Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 082
  • 873
  •   1
Отговори
# 660
vici75, кой браузер използваш при отварянето на тези резултати, на РС?

# 661
MS Edge. Но аз ги отварям от уебсайта на личната ми лекарка. Там пък са сложени всяко изследване под някаква графика. Не са всички заедно. Че си играя да ги преписвам едно по едно от всеки скриин. Не мога и като документ да ги дръпна всичките. Много тъпо са ги направили по необясними за мен причини. Отварям всяко едно отделно на отделен скриин. Играх си всяко едно в една таблица екселска да ги сложа на едно място, нея пък не можах да я копирам тук.

# 662
ОК, MS Edge, за да се направи скрийншот/screenshot или снимка на страницата, която евентуално искаш да качиш тук се прави следното. Имам предвид по принцип. Може да е от помощ и на други.
Скрит текст:

1. MS Edge: на избраната страница, десен бутон "Screenshot"

2. С мишката маркираш избраната секция от сайта и натискаш "Mark up capture":

3.
Горен десен ъгъл натискаш иконката на дискета, за да се запази автоматично на компютъра. Обикновено в папка "Downloads" или където се свалят другите файлове.[/size]

4.
Качваш качения файл/снимка тук. Това е.
За Firefox e още по-лесно: десен бутон "Take Screeenshot" -> маркиране -> автоматично запазване.
За Opera: комбинация: Ctrl+Shift+5 -> маркиране -> "Capture" -> "Save Image"

За друго от компютъра, не конкретно от браузер се натиска бутона "PrtScn" на клавиатурата (горе дясно). След което се отваря програма наречена "Paint" в Windows -> paste -> save и така.[/size]
-
Сега по твоя въпрос.

Погледнах си старите ми коментари по твоите резултати и виждам, че още тогава съм ти написал за евентуална анемия и действително си вървяла натам, но сравнително бързо си коригирала ситуацията, браво за което. Можеш да споделиш кой препарат ползваш за желязна терапия, вероятно ще е от полза и на други четящи.

Аз бих ти препоръчал да удължиш приема на желязо по същата схема поне още толкова (3-4) месеца преди нова проверка. Феритинтът ти трябва да е над 70, оптимално 110-120. Ако си имала оплаквания от косопад, например, ще започне плавно подобрение след като стигнеш 70+; ако имаш автоимунно заболяване, 100+.
Но посоката ти е правилна. Не спирай.

КК ти е добре. Може би се вижда да си карала лека инфекция/грип скоро?
Има може би неубедителни данни за неоптимални Б9 и/или Б12? Изследвала ли си го скоро?

Като цяло без забележки Nerd

# 663
Sleek, благодаря за отзивчивостта и труда който си направи да ми обясниш всичко.
ПОнеже не живея в БГ и препарата ми не е от БГ, но е този:
Вземам го 3 пъти седмично с витамин Ц , защото така ми каза личната. 2-3 пъти седмично да го вземам, не всеки ден. Иначе и аз смятах да продължа да го вземам, но исках да ми потвърдиш и ти. Косопад си имам цял живот. Други заболявания не.
Инфекция/грип не съм карала сякаш, но кой знае. Аз на крак не карам нищо. Най-дребно нещо ме събаря и после оправия няма с месеци. Та не знам.
Б12 там имам проблем по приницп. Месо ям, и суплементи вземам и все на усвоявам. Последно беше добре. 528pg/mL

# 664
Да, правилно ти е казала ЛЛ да се взема с вит. С -- стомахът трябва да с висока киселинност, за да се абсорбира максимално желязото; трябва да се пие сутрин и на гладно, преди храна.

Само че можеш да вдигнеш дозата и/или по-скоро да ги пиеш по-често, спокойно приемай всеки ден. Дозата е такава, че почти невъзможно да предозираш.

Препаратът, който си избрала е добър -- железен бисглиценат. Мога да препоръчам такъв с проверени резултати на същата основа -- Doctor's Best, High Absorption Iron with Ferrochel.

