Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 973
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Аз не разбирам тази политика на брандовете, толкова актуална в последните години, да се бълва минимум по един фланкър на година. Предполагам, че си има маркетингово обяснение, но тази политика мен, лично, по-скоро ме отблъсква отколкото привлича към тестване и покупка. Не съм маркетингов специалист, но предполагам, че е възможно логиката да е винаги да има да се предложи най-новото, току-що представено, от някоя марка. Ще ми е интересно, ако има сред вас маркетингов специалист да обясни тази политика.

Имам доста дълъг опит като финансов бизнес партньор на отдели маркетинг и продажби на най-различни фирми, като една от тях е конгломерат, който произвежда дрехи и аромати. Фланкърите са маркетингово-финансово оръжие, което работи чудесно. Разходите на фирмата, която ги продава не са толкова високи, тъй като вече са покрити- дизайн, вероятно и изработка, патент за бутилка, патент на име във всички държави, тестове (тестват се само някои от основните масла/алкохол/съставки, а не готовия продукт- в зависимост от държавата на разпространение), маслата, които са ексклузивно закупени често са завинаги техни. Самите масла може да не са скъпи, но ексклузивността за качествен продукт-е. По същия начин- един патент не е скъп, но екипът, работещ за това, време и тн-често са- патентова се само оригиналното име, затова толкова фланкъри на различни ‘производители’ носят допълнението La Rose, Absolu, Nectar, Extrait и тн. От гледна точка на маркетинг- повечето фланкъри не са постоянен продукт- чувството за ексклузивност цели да подбуди у клиента усещане за необходимост от покупка, която не се отлага в бъдещето, а и ако харесват първообраза-за лесна такава. Добавят се ограничен брой нови съставки, за да не се вдига прекомерно себестойността на продукта. Колекционери или ценители чакат новия вариант, като изобщо не броя парфюмани и хора, които разглеждат нотки и отзиви, а леля Данче, която го е имала, харесала и дъщеря и пак ще и го подари тази Коледа- в новия вариант. Като цяло фланкърите работят и работят успешно. Край на тирадата!

Весело посрещане и от мен! Нека новата година ви донесе светлина, ароматни висоти и крепко здраве, за да им се насладите.

# 316
https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-Readers-Choice-AWAR … INNERS-19526.html

Парфюмните награди на Фрагрантика за 2023 - с гласуване от потребителите.

# 317
Поздрав за парфюманите с едно много свежо парче от отминаващата година - парфюмната песен на Джереми Фрейгранс: 

Беше хита на годината в класа на малкия ми син.

# 318
https://www.fragrantica.com/news/FRAGRANTICA-Readers-Choice-AWAR … INNERS-19526.html

Какво е мнението ви за победителя? Вече втора година, а 2021 г. е бил от същата серия на първо място.

# 319

Какво е мнението ви за победителя? Вече втора година, а 2021 г. е бил от същата серия на първо място.
Не се изненадвам, че за пореден път YSL Libre е на първо място. Имах оригиналния Libre, но бързо го подарих,защото бе прекалено масов аромат. YSL умеят да разработват ценово достъпни и интересни аромати, в същото време с добра трайност. Не само Libre, предишни години YSL Black Opium също бяха топ. вкласациите

Лично на мен не ми допада версията от 2022 Libre Le Parfum, заради лавандулата, но много приятелки са луди по оригиналния и този аромат.

# 320

Не се изненадвам, че за пореден път YSL Libre е на първо място. Имах оригиналния Libre, но бързо го подарих,защото бе прекалено масов аромат. YSL умеят да разработват ценово достъпни и интересни аромати, в същото време с добра трайност.

Лично на мен не ми допада версията от 2022 Libre Le Parfum, заради лавандулата, но много приятелки са луди по оригиналния и този аромат.
Извинявам се, ако въпроса е личен, но кои са вашите непреходни и кои - най-нови парфюмни любимци?

# 321
Не съм впечатлена от класациите - личи че най-високия резултат имат най-рекламираните парфюми от ютюбъри и инфлуенсъри. Каквото е популярно в Тикток, Ютюб и не знам още къде, това
ще се популяризира и харесва

Ако видя още някое видео с Бианко Лате ще ми стане лошо, личи  си кога един парфюм се пробутва на 10 инфлуенсъра и изведнъж започва масова дискусия за него, "препоръчван" е и има незаслужен хайп

Малко ми е смешно че Angel's Share и неговата реплика са на топ 2 позиции хаха

Либре е приятен парфюм но определено не е уау, единтсвено с класацията за дамски парфюми на всички времена съм горе-долу съгласна

Странно ми е, че не видях Guidance. Той беше супер хайпван но поне е достатъчно интересен за да заслужи позиция там

# 322

Не се учудвам, че е на първо място. Просто е по-универсален и се харесва на доста широка аудитория. Аз съм по-изумена какво прави Бърбери Годес на 3то място? Изобщо няма място в десятката, според мен.

# 323
Не ме впечатляват резултатите. Определено вкусът ми се разминава с този на голямата аудитория.

# 324
  • Бургас
И Dolce & Dabbana Devotion също се чудя какво прави там.За мен е супер слабо издание, никак не ми харесва.

# 325
Либре ле парфюм е чудесен парфюм. Тези дни нося само него, топъл, плътен и много траен. И в никакъв случай не е масов, в смисъл някакъв средностатистически, равен и безинтересен, така че изобщо не ме учудва класацията. Лично аз не се впечатлявам от класации, имам си мои любимци, както и, предполагам, всеки един друг парфюман. Много мразения Devotion за мен е страшно вкусен и уютен парфюм и се радвам, че го открих и харесах противно на негативните коментари тук.

# 326
  • София
Странно ми е, че не видях Guidance. Той беше супер хайпван но поне е достатъчно интересен за да заслужи позиция там
Във fragrantica.ru Guidance e номиниран за женски парфюм на 2023 г. и за арабски нишов на 2023 г.
Според мен абсолютно заслужено е първенец в класациите.

# 327
Guidance е абсолютен първенец и за мен, от дамската нишова. Няма друг като него тази година.
Весело посрещане на 2024 година! Да е мирна, здрава и с много любов и късмет!

# 328

Много съм доволна, аз самата гласувах за него.
Нито един Libre не харесвам, този купих на мига.
Имам прост и масов вкус, повлиян от инфлуенсъри и ютубъри. 😂

# 329
Весела 2024! Много да сте здрави и повече влюбвания, при това не само парфюмни Hug
Libre е най- грозният дизайнерски за мен от последните години и за жалост доста често го засичам. Лавандулата ми го принизява за освежител за баня, иначе щях да си купя le parfum, само тя ми пречи. Излъчва силно, траен е, бутилката е невероятно красива и има любопитно за масата нотки, поради което е нормално да е толкова харесван и продаван. Аз си харесвам доста други масови и бейзик парфюми, но не и този.
Учудена съм и аз, че guidance го няма. Според мен е най- запомнящият се от последната година, независимо дали с хубаво или лошо Joy
Dévotion аз също обичам и ми носи много комплименти, което не очаквах и малко ме разочарова. За мен е уютен и го нося да ми е леко на душата, а не да получава внимание. Дори си купих директно 100мл, толкова приятен ми е да си го нося и да ми вдига настроението, напомняйки ми за десертите в Сицилия. Но като победител в категорията не го виждам.

Общи условия

Активация на акаунт