Мнения на Birdie...

• 261 632
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 530
Birdie, ако спра нурофена и давам само хексалгин ще е сигурно ли че се подува от аугментина. то вече не го и пием, мина на сумамед. по-добре е тази сутрин детето, но кашля много и има 37Т. как се установява произход на кашлица - със слушалки нищо не чу педиатъра?
Може да давате Парацетамол.
Антибиотика (ако се касае за инфекция) е този, който ще овладее температурата...
Иначе за диагнозата, без преглед нищо не мога да кажа...

# 1 531
Zdravei Birdie! Izvinqvai,no ne moga da si vkl. kirilicata,a mi e spe6no...
Li4nata lekarka mi kaza,4e moje da Se bie Pentaxim,vupreki 4e purvite dva priema bqxa Tetraakt - Hib +poliomielitni kapki.No tui kato sega ot edin mesec lipsva tazi vaksina ,tq kaza 4e moje da se sloji Pentaxim.Molq,pi6i i tvoeto mnenie!
По отношение ДТаК съставките и Хиб, ваксините са взаимозаменяеми (между фирмите).
От друга страна, можете да преминете на инжекционно полио в състава на Пентаксим.

# 1 532
Mnogo blagodarq za burziq otgovor!

# 1 533
Зравей Birdie Hug

имам бебче на 10 дена и и един голям проблем:

След почти всяко хранене (кърмя го) когато го уригна и сложа да си легне започва едно безспирно хълцане. Пробвах да го храня по-изправен, но пак хълца. Не смятам, че преяжда...Как да се преборя с хълцането?

И още 1 проблем - днес забелязах обривче - малки пъпчици в областа на д пишлето и 2,3 съвсем бледи пъпчици по бузката. За обрива над пишлето знам че е нормално - може и да е от памперса и от това 4е се подмокря. Да използвам ли пудра в тази зона. А за обрива на бузката възможно ли е да е някаква алергия?

Мерси предварително за отговора:)

# 1 534
Хълцането при малки бебета е нормално явление.
Може да го прекъснете, ако го поставите за малко на гърдата, или му дадете малко мляко (АМ). Но не вода, "чайчета" и др. подобни.

За обривите само от преглед може да се каже нещо по-подробно.

# 1 535
Привет докторе,

Искам да Ви попитам добре ли е освен витамини да и давам и нещо друго за подсилване на имунната с-ма, тъй като знам че след варицела се получава срив в имунитета. А добре ли е да се направят и някакви изследвания след това? Нормално ли е така да и са подути тилните лимфни възли, (никога до сега не съм виждала толкова големи лимфни възли)? Може би са така подути защото все пак варицелата е тежко вирусно заболяване, а и по главата има доста пъпчици    newsm78

Благодаря!

# 1 536
Здравейте! Ще ви напиша и моята и стория с надеждата да ми помогнете със съвет или насока! Синът ми е на почти 3г от една година сме диспансеризирани като астматици, след  3-4 поредни бронхоспазма!Приемаме Сингулер по 1 т. вечер и не сме имали повече проблеми с астмата. Лошото е че тази година изведнъж започна много да боледува, на 29.01.се разболя от грип, чакахме 5дни да се оправи само с противотемпературни лекарства , но накрая се оказахме с пневмония! Започнаха лечението му с Клацид, но след 2дни получи разстройство, спряха го и започнаха мускулни инжекции с Амикацин/ сега разбирам че са доста рискови/, след 6 дни ги спряха и казаха че сме добре, като поддържащо лечение изписаха Бисептол за 4 дни! Само 5 дни след спирането на Бисептола синът ми вдигна температура, предположиха вирусна инфекция и пак бяхме само на противотемп. средства, два дни по-късно се поду около ушите! Лекарите предположиха паротит или инфекциозана мононуклеоза/ вече имаше и ангина/ и назначиха изследвания - СУЕ 36, St-4,Sg-48,Ly-39,Mo-8,Еозинофили -4, Левкоцити-7.6,
Хемоглобин-112- това са резултатите .По тях заключиха че не е паротит или мононуклеоза и започнахме антиб. Далацин С за пет дни. В това време беше със температура около 37,1-37,3 и лека кашлица. Сега отново само 7дни след последния антибиотик синът ми отново е болен - сега е с отит и ангина и отново на антибиотик - Амоксиклав. Трябва да допълня че в периода от декември до сега синът ми е имал два курса с имуностимулатора Изопринозин и след това 20дни с Есберитокс, отделно даването на витамини. През цялото това време не можем да спрем хремата му , почти непрекъснато тече бистър секрет, капките го изсушават и като ги спрем пак - редувахме Олинт, Коларгол, Тобрекс и Кусикром.ПРосто не разбирам защо толкова боледува, не го доизлекува ме ли или има нещо което ни убягва в причините. Какви изследвания да предприема защото съм против това безразборна даване на антибиотици! За съжаление личния лекар е на принципа да опитаме пък ако не стане ще сменим лечението! Извинете за дългото описание но съм  притеснена и объркана.

