Мнения на Birdie...

• 261 588
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 575
  • софия
Birdie, от 4 дни дъщеря ми пие сумамед, писах преди няколоко дни в тази тема, и още има температура! кога ще подейства най-накрая АБ? благодаря!

# 1 576
Здравейте Бърди,

дъщеря ми е на 1 година, никога не е боледувала, кърмаче е. Преди 7 дни точно качи температура 38.8 / измерена в дупето/ появи се и леко разстройство, никакъв апетит, отдадох го на зъби, защото горния венец беше много надут, постоянно качваше и сваляше температурата, щом качеше над 38 й давах Панадол, в петък я заведох на лекар - каза без съмнение зъби са, температурата се понижи и реших, че всичко е приключило. Но в събота сутринта се събуди с обрив от червни петна по цялото тяло - лицето, зад ушите, врата, гърдите, корема, гърба и малко по крачетата. Отдадох го на алергия от домати /въпреки че е яла и преди това/, купих Зиртек, но като прочетох какви странични ефекти може да даде, реших да изчакам да видя дали обрива ще намалее сам и наистина намаля, за всеки случай днес й дадох 2 капки Зиртек. Днес обаче детето е много странно - поспалива е / а никога не е била по спането/, отпусната, вяла, не прилича на себе си. Няма температура, обрива почти е изчезнал, в крайна сметка през миналата седмица не съм й давала никакви лекарства освен 3 приема Панадол и две капки Зиртек днес сутрин. Много съм притеснена, може би леко параноично, защото за пръв път боледува, моля ви кажете вашето мнение, ако изобщо става ясно нещо от объркания ми разказ.

# 1 577
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз не съм Бърди, но според мен е Розеола...виж темата за Розеолата...има снимки

# 1 578
Видях темата за Розеола, според мен май това е било Sadдоколкото схванах не е нещо страшно и опасно, а минава без лекарства, при нас обрива почти е отшумял, всъщност май това е краят на болестта, чувствам обаче огромна вина, че вчера покрай еуфорията от рождения ден не я заведох на лекар Confused а заразно ли е, били сме контактни с други деца?

# 1 579
Май да, но ако е наистина розеола.

# 1 580
Birdie, от 4 дни дъщеря ми пие сумамед, писах преди няколоко дни в тази тема, и още има температура! кога ще подейства най-накрая АБ? благодаря!
Много дни са минали-обсъдете диагнозата или смяна на антибиотика.

# 1 581
Май да, но ако е наистина розеола.
Много т.нар Ехо-вирусни заболявания дават обрив подобен на розеолата.
И редица други заболявания дават подобен на розеолата обрив.
Така че...

# 1 582
Здравейте Бърди,

дъщеря ми е на 1 година, никога не е боледувала, кърмаче е. Преди 7 дни точно качи температура 38.8 / измерена в дупето/ появи се и леко разстройство, никакъв апетит, отдадох го на зъби, защото горния венец беше много надут, постоянно качваше и сваляше температурата, щом качеше над 38 й давах Панадол, в петък я заведох на лекар - каза без съмнение зъби са, температурата се понижи и реших, че всичко е приключило. Но в събота сутринта се събуди с обрив от червни петна по цялото тяло - лицето, зад ушите, врата, гърдите, корема, гърба и малко по крачетата. Отдадох го на алергия от домати /въпреки че е яла и преди това/, купих Зиртек, но като прочетох какви странични ефекти може да даде, реших да изчакам да видя дали обрива ще намалее сам и наистина намаля, за всеки случай днес й дадох 2 капки Зиртек. Днес обаче детето е много странно - поспалива е / а никога не е била по спането/, отпусната, вяла, не прилича на себе си. Няма температура, обрива почти е изчезнал, в крайна сметка през миналата седмица не съм й давала никакви лекарства освен 3 приема Панадол и две капки Зиртек днес сутрин. Много съм притеснена, може би леко параноично, защото за пръв път боледува, моля ви кажете вашето мнение, ако изобщо става ясно нещо от объркания ми разказ.
Това вероятно е някакъв температурен екзантем (температурно заболяване, при което температурата се последва (или съпровожда) от обрив (по кожа и/или лигавици).
От морфологията на обрива и вероятни обриви в устата (енантем) обикновено се поставя диагнозата.

