Антибиотик за бактерия в носа при липса на симптоми

• 1 080
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Дъщеря ми е на 1 година и в продължение на 2 седмици беше с обилна хрема, запушен нос и хъркане по време на сън. В събота пуснахме носен секрет и резултатът е масово streptococcus pyogenes. Детето от 2 дни няма симптоми, хремата спря, носът не е запушен. Бяхме на УНГ, няма червено гърло, въобще нищо ѝ няма. Въпреки това лекарката е категорична, че трябва да пие антибиотик Цефзил защото бактерията е опасна, причинявала гнойна ангина и скарлатина (това го знам вече) и не бивало да си седи с нея в носа. Питах за АБ капки в носа, нямало да са достатъчни. На мен никак не ми се иска да давам на детето антибиотик без да има никакви симптоми.
Имали ли сте такъв казус и лекували ли сте вашите деца с антибитоик през устата само заради носителство?

# 1
Да, голямата ми дъщеря беше със скарлатина. При малката нямаше симптоматика, но изкара курс лечение с АБ. Щом бактерията е там, тя няма да изчезне, просто ще провокира някакво усложнение, защото колониите растат. Тогава вече ситуацията може да е много по-сериозна. Например да ви направи някой внезапен отит, което не е изключено. Можете да си спестите на вас и на детето неприятни моменти.

# 2
И аз съм давала антибиотик на сина ми, заради бактерии в носа, без да има симптоми , да не е приятно и мен ме беше яд , но няма как. Лекарите са тези , които преценяват и знаят повече от нас! Ние не сме компетентни и не може да правим каквото ние преценим на своя глава

# 3
Когато дъщеря ми беше на 6 г. имаше скарлатина в градината. Тя не я разви, но започна да боледува често (леко), ние с мъжа ми също, а по принцип много рядко хващаме нещо. Пуснахме изследване и излезе тази бактерия. Педиатърката каза да изчакаме, защото нивата са ниски, но след като видя, че боледуванията не спират, предписа курс АБ и препоръча да го минем цялото семейство. Когато го пихме и тримата нямахме симптоми, но се доверихме на лекарката, защото не изписваше АБ напразно. Всъщност това е единственият случай, в който дъщеря ми пи АБ (на 20 г. е).
След него боледуванията спряха.

Вие си преценете, но като минала през това подкрепям мнението на лекарката.

# 4
Стрептококите са много гадно нещо. Имала съм и цял месец пих няколко антибиотика. та според мен не само трябва да пиете, но и поне 10 дена, а не ей така, колкото за адет. Ако не се излекува напълно инфекцията, бактерията ще стане резистентна.

# 5
  • София
Трябва да се пие, иначе не се знае в кой момент ще предизвика сериозно боледуване. Тествайте се цялото домакинство, защото е много вероятно всички да са се заразили и ако остане един носител, ще си я обменяте по домова книга. Потвърждавам, че антибиотикът се пие по-продължително, слага се и локално в носа. Педиатърът беше изписал и бронховаксом след активното лечение, което го пихме по схема.

# 6
Бактерията, която е открита  е тази, която предизвиква скарлатина. Затова са изписали антибиотика.
В същата ситуация бях миналата година с нашето дете. При преглед от пулмолога на детето ни, той каза да не давам изписания от личната лекарка антибиотик. Аз не го дадох. Детето се оправи и не разви скарлатина, нямаше симпоматиката на скарлатина. Пулмологът работи и в детско отделение, за момента му имам доверие и досега е изписвал правилното лечение.
След като малкият се оправи, по съвет на друг педиатър тогава, пуснахме бърз тест за скарлатина. Нейният съвет беше ако тестът е положителен, да изпие антибиотика. Беше отрицателен.

Общи условия

Активация на акаунт