Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 912
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Враца
Здравейте, дами!

По телевизията, в едно предаване го изговаряха Ксерьов и от тогава така ми се е запечатало и така го произнасям. Иначе , преди , с моето перфектно произношение, казвах Ксерджоф.

В този ред на мисли, искам да зарадвам една дама с аромат на Ксерьоф/Ксерджоф, като знам предпочитанията и към лавандула.
В Лира усеща ли се ?
По-горе видях и Наксос, че е споменат, но някой ако има конкретни впечатления, моля да сподели.

Също, кой според вас е с най-различно звучене, но същевременно нежен?

# 526
Има проверка на произношение в Гугъл.
Току що дамата каза - Серджоф.

# 527
Аз лично в Лира усещам лимон, ванилия и кекс, Наксос е лавандулов, но и доста тютюнев, за подрък не става според мен.... Лавандулов за подрък не е ли по-добре mon Guerlain или Либре

# 528
  • виртуално
Вили, с тези изисквания в никакъв случай Лира.
Тя е доста подобна на Dior Star, ако си го пробвала навремето.
И аз бих казала, че един Мон е добър избор.
Ако трябва да е Xerjoff , по-лек и различен е според мен е Dolce Amalfi

# 529
  • Враца
По-добре е , както ме съветвате, но тя гледа много клипчета и иска вече " нишови неща, с лъскави кутии и странни шишета"  Simple Smile

# 530
Вмаринска, непопулярно мнение в тази тема, но не е ли по-добре тя да си го избере? Излезте заедно, нека пробва в някоя парфюмерия, преди да го купиш.
За мен няма нищо по-тъжно от нехаресван и неизползван парфюм, особено ако някой близък го е избирал с желание и любов.

# 531
Освен лавандула друго ме харесва ли?
Според мен също е добре да излезете зседно, поне да се ориентираш какво харесва....

# 532
  • Враца
Във Враца, няма къде да излезем задно Simple Smile Не присъства като опция, харесва божур и момина сълза също.
От Xerjoff-ите  си бях набелязала, Лира (която явно отпада) , Дама бианка, Наксос и Долче Амалфи.

Знаете ли , че зад Долче Амалфи носът е български на Мирослав Петков от Пловдив? Сруго, което знам за Xerjoff, е италиански луксозен нишов бранд от 2003г. , шишетата са ръчна изработка и от муранско стъкло, което се е запазило от времето на основаването на бранда.

# 533
Парфюмни маниаци, кажете, моля, според вас струва ли си да издирвам някъде парфюмерия с ароматите на XerJoff? Произнасят го Ксерджоф, но не съм сигурна на италиански ли е или на англо-измислен език.. Вие как произнасяте? Relaxed
Италиански е. Хубави са, трайни са, не са подходящи за покупка на сляпо. Част от колекцията е налична в делириум, но по-пълната колекция е в парфюмерийния магазин срещу делириум в мол парадайс.
Кой е този магазин … срещу Делириум-а е НМ ?
Belodore. Лично за мен е много удобно, че разполагат с поне 4-5 пъти повече парфюми на марката от делируим и на бутилката на всеки парфюм отзад са написани нотките (поне специално за тази марка, за другите не мисля, че е така) Лесно и удобно е за сравнение. Не съм сравнявала цените, съмнявам се да има разлика.

# 534
  • Пловдив
На Xerjoff за сега съм имала Gran Ballo, bouquet ideale и Dolce amalfi, последния има особена красота, която не успях да оценя и го пуснах в размените😊

# 535
  • виртуално
Dama Bianca при мен беше отвратителен муск с ванилия, едвам го отмих.
Вили, избирай между останалите два от набелязаните

# 536
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ерба Пура и Ерба Голд са страхотни предложения от Xerjoff, които ми се струват относително безопасен вариант за подарък.
Бих предложила и нещо на друг бранд, което е масово харесвано и има божур в него:
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Delina-43871.html

Като за първи допир с нишови аромати, това ми се струва най-безопасно.

# 537
Ерба Пура е наистина безопасен вариант за подарък. А и велурената опаковка е много хубава. Още по-безопасен вариант е Accento, но аз не съм впечатлена от трайността му.

# 538
Дами, как намирате Ерба за безопасен аромат!?!?! Аз претендирам, че съм доста дълбоко нагазила в ниша, но Ерба-та направо ми обръща стомаха….Не я нося и не я понасям около себе си.

# 539
За ме също Ерба Пура не е безопасен , въпреки че на мен ми харесва много . Лира ми се струва най-лесен за харесване .

Общи условия

Активация на акаунт