# 1 583
  • софия
да, тази сутрин е с 39.5! антибиограма ли да правим, или е късно вече след сумамеда?! благодаря!

# 1 584
Здравейте, Бърди! Проблема ни е следния. Малката ми дъщеря- на 11 месеца- е със срастнало влагалище. Открих го случайно, благодарение на майките от форума, споделили подобен проблем. Педиатъра ни изпрати на ехография и сега предстои  преглед при детски гинеколог. Резултат от ехографията- черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, слезка, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур са в норма. НО! Сега цитирам буквално:" На проекционното място на матката се визуализира  паренхимна структура с подобна на матката форма и размери 11/10 мм- вероятно хипоплазия.
  В областта на аднексите не се видя овариална тъкан, което не изключва наличието на яйчници.
  Уместно е динамично проследяване през 6 месеца."  Освен това се спомена и генетично изследване, което евентуално да направим, ако педиатъра каже(това защо се прави?)
        Моля Ви, коментирайте  и ако може ми обяснете подлежат ли на лечение тези проблеми и какво ни очаква. Благодаря.

# 1 585
Благодаря!

# 1 586
Здравейте! Ще ви напиша и моята и стория с надеждата да ми помогнете със съвет или насока! Синът ми е на почти 3г от една година сме диспансеризирани като астматици, след  3-4 поредни бронхоспазма!Приемаме Сингулер по 1 т. вечер и не сме имали повече проблеми с астмата. Лошото е че тази година изведнъж започна много да боледува, на 29.01.се разболя от грип, чакахме 5дни да се оправи само с противотемпературни лекарства , но накрая се оказахме с пневмония! Започнаха лечението му с Клацид, но след 2дни получи разстройство, спряха го и започнаха мускулни инжекции с Амикацин/ сега разбирам че са доста рискови/, след 6 дни ги спряха и казаха че сме добре, като поддържащо лечение изписаха Бисептол за 4 дни! Само 5 дни след спирането на Бисептола синът ми вдигна температура, предположиха вирусна инфекция и пак бяхме само на противотемп. средства, два дни по-късно се поду около ушите! Лекарите предположиха паротит или инфекциозана мононуклеоза/ вече имаше и ангина/ и назначиха изследвания - СУЕ 36, St-4,Sg-48,Ly-39,Mo-8,Еозинофили -4, Левкоцити-7.6,
Хемоглобин-112- това са резултатите .По тях заключиха че не е паротит или мононуклеоза и започнахме антиб. Далацин С за пет дни. В това време беше със температура около 37,1-37,3 и лека кашлица. Сега отново само 7дни след последния антибиотик синът ми отново е болен - сега е с отит и ангина и отново на антибиотик - Амоксиклав. Трябва да допълня че в периода от декември до сега синът ми е имал два курса с имуностимулатора Изопринозин и след това 20дни с Есберитокс, отделно даването на витамини. През цялото това време не можем да спрем хремата му , почти непрекъснато тече бистър секрет, капките го изсушават и като ги спрем пак - редувахме Олинт, Коларгол, Тобрекс и Кусикром.ПРосто не разбирам защо толкова боледува, не го доизлекува ме ли или има нещо което ни убягва в причините. Какви изследвания да предприема защото съм против това безразборна даване на антибиотици! За съжаление личния лекар е на принципа да опитаме пък ако не стане ще сменим лечението! Извинете за дългото описание но съм  притеснена и объркана.

