ли да дадеш малко повече обяснения във връзка с това твое изречение?
Преди две седмици оперираха сина ми от херния. Имаше и асансьорен тестис. По време на операцията лекарят е открил хипоспадия. Същият лекар при първоначалния преглед (за херния) каза, че детето ми има признаци на рахит-видя две бучки в долната част на гръдния кош. Четох, че хипоспадията може да е свързана и с други аномалии при бъбреците. Та-възможно ли е да има някаква връзка: хипоспадия-бъбреци-рахит?

# 895
Birdie, на дъщеря ми вчера й сложиха втората доза Превенар и реимунизацията с Пентавак, тя е  хремава и кашля леко, но без Т, лекарката я прегледа основно и каза, че няма проблем да се сложат ваксините. Така ли е, надявам се да не са й навредили? Вчера вечерта вдигна малко Т, след това не е вдигала, но това, което ме притеснява е, че и снощи и тази вечер е отпаднала, няма енергия както обикновенно и няма апетит, а през деня се храни добре. Възможно ли е да е от съчетанието на двете вакисни? Много се притеснявам да не са й навредели като са й ги сложили леко болна...пък и напоследък чета толкова негативни мнения за ваксините, но за децата в колектив тук са задължителни.

# 896
Birdie, на дъщеря ми вчера й сложиха втората доза Превенар и реимунизацията с Пентавак, тя е  хремава и кашля леко, но без Т, лекарката я прегледа основно и каза, че няма проблем да се сложат ваксините. Така ли е, надявам се да не са й навредили? Вчера вечерта вдигна малко Т, след това не е вдигала, но това, което ме притеснява е, че и снощи и тази вечер е отпаднала, няма енергия както обикновено и няма апетит, а през деня се храни добре. Възможно ли е да е от съчетанието на двете ваксини? Много се притеснявам да не са й навредели като са й ги сложили леко болна...пък и напоследък чета толкова негативни мнения за ваксините, но за децата в колектив тук са задължителни.
Няма никакъв проблем! Точно така постъпваме и ние. Тези малки оплаквания не са противопоказание за ваксинация.
Утре всичко ще е наред. Не се притеснявайте...
Всяко негативно мнение за ваксина би трябвало да е аргументирано...

# 897

.....т.нар. резистентен рахит има и група бъбречни заболявания в съображение... Simple Smile

Здравей, Бърди. Може ли да дадеш малко повече обяснения във връзка с това твое изречение?
Преди две седмици оперираха сина ми от херния. Имаше и асансьорен тестис. По време на операцията лекарят е открил хипоспадия. Същият лекар при първоначалния преглед (за херния) каза, че детето ми има признаци на рахит-видя две бучки в долната част на гръдния кош. Четох, че хипоспадията може да е свързана и с други аномалии при бъбреците. Та-възможно ли е да има някаква връзка: хипоспадия-бъбреци-рахит?
Има редица бъбречни заболявания, които засягат метаболизма на Вит Д, на калция и фосфора.
Те дават заболявания със симптоми на рахит.
Но тези неща са редки.
За дете с хипоспадия е важно да се изключат анатомични аномалии на отделителната система, клапи на задната уретра и везико-уретерален рефлукс.

# 898
  • Варна
Благодаря за отговора.

# 899
Честита Баба Марта на всички!
Нека дечицата Ви растат радостни, щастливи и усмихнати в един по-добър свят, за създаването на който Вие всички полагате толкова усилия и правите толкова жертви.

Последна редакция: чт, 01 мар 2007, 12:09 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт