Мнения на Birdie...

• 261 694
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 410
@Алекс1

Аз бих давал само Олинт 0.05% (няма друго по подходящо, за съжаление)+Стеримар, ако секретите са много гъсти... .
Ако няма температура-не е нужен Панадол/Нурофен.
Ако кашлицата е от ринита, защо сиропи за кашлица?  и то два Simple Smile
За вирусен ринит това е достатъчно...
Аз не бих дал Азитромицин на дете на тази възраст, не мисля че на този етап има нужда от антибиотик...

Много благодаря за отговора!  Hug

# 1 411
Благодаря от сърце!  И затова, че Ви има! И за отзивчивостта и за това, че разбирате какво значи за родител - да е безсилен... и да няма на кого да се довери, да попита...
... по едно време реших да уча наново (като "прост" инженер не разбирам от медицина/педиатрия).... за да помогна на детето си....
... или да имигрираме -  заради здравето на детето ...
тази статия от един семинар на Немската асоциация на педиатри-гастроентеролози  (http://www.gpge.de/) много ни помогна - структурирана е:
file:///C:/Documents%20and%20Settings/1234/My%20Documents/BEBE/ll_diarrhoe.html

Още веднъж - благодаря!

# 1 412
Благодаря от сърце!  И затова, че Ви има! И за отзивчивостта и за това, че разбирате какво значи за родител - да е безсилен... и да няма на кого да се довери, да попита...
... по едно време реших да уча наново (като "прост" инженер не разбирам от медицина/педиатрия).... за да помогна на детето си....
... или да имигрираме -  заради здравето на детето ...
тази статия от един семинар на Немската асоциация на педиатри-гастроентеролози  (http://www.gpge.de/) много ни помогна - структурирана е:
file:///C:/Documents%20and%20Settings/1234/My%20Documents/BEBE/ll_diarrhoe.html

Още веднъж - благодаря!
Може ли да дадете добър линк към статията ? Simple Smile

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=de … %2fleitlinien.htm
"Unmittelbar nach der Rehydratation beginnt die Realimentation. "
->Веднага след оводняването започва и захранването (реалиментацията). Кой да чете, кой?... бисквити, солети, диети със седмици + фамозния "Ентерол"...

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 22:05 от Birdie

# 1 413

Здравей Birdie , преди извесно време ти бях писала относно ваксините против варицела , ти ми беше препоръчал Varilrix или Varivax . Би ли ме посъветвал коя от двете да купя ?

# 1 414
Здравейте Birdie,
Според Вас едно дете на 3г и7мес може ли да има пневмония без температура?При положение, че преди 2месеца е изкарало вирусна пневмония?
Благодаря Ви предварително за отделеното време и отговора!
Да, може. От симптомите зависи-температурата не е задължителен елемент.
Симптомите са САМО КАШЛИЦА-както Ви писах и в събота.Сутрин е по-влажна, а вечер, струва ми се -по суха.Кашлицата е от един месец.На слушалка не се чува нещо.Педиатъра каза "ако се влоши, обадете се".

# 1 415
Здравей Birdie , преди извесно време ти бях писала относно ваксините против варицела , ти ми беше препоръчал Varilrix или Varivax . Би ли ме посъветвал коя от двете да купя ?
Която намерите-и двете са добри.

# 1 416
http://www.gpge.de/ll_diarrhoe.html ето само статията, но има и много други статии - пътя е:
http://www.gpge.de/ след това се клика на Leitlinien и там има падащо меню с темите от семинара...стуктурирано по "немски тип"

# 1 417
Здравейте Birdie,
Според Вас едно дете на 3г и7мес може ли да има пневмония без температура?При положение, че преди 2месеца е изкарало вирусна пневмония?
Симптомите са САМО КАШЛИЦА-както Ви писах и в събота.Сутрин е по-влажна, а вечер, струва ми се -по суха.Кашлицата е от един месец.На слушалка не се чува нещо.Педиатъра каза "ако се влоши, обадете се".
Как да Ви помогна? споделих идеи и лечение-би трябвало да обсъдите тези възможности с педиатъра
Има кашлица-има проблем за уточняване...трябва да уточнят състоянието...