Когато видгнеш феритина на 70+ и поживееш 3-5-6 месеца с такива нива, можеш да ми напишеш какво се случва с косопада Smirk

Знам, че следиш темата за вит. Д -- там също цели високи нива, по отношение и на косопада.

Ако имаш проблеми с Б12 и приемаш добавки, е хубаво и нивата са ти добри, но е хубаво да обърнеш повече внимание и на Б9(фолат). Двете имат симбиотична връзка. Ако има проблем с усвояването, причинителят обикновено са червата. Но Б9 е добре да си види също, ако не си. Нисък първоначален Б12 обикновено означава и нисък Б9.

# 665
Да, така го приемам, сутрин на гладно. Ще го пия по-често. Искам да се възтановя, че на есен ще кръводарявам. Уж два пъти в годината, но сега ще чакам до наесен. Ще пропусна пролетното кръводаряване, да не задълбая нещата към зле.

Този препарат съм го избрала, т.к. четох че не дразни стомаха, а аз съм с хронично гадене и направо ме гони параноята да не ми се сгади от нещо. Та този ми е ок. Но мога и другия да поръчам като приключа този.

А косопада, аз сега в момента виждам че е с подобрение, а като вдигна още феритина ще е още по-добре. Определено ще ти пиша пак по нататък. Витамин Д го държа и него под око. Вземам си по 6000IU всеки ден. Дефицит нямах, но ако падна под тези дози и влизам в дефицит. Въобще личната не искам да я слушам.

Б9 не искат да ми изследват тук. А сама няма как да отида без направление. Та за сега го оставям така. Аз колко се разправях и се молих желязо да ми пусне. Та с триста зора и лъжи пуснахме. Ако я бях оставила, ей така щях да си кютам с анемия в един момент.

Виж тук имам Folate от преди 2 години, пак с разправия ми го пуснаха.14,24ng/mL  (ref. 5.21-40), B12 ми е било пак около 528.

Другата седмица пак ще ти пиша за моя мъж, че наближи изследването за калцификати което неговия личен му назначи. Ако се сещаш грубо, бяхме говорили за висок холестерол + ниски триглицериди при спортуващ,  който уж не е висок, но решихме да се провери все пак като са му дали направление.

Благодаря ти още веднъж за вниманието.

# 666
Голямата питанка за витамин Д -- защо след като приемam ежедневно Х количество от него -- не качвам нивата?
Отговор: защото приеманата Х доза също и се изразходва ежедневно.
Можеш спокойно да минеш на 8-10хил Д3-К2 и магнезий.

И да, помня за изследването на съпруга ти. Не искат да ти пуснат Б9, но ще му назначат компютърна томография за калциеви отлагания за 'висок холестерол', какъвто няма; на активен човек, изцяло метаболитно здрав, без сърдечни заболявания, с нулев рисков показател и сравнително млад, защото такова изследване е показно за хора на 65г+ (с високо рискови показания)., когато обикновено започва манифиситерането на калциевите отлагания.

Не мога да ти опиша колко излишно и глупаво е това изследване. Не знам дори как е одобрено от неговия insurance company? КТ означава йонизираща радиация. Защо да се облъчва, ей така?

Но както и да е, решили сте. Тестът се измерва от 0 до 1,000. Нисък означава добре; висок означава проблем. Гарантирам ти, че ще е със score 0 или близо до 0!

Едва след теста, вероятно, ще разберете колко излишно упражнение е било всичко това.

