Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 55 933
  • 873
  •   1
Отговори
# 120
В коя лаборатория се случи тази ужасяваща грешка?
Напишете, да се знае.

# 121
В коя лаборатория се случи тази ужасяваща грешка?
Напишете, да се знае.
Медилаб ,от провинцията съм. Аз разбира ,че се случват грешки ,но направо изтръпнах като видях този резултат. И докторката ми каза диабет и нали се сещате ,че е доста неприятно. Винаги си пускайте нови изследвания ако смятате ,че в резултата има проблем. Навсякъде може да се случи сигурна съм.

# 122
Violetka91 спряла ли си витамините за достатъчно време преди изследването?

не съм, ама аз не приемам Б1,Б2 или Б6.
Смятате, че някой друг витамин може да рефлектира на резултата на тези, които съм изследвала ли?

# 123
Здравейте,
Преди няколко дни разбрах, че съм бременна и имам час за АГ следващата седмица, за ендокринолог ще е другия месец, защото няма свободни сега, а съм с хашимото и ИР.
АГ ми каза в следващия понеделник преди прегледа да си пусна ПКК и ТСХ, което и ще направя, но междувременно днес ми излязоха резултатите от профилактичните прегледи от фирмата и съм притеснена. Често си правя изследвания, дори преди 2 месеца пусках и половината от тези неща не флагваха тогава и не съм виждала до сега да има проблем при тях. Може ли да коментирате дали има нещо много плашещо защото до следващата седмица ще полудея… на 30г съм
Благодаря ви!

Скрит текст:

# 124
Violetka91 спряла ли си витамините за достатъчно време преди изследването?

не съм, ама аз не приемам Б1,Б2 или Б6.
Смятате, че някой друг витамин може да рефлектира на резултата на тези, които съм изследвала ли?

Да, В12. Когато се изследва един витамин от група В, не трябва да са приемани и други такива от групата, влияят си.

# 125
Здравейте,
Преди няколко дни разбрах, че съм бременна и имам час за АГ следващата седмица, за ендокринолог ще е другия месец, защото няма свободни сега, а съм с хашимото и ИР.
АГ ми каза в следващия понеделник преди прегледа да си пусна ПКК и ТСХ, което и ще направя, но междувременно днес ми излязоха резултатите от профилактичните прегледи от фирмата и съм притеснена. Често си правя изследвания, дори преди 2 месеца пусках и половината от тези неща не флагваха тогава и не съм виждала до сега да има проблем при тях. Може ли да коментирате дали има нещо много плашещо защото до следващата седмица ще полудея… на 30г съм
Благодаря ви!

Скрит текст:

Плашещо няма, но някои неща трябва да се адресират.

Има данни може би за лека инфекция, тя не е от важност към момента.

Наблюдава се тромбоцитоза, която за бременна жена носи известна опасност от образуване на съсирек, оттам бременността се застрашава, и за майката, така и за плода. Това лесно ще го отреагират лекарите, като най-вероятно ще ви предпишат противосъсирваща терапия, поне до успешното раждане. Тази тромбоцитоза следва да се уточни от лекарите.

Виждам, че сте на кето диета. Вероятно заради ИР, което е добра идея, но не е особена добра по време на бременност. Сигурно ще ви съветват да приемате и малко въглехидрати от време на време за да не влизате в кетоза.

# 126
Днес станаха готови и АМА и АСМА, което са отрицателни. Чакам сега разширени изследвания чернодробни автоимунни заболявания. При АМА и АСМА отрицателни дали намалява шанса за автоимунен хепатит?

# 127
Няма как да е автоимунен хепатит, нито цироза на жлъчните пътища.
Както и споменах по-рано, защото АЛТ е сравнително нисък, за да се очаква такава диагноза.
Качете и теста от АНА за да погледна нещо.

# 128
Няма как да е автоимунен хепатит, нито цироза на жлъчните пътища.
Както и споменах по-рано, защото АЛТ е сравнително нисък, за да се очаква такава диагноза.
Качете и теста от АНА за да погледна нещо.

# 129
ОК, автоимунни заболявания на черния дроб и жлъчните пътища не е, което не е маловажно. Останалите изследвания ще дадат още отговори. Фиброскан правен ли ви е? Ако не е, попитайте ги дали могат да ви го направят.

# 130
ОК, автоимунни заболявания на черния дроб и жлъчните пътища не е, което не е маловажно. Останалите изследвания ще дадат още отговори. Фиброскан правен ли ви е? Ако не е, попитайте ги дали могат да ви го направят.
Днес правих скенер на корем и малък таз. Всичко е наред с черния дроб, хомогенна структура, нормални размери, има билиарна киста в черния дроб и хемангиом. Фиброскан не

# 131
Здравейте, може ли коментар на тези резултати, на 25 години съм, 3 ден от цикъл, спазила съм да имам покой преди изследването, но предната вечер имах негативни емоции. Пуснах ги с цел профилактика.

# 132
Високият пролактин налага уточняване.

# 133
Проследявам ЩЖ заради хипофункция. На 50 мкг еутирокс съм. Правих изследвания днес и преди два месеца. Всъщност ме притесняват повишените лимфоцити и СУЕ и сега, и преди два месеца. СУЕ беше 32, лимфоцити % - 41,3. Желязо, ЖСК и феритин добре ли са?
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 21:16 от milavital

# 134
aninchkata, спазени ли са всички изисквания за изследването на пролактина?

Общи условия

Активация на акаунт