Здравейте отново докторе, вчера ви писах с надеждата да ми дадете вашият съвет и да ме насочите какви изследвания евентуално трябва да направя на сина си за да излезем от тази порочна за мен схема на смяна на различни антибиотици без да е ясна причината за постоянното боледуване на детето. Трябва да допълня че детето ми още не ходи на детско заведение ,което би обяснило по-честото боледуване. newsm78

# 1 537
Бърди имам едно питане. Дано този път ми отговорите...

Синът ми е с АБКМ. Първа ваксинация за полио на 2 месеца както е по здравна каса с капки и ДТК инжекционно. Детенце реагира доста бурно - ръката (където е инжектирано ДТК) се поду ужасно, рева ужасно 1час, не иска да яде и т.н.  Втората ваксинация я отложихме и направихме Пентаксим на 7м и половина - крачето се поду като на втория ден на мястото на инжекцията се получи червенина като ухапано от комар с размерите на монета от 1 лев иначе беше малко кисел 1ч след ваксинацията. Аз за всеки случай дадох панадол 2 пъти и с това се приключи, е твърдото на крачето седя поне месец. Сега педито иска да ваксинира с последна доза петнаксим, но иска подготовка от 3 дни фенстил 3пъти по 7 капки и калциев клюконат 2 пъти по 2мл. 

Моля за вашето мнение. Какво бихте препоръчали Вие в този случай.

Благодаря

# 1 538
мерси много за бързият отговор Hug

ще съм благодарна ако ми помогнете с отговор и на друг въпрос.

Забелязах 4е тестисите са му като прогизнали - все едно постоянно са били във вода. Какъв може да е проблема? 4е му е много стегнат памперса ли? Дали ще ме посъветвате да нанасям само в/у тестисите бебешка пудра за да се оправи?

Мерси предварително:)

# 1 539
Здравейте! Ще ви напиша и моята и стория с надеждата да ми помогнете със съвет или насока! Синът ми е на почти 3г от една година сме диспансеризирани като астматици, след  3-4 поредни бронхоспазма!Приемаме Сингулер по 1 т. вечер и не сме имали повече проблеми с астмата. Лошото е че тази година изведнъж започна много да боледува, на 29.01.се разболя от грип, чакахме 5дни да се оправи само с противотемпературни лекарства , но накрая се оказахме с пневмония! Започнаха лечението му с Клацид, но след 2дни получи разстройство, спряха го и започнаха мускулни инжекции с Амикацин/ сега разбирам че са доста рискови/, след 6 дни ги спряха и казаха че сме добре, като поддържащо лечение изписаха Бисептол за 4 дни! Само 5 дни след спирането на Бисептола синът ми вдигна температура, предположиха вирусна инфекция и пак бяхме само на противотемп. средства, два дни по-късно се поду около ушите! Лекарите предположиха паротит или инфекциозана мононуклеоза/ вече имаше и ангина/ и назначиха изследвания - СУЕ 36, St-4,Sg-48,Ly-39,Mo-8,Еозинофили -4, Левкоцити-7.6,
Хемоглобин-112- това са резултатите .По тях заключиха че не е паротит или мононуклеоза и започнахме антиб. Далацин С за пет дни. В това време беше със температура около 37,1-37,3 и лека кашлица. Сега отново само 7дни след последния антибиотик синът ми отново е болен - сега е с отит и ангина и отново на антибиотик - Амоксиклав. Трябва да допълня че в периода от декември до сега синът ми е имал два курса с имуностимулатора Изопринозин и след това 20дни с Есберитокс, отделно даването на витамини. През цялото това време не можем да спрем хремата му , почти непрекъснато тече бистър секрет, капките го изсушават и като ги спрем пак - редувахме Олинт, Коларгол, Тобрекс и Кусикром.ПРосто не разбирам защо толкова боледува, не го доизлекува ме ли или има нещо което ни убягва в причините. Какви изследвания да предприема защото съм против това безразборна даване на антибиотици! За съжаление личния лекар е на принципа да опитаме пък ако не стане ще сменим лечението! Извинете за дългото описание но съм  притеснена и объркана.

Здравейте отново докторе, вчера ви писах с надеждата да ми дадете вашият съвет и да ме насочите какви изследвания евентуално трябва да направя на сина си за да излезем от тази порочна за мен схема на смяна на различни антибиотици без да е ясна причината за постоянното боледуване на детето. Трябва да допълня че детето ми още не ходи на детско заведение ,което би обяснило по-честото боледуване. newsm78

Проблемите са в неудачния избор на антибиотиците и в кратките курсове на лечение. Бисептол е почти изоставен днес като избор. Клацид се дава при по-особени случаи. Амикацин е с много тесен спектър на действие за да има резултат. Далацин Ц по принцип не даваме на деца под 10-12 годишна възраст освен по много специални показания.