Здравейте отново докторе, вчера ви писах с надеждата да ми дадете вашият съвет и да ме насочите какви изследвания евентуално трябва да направя на сина си за да излезем от тази порочна за мен схема на смяна на различни антибиотици без да е ясна причината за постоянното боледуване на детето. Трябва да допълня че детето ми още не ходи на детско заведение ,което би обяснило по-честото боледуване. newsm78

Проблемите са в неудачния избор на антибиотиците и в кратките курсове на лечение. Бисептол е почти изоставен днес като избор. Клацид се дава при по-особени случаи. Амикацин е с много тесен спектър на действие за да има резултат. Далацин Ц по принцип не даваме на деца под 10-12 годишна възраст освен по много специални показания.

От друга страна въпроса е и диагностичен.
За ринита би било добре да спрете за известно време да капете каквото и да е било-възможността за химичен ринит е голяма.

Сумарно от колко време приемате Сингюлер?
/quote]
Благодаря ви за отговора!! Сингюлер приема вече 10 месеца и след последната консултация алерголожката иска да го продължи още 3 месеца, личната ни лекарка е против смята че е много натоварващо за организма на детето, а аз не знам кого да слушам! Какво е вашето мнение за препарата? Сега са назначени изследвания за имуноглобулин А, Е и G, смятате ли че те ще дадат някакъв отговор за причината за честите заболявания? Какво е мнението ви за Цитросепт - това е извлек от грейпфрутови семена на някаква шведска фирма - мога ли да промивам нослето с разтвор от тези капки , в упътването пише че е ефикасно при ринити? Наистина ще ви бъда много благодарна ако отново ми отговорите!!  bouquet

# 1 587
да, тази сутрин е с 39.5! антибиограма ли да правим, или е късно вече след сумамеда?! благодаря!
Зависи от прегледа-просто АБ не работи-или го сменяме, или търсим друго обяснение за температурата<<<--обсъдете с педиатъра тези неща...

# 1 588
@Галя Якова

Моето лично мнение е да спрете да капете каквото и да е било в нослето поне за около 10 дена...

Сингюлер е ново, добавъчно (а не основно) средство за лечение на Астма с доказана алергична генеза (атопична Астма).
Лично аз се страхувам от приложението му и все още не съм стигал до ползването му.
По принцип даването му за дълги периоди е непроучено-не бих го давал повече от 10-15дена-до месец.

Направете сериозен 10-11 дневен курс със сериозен антибиотик-Аугментин (амоксиклав), или Зинат, или Дурацеф... ако се прецени че огнището е инфекциозно.

# 1 589
Здравейте, Бърди! Проблема ни е следния. Малката ми дъщеря- на 11 месеца- е със срастнало влагалище. Открих го случайно, благодарение на майките от форума, споделили подобен проблем. Педиатъра ни изпрати на ехография и сега предстои  преглед при детски гинеколог. Резултат от ехографията- черен дроб, жлъчен мехур, панкреас, слезка, бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур са в норма. НО! Сега цитирам буквално:" На проекционното място на матката се визуализира  паренхимна структура с подобна на матката форма и размери 11/10 мм- вероятно хипоплазия.
  В областта на аднексите не се видя овариална тъкан, което не изключва наличието на яйчници.
  Уместно е динамично проследяване през 6 месеца."  Освен това се спомена и генетично изследване, което евентуално да направим, ако педиатъра каже(това защо се прави?)
        Моля Ви, коментирайте  и ако може ми обяснете подлежат ли на лечение тези проблеми и какво ни очаква. Благодаря.
Никога не съм виждал тези "сраствания" на срамни устни, за които говорят тук, или по точно, какво приемат за "сраствания". Наистина нямам представа какво обсъждат на толкова страници. По принцип има сраствания, но са много, много редки.

Как стигнаха до извода за "срастнало влагалище"?
Детето е на 11 месеца-2.4см е средно дължината на матката в тази възраст... не знам при Вас дали са измерили коректно.
Освен това се мери и един индекс FCR, който е съотношение на две измервания, и за тази възраст е около 1.

Мисля, първо трябва да повторите ултразвуковото изследване преди да правите всичко останало...

Общи условия

Активация на акаунт