# 1 418
  • София
Развитието е добро-може да слагате Олинт 0.05% два, три пъти дневно в нослето. И само това.
Хремата минава за около 6-7 дена.
Благодаря
  bouquet
Привет отново Hug
Синчето ми се пооправи- гърлто е почти здраво-кашля само отвреме-навреме и то може би заради храчките
Точно храчките и стичащите се секрети са проблема сега
В неделя по спешност го водих на лекар- вдигна Т 38,5 -но при обстоен преглед диагнозата беше- зачервено гърло; нито налепи по гърлото ,нито "свиркане " в гърдите.Лекаря каза че няма нужда от АБ,само Нурофен за Т над 38 или Панадол -до 38 градуса...
Но ми препоръча обилно да промивам нослето с Физиологичен р-р,за да преглъща храчките,които не може да изкашля
Всичко започна вечерта- кашлица,и повръщане като легне да спи ooooh!
Днес отново го водих на преглед- потвърди се ,че задния ринит ,който си имаше преди време отново е налице и като легне от секретите се дави и от това повръща
Педито не ми каза с какво да го лекувам този ринит,само промивки с Физиолог. р-р и Ериос- сутрин на гладно, и да повдигна леглото
Ти как би ме посъветвал да постъпя- тези медикаменти преди не ни помогнаха за ринита-детето се мъчи най-малко месец и почти при всяко слагане да спи повръщаше от задушаваща кашлица Sad
Привет,

Може да ползвате за деня Олинт 0.05%. Има обилна хрема, или? секрети-гъсти, или?
Аз лично бих дал Вентолин на сиропче за два, три дена.
Нужно е да се оцени наличието на инфекция-тези двуфазни развития с подобрение помежду са подозрителни за инфекция... (тоест в началото с добър ход, пауза от ден, два->>много добре, след което влошаване).
Хремата беше обилна в събота и неделя до обяд- днес не толкова-секлретите са жълто-зеленикави...
Вентолин- педито също ми го препоръча като й звъннах преди 2часа Hug
За каква инфекция се съмняваш?Лошото е ,че цял ден няма Т, а преди малко беше 37,7 Shocked/съмнявам се да не е и някой зъб,но все пак.../

# 1 419
Бронхит...
Може да дадете за ден Вентолин (успоредно може да се даде и Проспан) и да видите развитието...
Тогава да се мисли за антибиотик...
Хремата върви на подобрение...

# 1 420
http://www.gpge.de/ll_diarrhoe.html ето само статията, но има и много други статии - пътя е:
http://www.gpge.de/ след това се клика на Leitlinien и там има падащо меню с темите от семинара...стуктурирано по "немски тип"
Благодаря!
На същото мнение сме Simple Smile с колегите. То и друго няма, така или иначе...

# 1 421
  • София
Бронхит...
Може да дадете за ден Вентолин (успоредно може да се даде и Проспан) и да видите развитието...
Тогава да се мисли за антибиотик...
Хремата върви на подобрение...
Точно от това се притеснявах- бронхит
Днес не се чу свиркане на гърдичките,но утре пак сме на лекар.Засега ще му ги мажа с ПулмексБебе,и утре ще видим....
Проспан давам вече 5-и ден,педито май утре ще го смени,но странното е че кашля много рядко -влажна кашлица, с храчки на гърлото

# 1 422
Здравейте Birdie,
Как да Ви помогна? споделих идеи и лечение-би трябвало да обсъдите тези възможности с педиатъра
Има кашлица-има проблем за уточняване...трябва да уточнят състоянието...
Благодаря Ви!Още утре ще обсъдя възможностите с педиатъра и ще настоявам за рентгенова снимка.Просто се надявах това да е остатъчна кашлица,защото детето видимо е добре-играе,храни се, спи нормално.

# 1 423
От една седмица се сдобихме с хрема - обаче съм сигурна ,че това не е хрема а алергичен ринит + възпалени очи ,сълзящи +обложен език и кашлица причинена от хремата ,защото тя е по- скоро задна +обриви +стомашно чревни смущения .Какво е подходящо да се предприеме -диета ?Или някакви изследвания ? ooooh!Вече започнах да си мисля и за муковисцидоза .

# 1 424
Birdie,
само едно БЛАГОДАРЯ, че отново в труден за нас момент сте до нас!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт