Мнения на Birdie...

• 261 234
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 900
Birdie, с най-добри пожелания към теб. Нека Баба Марта ти донесе щастие! Благодаря, че те има тук, в този форум!  Hug

# 901
Здравейте Birdie,

Преди известно време ви писах относно моите съмнения дали детето ми има АБКМ. Мисля, че въпросът ми се намира някъде на 33 или 34 стр. Ето какво направих - купих млчена безглутенова бананова каша на Нестле. Дадох 3-4 лъжички първия ден. Веднага се появиха червени петна по брадата. На втория ден също. Петната изчезват след около половн час и са само по брадата. На 3 ден нямаше никакви петна. На 4 ден дадох малко повече каша (7-8 лъжички), тогава същите петна се появиха освен по брадата, но и по врата и към ушичките. Ами май е ясно, че детето реагира по някакъв начин, предполагам на млякото, съдържащо се в кашата. Какво мислите? В такъв случай трябва да давам само безмлечни каши, мога ли да ги смесвам с предписания ни Прегомин?
Благодаря ви и Честита Баба Марта!

# 902
Честита Баба Марта и на теб Birdie! С благодарности за бързите ти и адекватни отговори! Следя темата ти с интерес и винаги намирам нещо полезно   bouquet

# 903
Здравейте Birdie,

Преди известно време ви писах относно моите съмнения дали детето ми има АБКМ. Мисля, че въпросът ми се намира някъде на 33 или 34 стр. Ето какво направих - купих млчена безглутенова бананова каша на Нестле. Дадох 3-4 лъжички първия ден. Веднага се появиха червени петна по брадата. На втория ден също. Петната изчезват след около половн час и са само по брадата. На 3 ден нямаше никакви петна. На 4 ден дадох малко повече каша (7-8 лъжички), тогава същите петна се появиха освен по брадата, но и по врата и към ушичките. Ами май е ясно, че детето реагира по някакъв начин, предполагам на млякото, съдържащо се в кашата. Какво мислите? В такъв случай трябва да давам само безмлечни каши, мога ли да ги смесвам с предписания ни Прегомин?
Благодаря ви и Честита Баба Марта!
ЧБМ и на Вас!

При хранене каша да попада обилно по лицето и да тече по брадичката, така че да се налага да я "забърсвате" с лъжичката?

# 904
Ами попада, поне малко но попада, все пак Алекс все още избутва храната с език и не може да я поеме правилно от лъжичката. Обирам с лъжичка, забърсвам го и с една салфетка. Каква връзка има обаче това? Нали и друга храна така му се стича и нея я обирам, но тогава няма петна. Ако може да ми обясните... Embarassed

# 905
Честита Баба Марта на Вirdie и на всички мами и дечица пишещи и четящи тук!!!!Да сте живи и здрави!!!

# 906
Честита Баба Марта!
Birdie, днес водих дъщеря си на лекар.Има силно зачервено гърло и кашлица от два дни.Температура не е вдигала повече от 37.2 , само през нощта.Изписаха ни Аугментин и Flavamed.Трудно ги приема, с много рев .И сега не иска да пие никакви течности-нито вода , нито сок.Предполагам, че се страхува да не е лекарство.Опасявам се да не се обезводни.Иначе е жизнена и весела.Трябва ли да се притеснявам за това непиене или да й се доверя и да не я насилвам?

# 907
Ами попада, поне малко но попада, все пак Алекс все още избутва храната с език и не може да я поеме правилно от лъжичката. Обирам с лъжичка, забърсвам го и с една салфетка. Каква връзка има обаче това? Нали и друга храна така му се стича и нея я обирам, но тогава няма петна. Ако може да ми обясните... Embarassed
Кашите на прах са много повърхностно дразнещи. Едно забърсване със салфетка или "широко" забърсване с лъжичката и мястото червенее понякога с дни. И пъпки отгоре се появяват. Не закъснява да се появи и алерголог.
Вземете възможно най-малката лъжичка. Не я пълнете с връх. "Забърсвайте" храната в горната устна на детето, без да слагате лъжичката дълбоко в устата.

Сега изчакайте-не бързайте с "алергиите".
Ще се види до ден,два. Избягвайте кашите на прах! гответе всичко у дома!

