Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 047
  • 873
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
Здравейте, момичета. Ако е удобно да се изкажете по моите изследвания? На 12.03. съм на преглед, но започнах да си измислям заболявания..

Вероятно сте с уринарна инфекция. За да мине по-бързо прегледът и да ви назначат терапия без да чакате допълнително, направете нова урина, този път стерилна с антибиограма и с резултата посетете лекаря си на 12-ти. Другите ви изследвания са в норма.
Скрит текст:
Здравейте, дали може някой да коментира резултати от изследване. На 19 съм на лекар, но ми се иска да си изясня дали тези резултати показват наличие на анемия Sad
Да, за съжаление точно това показват -- остра желязодефицитна анемия. Трябва ви консултация с хематолог.
-
Скрит текст:
Има ли нещо притеснително в резултата от холтера ми? И на втората страница има пулс 121,а в заключението макс стойност е 114 ? Дали има грешка? Благодаря, ако някой ми обясни!/ Взех го и след седмица трябва да посетя доктора/
Единствено ви интересува заключението, в което се казва, че няма нищо фрапантно.
Ако не се лъжа това ви е второ холтер изследване? По-скоро нормална находка за възрастта. Да не са ви наплашили, че сте сърдечно болна?
Аз и в първото не видях нещо притеснително.

# 676
  • София
Sleek, много Ви благодаря! Точно това ми каза един кардиолог, тъй като баща ми почина от инфаркт заключи, че имам сърдечна недостатъчност, аритмия и моя пулс го притесни-51-50./ в покой/Скенер на сърце по спешност правих показа мускулен банд и стеснение до 20 процента, Може от банда да е болка от страни на сърцето, от време на време.И аз не спрях да се притеснявам и холтери и ехокардиографии да правя….

# 677
Може ли коментар за изследванията на майка ми 73 години. Нормално ли е холестерола да е нисък. Пие Глюкофаж за захарта.

# 678
Моля за коментар за изследванията на майка ми, на 75 години.

# 679
Добър ден, може ли разчитане на следните резултати, за Мъж на 53години, както знаете днес е петък, личните лекари работят до обяд, след това никой не си вдига телефона. Вече в понеделник ще сме при него.

# 680
  • Karmobat
Здравейте!
Моля за малко помощ.
От няколко дни ми се подуха и станаха много болезнени ставите на ръцете- китките, колената и глезените. Болката е непоносима.
Пуснаха ми следните изследвания, които днес направих.

# 681
Sleek, много Ви благодаря! Точно това ми каза един кардиолог, тъй като баща ми почина от инфаркт заключи, че имам сърдечна недостатъчност, аритмия и моя пулс го притесни-51-50./ в покой/Скенер на сърце по спешност правих показа мускулен банд и стеснение до 20 процента, Може от банда да е болка от страни на сърцето, от време на време.И аз не спрях да се притеснявам и холтери и ехокардиографии да правя….
Допускам, че сте попаднали на 'бялата мафия'. Аз лично, така от периферни изследвания и без да знам подробности, не виждам такъв проблем. Направете няколко независими консултации, защото ми се струва, че ви размотават.
-
Може ли коментар за изследванията на майка ми 73 години. Нормално ли е холестерола да е нисък. Пие Глюкофаж за захарта.
Майка ви изглежда е обездвижена. По-сериозният проблем, е че диабетът не е добре овладян и този глюкофаж се явява недостатъчен. Ендокринолог да коригира терапията.
-
Моля за коментар за изследванията на майка ми, на 75 години.
Има вероятност майка ви да е с Полицитемия вера, но това е само предположение.
Има и дислипидемия. Препоръчвам консултации с хематолог и кардиолог.
-
Добър ден, може ли разчитане на следните резултати, за Мъж на 53години, както знаете днес е петък, личните лекари работят до обяд, след това никой не си вдига телефона. Вече в понеделник ще сме при него.
Не знам дали човекът вече е диагностициран, но се наблюдават следните:
- Значително бъбречно увреждане, вероятно има и микроалбуминурия, подагра
- Чернодробно увреждане, сравнително сериозно
- Дислипидемия
- Инсулинова резистентност
- Вероятно и диабет
- Възможен проблем с простатата