И ако позная резултата -- сменете ДжиПито Bowtie

# 667
Тук сме така, сменихме 3 вече. Но от тъп на по-тъп попадам. Нямам думи. За това неговото изследване чакаме от предния ноември. Одобрено е защото ще дръпнат едни 10 хил. вероятно. А на мен за Б9 не ми пускат защото докторката не е чувала сигурно за такова нещо. МНого е зле работата, но не е само при нас. Горе долу от същото се оплакват и всички из чужбинско. Магнезий пия този, по 3 на ден: https://www.iherb.com/pr/now-foods-magtein-magnesium-l-threonate … eg-capsules/57577

# 668
sleek , какво ще ми препоръчате да изследвам за силен косопад, който не спира вече 15 години. Другата седмица имам час за ендокринолог, но съм сигурна, че ще пусне само хормони на щитовидната жлеза. Миналата година го бях попитала какво да изследвам за косопада, а той ми отговори, че като ме гледа не съм плешива и нямам нужда от изследвания Simple Smile Да, наистина косата ми все още е гъста, с плътен косъм, расте със скоростта на светлината и затова може би дава илюзия, че нямам такъв проблем. Изследванията на хормоните на щитовидната жлеза досега са били в норма. През октомври вит.Д ми беше 37 при реф,стойности 30-100. Първите седмици приемах по 10 000 ед., след това по 5000 дневно, освен ако не забравя някой ден. Сега отново ще го изследвам.

# 669
.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 15:23 от Пролетно цвете

# 670
Скрит текст:
Тук сме така, сменихме 3 вече. Но от тъп на по-тъп попадам. Нямам думи. За това неговото изследване чакаме от предния ноември. Одобрено е защото ще дръпнат едни 10 хил. вероятно. А на мен за Б9 не ми пускат защото докторката не е чувала сигурно за такова нещо. МНого е зле работата, но не е само при нас. Горе долу от същото се оплакват и всички из чужбинско. Магнезий пия този, по 3 на ден: https://www.iherb.com/pr/now-foods-magtein-magnesium-l-threonate … eg-capsules/57577
Запознат съм. Имам семейство в САЩ, които разчитат на мен да ги лекувам и насочвам по лекари и специалисти. За щастие имат що-годе читава застраховка и добър млад GP, с който се комуникира лесно. Но проблемите там са ми малко или много ясни.

Нямаш проблем с Б9, нито Б12. Това са добри нива.

Магнезиев Л-треонат... Послушала си ме за него; как се чувстваш, когнитивно и въобще?
Дозата ти е отлична, преспокойно можеш да вдигнеш на 10.000Д3-К2 с толкова магнезий, та и повече.
Не знам какви и дали приемаш омега-3, но към Д3-К2-Магнезий, ти препоръчвам да добавиш:
- Krill Oil, от по-премиум качеството
- Борон 3мг
- Цинк - вероятно приемаш с други добавки/мултивитамини

__
mimoza@b, направил съм една тема точно за вашето питане: какво да изследваме при косопад. Хвърлете ѝ един поглед.

__
Цвете, КК е с отличителни белези на остра инфекция, с бактериален оттенък; по-малко вероятно вирусно, но също възможно. Отдавна ли е така детето и боледува ли често? Допускам, че ЛЛ ще изпише АБ, след като го прегледа. Подутият лимфен възел е нормална находка. Не следва да се притесняваш, няма данни за сериозно заболяване. Това са типични за възрастта боледувания, през които всички минаваме.
Можеш да помислиш да му вдигнеш имунитета: Б-комплекс, вит. Д, селен, цинк, вит С и прочие.

# 671
mimoza@b, направил съм една тема точно за вашето питане: какво да изследваме при косопад. Хвърлете ѝ един поглед.

Благодаря Sleek , много полезна тема!

# 672
Здравейте, момичета. Ако е удобно да се изкажете по моите изследвания? На 12.03. съм на преглед, но започнах да си измислям заболявания..

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 18:06 от Ририя

# 673
Здравейте, дали може някой да коментира резултати от изследване. На 19 съм на лекар, но ми се иска да си изясня дали тези резултати показват наличие на анемия Sad

# 674
  • София
Има ли нещо притеснително в резултата от холтера ми? И на втората страница има пулс 121,а в заключението макс стойност е 114 ? Дали има грешка? Благодаря, ако някой ми обясни!/ Взех го и след седмица трябва да посетя доктора/

Общи условия

Активация на акаунт