От друга страна въпроса е и диагностичен.
За ринита би било добре да спрете за известно време да капете каквото и да е било-възможността за химичен ринит е голяма.

Сумарно от колко време приемате Сингюлер?

# 1 540
Привет докторе,

Искам да Ви попитам добре ли е освен витамини да и давам и нещо друго за подсилване на имунната с-ма, тъй като знам че след варицела се получава срив в имунитета. А добре ли е да се направят и някакви изследвания след това? Нормално ли е така да и са подути тилните лимфни възли, (никога до сега не съм виждала толкова големи лимфни възли)? Може би са така подути защото все пак варицелата е тежко вирусно заболяване, а и по главата има доста пъпчици    newsm78

Благодаря!
Нищо от тези неща, които твърдят, че "подсилвали" имунната система не е с доказан ефект. Нито има някакви изследвания, които биха били от полза ако се направят по отношение на имунитета.
Нормално е да има увеличени лимфни възли в рамката на заболяването и за областите, за които пишете.

# 1 541
Бърди имам едно питане. Дано този път ми отговорите...

Синът ми е с АБКМ. Първа ваксинация за полио на 2 месеца както е по здравна каса с капки и ДТК инжекционно. Детенце реагира доста бурно - ръката (където е инжектирано ДТК) се поду ужасно, рева ужасно 1час, не иска да яде и т.н.  Втората ваксинация я отложихме и направихме Пентаксим на 7м и половина - крачето се поду като на втория ден на мястото на инжекцията се получи червенина като ухапано от комар с размерите на монета от 1 лев иначе беше малко кисел 1ч след ваксинацията. Аз за всеки случай дадох панадол 2 пъти и с това се приключи, е твърдото на крачето седя поне месец. Сега педито иска да ваксинира с последна доза петнаксим, но иска подготовка от 3 дни фенстил 3пъти по 7 капки и калциев клюконат 2 пъти по 2мл. 

Моля за вашето мнение. Какво бихте препоръчали Вие в този случай.

Благодаря
Първата ви реакция е била от ДТК "от касата". То е печално известно с тежките си странични реакции.
Това, което описвате от Пентаксим е нормална постваксинална реакция. Даването на фенистил с нищо няма да промени локалната реакция от ваксината. Даването на калции през устата на деца (не страдащи от липса на калций и/или от ниски кръвни калциеви нива) е недопустимо.

Няма практики "подготовка за ваксинация". Просто това е без ефект.
АБКМ няма нищо общо с ваксинациите и не е повод да се отлага или модифицира ваксинационният календар на тези деца. Просто, това са две различни неща.

# 1 542
мерси много за бързият отговор Hug

ще съм благодарна ако ми помогнете с отговор и на друг въпрос.

Забелязах 4е тестисите са му като прогизнали - все едно постоянно са били във вода. Какъв може да е проблема? 4е му е много стегнат памперса ли? Дали ще ме посъветвате да нанасям само в/у тестисите бебешка пудра за да се оправи?

Мерси предварително:)
Това не е проблем, че да се нуждае от намеса.

# 1 543
  • София
Здравей Бърди, след поредната обилна хрема, Джули се събуди вчера с конюктивит, едното и оче беше с гурели, червена скарла, педито ни препоръча от капкте за нос( правени) да слагам в окото, слагах вчера, но от снощи и другото се зарази, сега вече се появи и кашлица, хремата е обилна, без температура, като се събуди от сън не може да си товори очите от гной, промивам с физиологичен разтвор, правиме инфалации с Вентолин, но май няма ефект.... Confused

# 1 544
Здравейте!Ще се радвам да разбера вашето мнение относно нашия проблем.Синът ми е на 1г. и 2м., до преди 5-6 дни беше болен, имаше хрема и кашлица.Давах му Стодал и след като Виброцила, вит.Ц и физиологичния разтвор не помогнаха за хремата, 3 дни му слагах капки Резоксим.Детето се оправи, но снощи изведнъж вдигна висока температура и я поддържа.Днес следобяд стигна до 39,1.Не е излизал, реално няма как да е настинал, бяхме на преглед и лекарката каза че всичко му е наред, имал само леко зачервено гърло.Изключва никненето на зъби, защото температурата била прекалено висока, за да е тази причината.Лошото обаче е, че просто не намери никаква друга причина.Давам му Панадол през 4 ч. по 2,5мл и все още не може да смъкне под 38 температурата.За гърлото ни предписаха Алгин-Хил, също така за температурата ни казаха че може да редуваме Нурофен с Панадола.
Благодаря ви предварително, зная че е трудно така да кажете каква е причината, но наистина ценя много вашето мнение на доказал се специалист! Hug

Общи условия

Активация на акаунт