Ще са нужни консултации с няколко специалиста: нефролог/уролог, ендокринолог, гастроентеролог, кардиолог
-
Здравейте!
Моля за малко помощ.
От няколко дни ми се подуха и станаха много болезнени ставите на ръцете- китките, колената и глезените. Болката е непоносима.
Пуснаха ми следните изследвания, които днес направих.
- Имате анемия
- Чернодробен проблем/инфекция
- Инфекция на уринарния тракт и/или бъбреците
И при вас са нужни няколко консултации: хематолог, гастроентеролог, уролог

# 682
Благодаря за предното разчитане, а за това какво ще кажете възрастна жена на 85 години.
+ Разчитане на резултати от рентген на бял дроб.
 БЯЛ ДРОБ - Бронхитни промени. Без инфилтрати в паренхима.
Сърце - хипертонично.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 16:46 от social girl

# 683
Благодаря за предното разчитане, а за това какво ще кажете възрастна жена на 85 години.
Сърце - хипертонично.
Данни за сериозно заболяване, без да се знае какво конкретно.
Инсулинова резистентност, вероятно преддиабет.
Влошен холестерол.
Рентгенът не показва нищо конкретно, освен че сърцето е хипертонично, т.е. с високо кръвно.
"Бронхитни промени" е бланкетен израз, който пишат навсякъде. Няма особена клинична тежест, освен ако жената няма респираторни оплаквания, където отново е неспецифичен.
Съветвам да се изследва функцията на бъбрека, както и да се направи скрининг за уточняване на високия възпалителен маркер.

# 684
Сърце - хипертонично.
Данни за сериозно заболяване, без да се знае какво конкретно.
Инсулинова резистентност, вероятно преддиабет.
Влошен холестерол.
Рентгенът не показва нищо конкретно, освен че сърцето е хипертонично, т.е. с високо кръвно.
"Бронхитни промени" е бланкетен израз, който пишат навсякъде. Няма особена клинична тежест, освен ако жената няма респираторни оплаквания, където отново е неспецифичен.
Съветвам да се изследва функцията на бъбрека, както и да се направи скрининг за уточняване на високия възпалителен маркер.

Правена е ехография на коремни органи, включително и бъбреците, в които се откриха кисти само.

# 685
Здравейте. Не съм специалист, но от личен опит с мои близки знам, че СУЕ-то при възрастни хора почти винаги е завишено без това да маркира някаква остра инфекция или страшно заболяване. Просто повечето стари хора си носят разни хронични заболявания, които се отразяват. При моята свекърва на 77 г. , която от години е с артрит и остеопороза, без други известни заболявания, СУЕ постоянно е завишено - последно беше 86.

# 686
На мен никой не ми казва кой с какви заболявания е или не е.

Дадено е нещо и аз трябва да изброя всички възможни теоретични варианти... няма как да стане.

Да, може да е артрит или IBD, сърдечно съдов проблем, рак или друго или трето -- няма как да се знае със сигурност.

Всеки случай СУЕ над 100, без значение годините е червен флаг.

# 687
Слеек сърдечно Благодаря!
Майка ми се движи много,почти не се спира,но ще трябва да потърсим друг ендокринолог,защото наистина сегашния,не може да уцели дозата на Глюкофаж. Или е прекалено висока или е прекалено ниска. И във двата случая майка ми не се чувства добре. Освен всичко друго е и със Хашимото и изследват само ТСХ,не пускат антитела и уж проследяват,ама какво.

# 688
Здравейте, искам да покажа днешните си изследвания на вит. Д, които направих след около месец и половина 10000 IU със 100 mcg вит. К2, които си назначих сама, четейки коментарите в групата и съветите на Sleek. Определено имам положителен ефект и върху имунитета, тъй като зимният сезон непрекъснато боледувах, а сега от поне месец и половина не съм се разболявала. При последните изследвания на вит. Д м. октомври беше 30, сега е близо 80. Моля и за съвет - да продължавам ли дозата от 10 000 IU или да намаля?

# 689
Слеек сърдечно Благодаря!
Майка ми се движи много,почти не се спира,но ще трябва да потърсим друг ендокринолог,защото наистина сегашния,не може да уцели дозата на Глюкофаж. Или е прекалено висока или е прекалено ниска. И във двата случая майка ми не се чувства добре. Освен всичко друго е и със Хашимото и изследват само ТСХ,не пускат антитела и уж проследяват,ама какво.
Не ѝ трябват антитела, а щитовидните хормони FT4 и FT3.
При вече диагностицирано Хашимото, не е нужно често да се изследват антитела, особено с цел дозиране...

Общи условия

Активация на акаунт