Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 034
  • 873
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Може ли някой разбиращ да коментира резултатите.Има ли стафилококи и ентерококи или не

# 706

Здравейте, докато ги обработи лекаря, може ли и ваше мнение. Към тези показатели е пуснат и хомоцистеин. Той е в норма.

# 707
Скрит текст:
Здравейте на всички ,идвам за малко помощ от вас с разчитането на тези изследвания ,които направих на моята майка . Тя е на 58г и от скоро и се върнаха симптомите на менопауза. Тя влезе в менопауза преди около 8 години. Сега има същите симптоми безсъние,горещи вълни,изпотяване,сърцебиене,отпадналост, замаяност, нервност и най-притеснителното треперене на краката ,когато е изправена.  Изпитва нужда да стои подпряна някъде . Усеща краката си като кашкавалени. Има страх от падане дори и като върви. Всички лекари  които посетихме не са пускали никакви изследвания и нищо не са търсили. Коментари на тези кръвни резултати също не направиха. Изписаха и лекарства ,които за съжаление не помагат . Ще се радвам да споделите как ви се виждат тези хормони дали за оптимални ,както и дали биха били причина за такива симптоми Pensive
Майка ви с диабет ли е?
Преглеждана ли е от нефролог или уролог?
Проблемите като че ли имат бъбречен оттенък.
-
Скрит текст:
Преди преглед тези изследвания какво показват, освен анемия?
Алергия, паразитна инфекция или раково състояние са типичните заподозрени, но има и други вероятности.
-
Може ли някой разбиращ да коментира резултатите.Има ли стафилококи и ентерококи или не
Няма нито едното или другото.
-
Здравейте, докато ги обработи лекаря, може ли и ваше мнение. Към тези показатели е пуснат и хомоцистеин. Той е в норма.
Полиморфизъм на АСЕ и PAI. По повод бременност ли са направени изследванията?

# 708
Изследванията не са по повод бременност. Миналия месец получих хипертонична криза и двойно виждане. След 24 часа симптоматиката изчезна. Изписаха ме от болница с диагноза: Мозъчен инфаркт.

# 709
Здравей sleek , няма диабет или по скоро не сме я тествали и никога не е преглеждана от уролог . Просто с тези симптоми през ума не ми мина ,че може да има нещо там. Но ще проверим ,благодаря много за отговора.

# 710
Здравейте, моля за коментар на моите изследвания. Жена 50+.
Тази нощ спах до 00:20 часа и след 3:30 часа до 6:00 часа.
Знам, че недоспиването вдига глюкозата, но дали влияе и на инсулина?

# 711
Изследванията не са по повод бременност. Миналия месец получих хипертонична криза и двойно виждане. След 24 часа симптоматиката изчезна. Изписаха ме от болница с диагноза: Мозъчен инфаркт.
Съжалявам, че ви се е случило. Мозъчният инфаркт е всъщност исхемичен инсулт. Дано е бил в по-лека форма и нямате трайни увреждания.

За съжаление, полиморфизмите и на двата гена (ACE и PAI) се свързват силно със сърдечно-съдови заболявания, включително и инсулти. АСЕ има отношение към хипертоничните епизоди и цялостният контрол върху артериалното налягане. Фактът обаче, че са ви назначени подобен вид изследвания, показва, че сте попаднали на кадърни лекари. За щастие и двете генни мутации са хетерозиготни, т.е. със средно умерено обременяване.
Тук от значение са периферни показатели като това дали имате диабет, дислипидемия, години, дали сте пушач и прочие.
Попитайте вашите лекари дали е удачно да изследвате и надбъбречните жлези, включително и разширени изследвания за бъбреците.
-
Здравей sleek , няма диабет или по скоро не сме я тествали и никога не е преглеждана от уролог . Просто с тези симптоми през ума не ми мина ,че може да има нещо там. Но ще проверим ,благодаря много за отговора.
Има известни данни за захарен проблем. Бих препоръчал да направите консултация с ендокринолог, както и с нефролог, за да започне да се отхвърлят възможни проблеми и причинители.
-
Инсулинът и глюкозата са взаимно свързани. Не може да има покачване на едното, без другото. И да, възможно е резултатът да не е достоверен.

# 712
Съжалявам, че ви се е случило. Мозъчният инфаркт е всъщност исхемичен инсулт. Дано е бил в по-лека форма и нямате трайни увреждания.

За съжаление, полиморфизмите и на двата гена (ACE и PAI) се свързват силно със сърдечно-съдови заболявания, включително и инсулти. АСЕ има отношение към хипертоничните епизоди и цялостният контрол върху артериалното налягане. Фактът обаче, че са ви назначени подобен вид изследвания, показва, че сте попаднали на кадърни лекари. За щастие и двете генни мутации са хетерозиготни, т.е. със средно умерено обременяване.
Тук от значение са периферни показатели като това дали имате диабет, дислипидемия, години, дали сте пушач и прочие.
Попитайте вашите лекари дали е удачно да изследвате и надбъбречните жлези, включително и разширени изследвания за бъбреците.
-
Има известни данни за захарен проблем. Бих препоръчал да направите консултация с ендокринолог, както и с нефролог, за да започне да се отхвърлят възможни проблеми и причинители.
-
Инсулинът и глюкозата са взаимно свързани. Не може да има покачване на едното, без другото. И да, възможно е резултатът да не е достоверен.

