Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 699
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Единствените имена,за които се сещам и които хем са кратки и не съм чувала да ги съкращават,хем са класически и красиви,но не са от топ актуалните в момента,които носи всяко 2-ро дете са Лора,Мила,Мина,Нора,но те май са български и не знам дали ги има в Русия и как ще звучат там.

# 241
Ако чакахме момиче, щеше да е Калина. Това е любимото ми женско име, но очакваме син и ще е пак с К..
Не сме казвали името на никого, защото излишни коментари не желая. Няма да бъде кръстено на никого от родата, а на себе си. Даже в рода няма човек с К.

П.С., ако Бочи иска да ми пише на ЛС да й кажа истинското ми име. Кратко и няма съкращения.. И никой не ми се е подигравал, че звучи странно. 😀

# 242
Дъщеря ми много харесва името Калина и искаше бебето да се казва така,но ние вече бяхме избрали друго име,а и имам братовчедка,която се казва така и не искам да има дублиране на имена,та сега си кръщава плюшените играчки Калина Grinning

# 243
  • София
Анастасия, да не се казваш Ася? Защото и на това знам доста умалителни 😅
На съседите Нора я наричат Норчето или Нори. Същото е с Лора. Освен това доста кученца кръщават с тези имена (защото са хубави и непреходни, де) Simple Smile
Бочи, предлагам ти да си кръстите детето както на вас ви харесва, честно! Не можеш всичко да предвидиш, тя ще си харесва името, ако Вие го харесвате и знае, че сте го избирали с обич Simple Smile Сестра ми се казва Петя и по едно време не си харесваше името. А според мен първо много й отива, но освен това има прекрасна символика (особено за мен, понеже ми е кака и винаги е била като скала за мен - не помръдва, цял живот ми е опора) Simple Smile После порасна и си хареса и тя името - казвам ти, за да демонстрирам, че буквално няма как да нагласиш всичко отсега Wink Не кръщавай детето с разни остарели имена тип Кармафила, Дочка и т.н. и останалото остави на живота. Нали казват, че човекът прави името, а  не обратното!

# 244
Ма то ние нищо не харесваме 🤣
Иначе топ името наскоро прочетено е Авитохол за момче в някаква поредна фейсбук група.
Аз вече мисля да си изтрия тоя фейсбук че ме вбесява 😀Преди малко се изгониха от групата за боси обувки защото съм много лоша майка и купувам на детето си боси обувки с малък аванс и не мога да си изкажа мнението че на моето дете така му е най удобно 🤣

# 245
  • София
Май съм го споменавала тук, че дъщеря ми се казва Елия. Никога не сме й казвали Ели и сега в училище някой като й каже Ели тя им прави забележка, че изпускат я-то 😂 Та тя сама си ги научи да не й казват с умалително. Иначе в нейното име най-много ми харесва, че и да и се караш или да я повикаш зависи от интонацията 😂
Но виж сега за момче съм в голям шок...мислим какво ли не варианти и сякаш нищо не ме грабва както с нейното име. Много исках Антон, но мъжа ми не му се радва, после минах на Никола и мъжа ми пак не го харесва 😔 Той харесва Симеон, но пък много ханове и царе станаха нещо около нас. От роднини са заети Калоян, Борис, Йоан, Явор - все красиви имена. В голяма дилема съм и аз.

# 246
За момче аз харесвам малко имена и те са
Миро , Макс или Максим , Тео като Тео , Део , Давид , Борис , Виктор , Алекс като Алекс , Марк Simple Smile туй то . Ама няма да имам момче та 🤣А и Денис мога да припиша някаде там

# 247
Не си ме питала😁
Но Самуел ми е любимото,влюбена съм в това име..та ако беше момченце нямаше да му мисля
Май съм го споменавала тук, че дъщеря ми се казва Елия. Никога не сме й казвали Ели и сега в училище някой като й каже Ели тя им прави забележка, че изпускат я-то 😂 Та тя сама си ги научи да не й казват с умалително. Иначе в нейното име най-много ми харесва, че и да и се караш или да я повикаш зависи от интонацията 😂
Но виж сега за момче съм в голям шок...мислим какво ли не варианти и сякаш нищо не ме грабва както с нейното име. Много исках Антон, но мъжа ми не му се радва, после минах на Никола и мъжа ми пак не го харесва 😔 Той харесва Симеон, но пък много ханове и царе станаха нещо около нас. От роднини са заети Калоян, Борис, Йоан, Явор - все красиви имена. В голяма дилема съм и аз.

# 248
За момчета е още по-трудно,защото като че ли са по-малко имената или поне хубавите ,а тези всичките,които ги изредихте детските площадки и детсите градини са пълни с тях.А за някой като мен,който не обича да е част от масовката това е доста затрудняващ фактор.За момичета има като че ли много повече варианти,а и ако не намериш винаги можеш да си измислиш както правят много майки в момента-към вече съществуващо име добавят -ая или -ея и те ти го те новото и модерно име. Grinning

# 249
На мен за момиче много ми харесва Ния, но ест веднага ще започнат да й казват Нийче 😀 Дъщеря ми се казва Вяра и масово така я наричат, нооооо в яслата й викат Верче 🤷♀🤷♀🤷♀ За момче ми харесват Искрен и Явор, но мъж ми не иска. Та сме се спрели на Теодор (Тео на галено) или Павел.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 14:05 от lovebirds

# 250
Бочи аз никога не съм имала галено, на дъщеря ми Алис никой не й казва на галено, въпреки че аз харесвам и съкращения като Аля, Лиси, Алисче. Имам приятелка с дете Ая и й казвам Айче. Това дали ще има определено галено име за жалост няма как да бъде изконтролирано. Мъжът ми се казва Георги, но мрази да му казват “Жоро”, е голяма борба пада, защото то си е общо прието🤣 все прави забележки. А аз мисля за име на малкия да е Георги, защото само за това име той няма против, другите или познава някой льохман, или му звучало много извъртяно🤣така че скоро ще ходи да обеснява, че още един Георги че не е Жоро😅

# 251
Аз преди да разбера на 100% че е момче, знаех че искам да се казва Любомир, баща ми  се казва така- силен дух, упорит и борбен човек ! Обожавам го и просто знаех че ако е момче искам да е с това име! После на сън мъжа ми някой го пита как ще си казва бебето и той казва Любомир 🥰 вече си му казваме на име, а АГ което ме следи също се казва Любомир 😀
Всеки както го чувства. Аз съм по традиционните имена, но всеки има право да избере това което му е не сърце.

# 252
Мляс Мъжът ми се казва Любомир 🩵 И всеки Любо, когото познавам, е прекрасен, силен и обичащ  човек, винаги душата на компанията.

Не помня вече, дали съм ви казвала как избрахме име за сина ни. Стигнахме до два варианта - аз бях повече за Самуил (заради символиката), а мъжът мии за Борис. Един ден реших да проверя кога празнуват имен ден. Оказа се, че точно в същия ден 20.08 е имения ден на Самуиловците. Приехме го за знак.
Освен това Самуил означава "измолен от Бог", а ние много дълго си го молихме и чакахме.
Сега за девойката пак сме избрали име, което да си е символично за нас ❤️

# 253
  • София
Добре сте си вие... мъжете ви поне предлагат имена. А аз ще чакам до Коледа да каже единствеото име, което той харесвал Simple Smile И ако е някоя тъпотия, ще има да го мисля...

# 254
Нашето име съм го казвала и друг път. С тази бременност научих, че съм с тромбофилия и с дефицити на витамини и някак си след проблемите преди бременността го решихме от раз - Божидар. 💙😊

Общи условия

Активация на акаунт