# 908
Честита Баба Марта!
Birdie, днес водих дъщеря си на лекар.Има силно зачервено гърло и кашлица от два дни.Температура не е вдигала повече от 37.2 , само през нощта.Изписаха ни Аугментин и Flavamed.Трудно ги приема, с много рев .И сега не иска да пие никакви течности-нито вода , нито сок.Предполагам, че се страхува да не е лекарство.Опасявам се да не се обезводни.Иначе е жизнена и весела.Трябва ли да се притеснявам за това непиене или да й се доверя и да не я насилвам?
ЧБМ и на Вас,

Не я насилвайте за течности-най-много да почне да повръща...
Жизнено и весело дете с т-ра 37.2->>Антибиотик?
хм...ок, както е преценено.

# 909
Дьщеря ми се роди в 7 мес. с 4степен хипотрофия.Предвид тежката бременност и раждане,тя е 1 нормално и умно дете.Когато прохождаше забелязахме,че стьпва на вьнш стр. на л. крак и замята крака си.След масажи се вьзтанови.Мин. лято пак започна леко да куца,когато беше с чехли или сьс сандали.Само когато е стакива обувки куца.Сега се учи да плува,но според мен това по-скоро е превантивно.Преди няколко мес.и откриха хидроц. в лека форма,досега без мнение за опер.Според 2 невролож. това се дьлжи на раждането и последвало увреждане,тьи като дьлго време страда от липса на кислород.Това е друга тема,ядосана сьм от некомпетентността на опред. гинекол.Като ученичка аз сьщо стьпвах накриво като нея,л.ми обувка беше изкривена.Но аз нямам хидроц.,родена сьм нормално,просто л.ми крак и рька са с по-слабо развита мускулатура.Отдавна не куцам,с годините се научих да вьрвя правилно.Е не мога да разбера или ще куца и ще има проблем,или някои лекари го сьздават.Убедена сьм,че го е наследила от мен.виждам,че детето ми си вьрви нормално,даже без обувки,които да не и позволяват да куца.Навремето е нямало кои да ми помогне,и без лекарска намеса си имам нормална походка.Че някои деца като имат някакьв проблем с походката,означава ли че имат увреждане и някаква болест?Аз мисля,че просто имат нужда от малко помощ.

# 910
Обясниха ми , че гърлото й е "ад"(такъв беше точно израза).Аз също съм против , но какво да предприема?Приемам съвети всякакви.Много рядко боледува.Товае за втори път, откак се е родила.Миналата година по същото време имахме абсолютно същите симптоми и същата диагноза=същото лечение.

# 911
Мисьлта ми е ,че няма неврологичен проблем.

# 912
Обясниха ми , че гърлото й е "ад"(такъв беше точно израза).Аз също съм против , но какво да предприема?Приемам съвети всякакви.Много рядко боледува.Товае за втори път, откак се е родила.Миналата година по същото време имахме абсолютно същите симптоми и същата диагноза=същото лечение.
"Ад"хм...къде е рая тогава? Simple Smile Ако Бог е с нас, кой може да е против нас?

Не мога да кажа за АБ нищо-нито да препоръчам спиране... за съжаление.

# 913
Кашите на прах са много повърхностно дразнещи. Едно забърсване със салфетка или "широко" забърсване с лъжичката и мястото червенее понякога с дни. И пъпки отгоре се появяват. Не закъснява да се появи и алерголог.
Вземете възможно най-малката лъжичка. Не я пълнете с връх. "Забърсвайте" храната в горната устна на детето, без да слагате лъжичката дълбоко в устата.

Сега изчакайте-не бързайте с "алергиите".
Ще се види до ден,два. Избягвайте кашите на прах! гответе всичко у дома!

Мерси, ще го имам предвид и ще пробвам пак. Какви каши да давам тогава ами те са всички на прах! Или и тях да пригиотвям домашно, ама как  Confused Embarassed?

# 914
@elbosi
Въпроса има няколко страни:

*има ли детето моторни проблеми в ляво, в сравнение с дясно? Леката хидроцефалия би трябвало е да в дясно? или?
*има ли детето друга симптоматика в полза на лявостранно поражение-лява ръка и нарушения на мускулния тонус в ляво?
*има ли детето говорни нарушения?
*как е установена тази лека хидроцефалия?
*взехме ли пред вид ортопедични проблеми-луксация в тазобедрената става (рядко при тази ситуация, но все пак), плоскостъпие, късо ахилесово сухожилие, проблеми с петната кост?

Общи условия

Активация на акаунт