Здравейте ,искам да попитам нещо ,след като родих 3-4 мес след това както си седях ми спря въздуха не можех да дишам просто...
Много се уплаших добре ,че не бях сама викнаха линейка дадоха ми някаква ампула и се пооправих ..това беше .
Личния ми изписа лекарства не помня какви и изследвания асат,алат и гама.
Всички бяха мн високи ,свърших хапчетата и ги спрях и след месец пак същото .
Усещах задух + болка в гърба и това е и пак започнах хапчетата и така свършиха и ги спрях .
Нещо като кризи бяха ,възможно ли е да било от стрес ?
И има ли общо с инфаркт ?
Друго не усещах ,не знам дали не разбрах (в тези моменти нямах сила да говоря )просто без глас .
Мислих,че умирам  .

# 713
Извинете, на мен защо ми пропуснахте въпроса?

# 714
Здравейте,
 Предстой ми операция на носа(обгаряне на носните раковини). Правих си изследване при алерголог за алергия към упойки.Изследването е с драскане и имах реакция към 90% от пробите(при някой по-слабо,при други средно).Според алерголога съм "специален" случай,защото реагирам на всичко. Каза ,че ще отбележи само средно/силните реакции.За слабите каза ,че мога да пия превантивно лекарства( ЕРИУС) 3 дни преди операцията. Написал ми е с химикал подготовката, обаче не го разчитам. Не искаше да обяснява много и ме изгони набързо.Може ли някой да ми го напише дума по дума. Много ще съм ви благодарен

# 715
Благодаря за отговора sleek!
Нещо притеснително в урината има ли?

# 716
Извинете, на мен защо ми пропуснахте въпроса?
Имам ли Клостридиум, като в повечето лаборатории изследват само токсин А и В?
Какво означава другият показател?
Извинявайте, когато се насъберат да отговарям на няколко човека по ред се случва неволно да пропусна някого.

Какво показва другият показател ли? Че имате бактерията, но тя не е причинила инфекция. Асимптоматичен носител сте и нямате нужда от терапия.
-
Здравейте ,искам да попитам нещо ,след като родих 3-4 мес след това както си седях ми спря въздуха не можех да дишам просто...
Много се уплаших добре ,че не бях сама викнаха линейка дадоха ми някаква ампула и се пооправих ..това беше .
Личния ми изписа лекарства не помня какви и изследвания асат,алат и гама.
Всички бяха мн високи ,свърших хапчетата и ги спрях и след месец пак същото .
Усещах задух + болка в гърба и това е и пак започнах хапчетата и така свършиха и ги спрях .
Нещо като кризи бяха ,възможно ли е да било от стрес ?
И има ли общо с инфаркт ?
Друго не усещах ,не знам дали не разбрах (в тези моменти нямах сила да говоря )просто без глас .
Мислих,че умирам  .
Здравейте, това е тема за разчитане на изследвания и не конкретно за медицински съвет, но от това, което споделяте, на прима-виста, ако АСАТ, АЛАТ и ГГТ са били високи, ведно с болката, която описвате, вероятно се касае за жлъчна криза и/или чернодробно заболяване. Направете си консултация с гастроентеролог, който да ви направи ехография и назначи повторни изследвания.
-
lucas333, и аз се затруднявам да разчета написаното, не мога да ви помогна.
-
Благодаря за отговора sleek!
Нещо притеснително в урината има ли?
Ако имаше, щях да ви напиша. Напълно нормална урина.

# 717
  • София
Здравейте,
Може ли да погледнете и моите изследвания. Жена на 37 години. Оплакванията са наднормено тегло от 5 години, изтръпване на крайниците и болки в гърба. На ендокринолог съм другата седмица. Предполагам че трябва да ида и на нефролог. За желязото не знам дали трябва да се обърна към лекар.

# 718

-
-
Благодаря Ви! Нямам трайни последици след мозъчния инфаркт за щастие. Имам инсулинова резистентност и пия лекарства за диабет, но нивата на кръвта захар са в норма. Стресът много допринесе също.  Сега съм взела мерки да намаля наднормено тегло, нивата на холестерола, който е много леко завишен и се надявам, че макар и с медикаменти ще мога да поставя нещата под контрол. Причината за мозъчния инцидент беше хипертонична криза и двойно виждане, което се оправи за 24 часа. Предстои ЯМР на среден мозък и още едно изследване в София за по-прецизно дозиране на препарата, който е противосъсирващ. Скенера и доплера са чисти - без никакви отклонения. Лекува ме лелята на съпругът ми, която е невролог и е много детайлна в назначаването и разчитането на изследванията.
Какво предвид имате като казвате по-разширени изследвания за бъбреците? По-осторожност съм там, тъй като баща ми беше с хипертония и имаше тумор на бъбрека. Почина от тромбемболия на 50 години. Аз си имам генетично обременяване, но това, което съм правила до момента е ежегодна ехография на бъбреците. За справка - на 43 години съм и от два месеца не пуша.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 19:19 от Блатно кокиче

# 719
Момичета, някоя от вас сблъсквала ли се е със завишени левкоцити в урината по време на бременност? В 13 г.с. съм и днес резултата малко ме притесни..

Общи условия

Активация на акаунт