Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 741
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Гладис е жертва според днешните разбирания. В онези времена в тези среди бракът по сметка е бил норма: момичето е имало пари, но му е трябвало положение и титла, за да бетонира мястото си в обществото. Джон и Бърта Ръсел са били богати, но не са имали нужния произход, за да получат уважението и позициите, които са искали в обществото. Децата им вече са имали възможност да бъдат част от това общество, но и сами видяхте колко беше трудно да се организира дебютантския бал на Гладис, въпрос на каприз от страна на Астор беше той да се провали. Бракът на мис Ръсел с английски херцог вече щеше да я направи гранд дама на лондонското и нюйоркското общество. Нейните деца вече щяха да са богати аристократи - и по произход, и по възможности. Но в онези времена, това е била цената. Както междувпрочем и днес. Не мисля, че нравите на потомствената европейска и азиатска аристокрация са се променили особено. В САЩ продължават да се делят на "стари" и "нови" пари. Разбира се, любовта има значение, но пак е ограничена до представителите на съответните кръгове.

# 106
Самата Гладис е толкова лишена от съдържание, че единствено идеалистичната идея на баща й да се омъжи по любов би бил пречка пред този брак. Самият той пък го иска като вид изкупление и защото е имал късмет да се влюби в безскрупулна като самия него жена.

# 107
Момичета, къде може да се гледа сериала Belgravia онлайн? Не съм го гледала досега, а вчера го мернах по btv story и ми се струва интересен

# 108
  • Бургас
Аз като човек интроверт не я разбирам цялата тая суета. Ами имаш бол пари, харчи си ги както си искаш и си гледай живота. Голямо драпане да имат точно определено положение в обществото. То не бяха машинации и чудеса. Като не те приемат в някакъв кръг с наперени кокошки, ами създай си свой, какво като ще са по-бедни от теб, тъкмо ще блеснеш още повече Grinning Аз бих се заобградила с интелектуалци и хора на изкуството. Много ми трябват някакви дърти тетки.
Да, знам, че такива са били времената, просто малко поразсъждавах по темата докато си пия кафето Grinning

И да не е съвсем спам. Някой преди време питаше за криминални филми. Наскоро гледах това
https://www.imdb.com/title/tt1333192/
Намерих го в каталога на Pickbox Now, но предполагам, че го има и другаде. Сериалчето е пълна измислица и не почива на някакви реални факти. Накратко младия Артър Конан Дойл учи за лекар и в университета се запознава с професор, който прилага метода на дедукцията и двамата заедно разгадават разни странни убийства. 5 епизода по час и половина. В първия епизод Дойл е студент, в останалите 4 - той е новоизлюпен лекар с прохождаща практика и актьора е сменен с малко по-възрастен.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 11:10 от Irene Adler

# 109
  • Галифрей
Виждам,че е излязъл сезон 4 на Мис Скарлет и Херцога. Феновете са доволни, май ще има сезон 5. Все се каня така хубово да го изгледам и забравям. Гледала съм преди време два епизода и някак си ми доскуча.

# 110
Не можах да се мъча с тази Мис Скарлет.

Снощи си пуснах новата екранизация на Клетниците. Не издържах до края на първи епизод. Това, че гонят расово разнообразие е най-малкият проблем (хипотетично като колонизира земи, Франция приема и хора от тяхното население, така че не е толкова недостоверно).

Повечето актьори играят зле, декорите и обстановката са пресилено изпипани, чак към театралност. Действието е разтеглено, включени са диалози и случки, които в романа са обяснени на доста по-малко страници, като предисловие към историята. Който ги е писал и е измислял диалога им - много е зле. Не изключвам и превода да е лош, но все пак такова натрапване като за малоумни - някой да обяснява на Фантин, че е нисша класа и мъж с положение и състояние няма да се омъжи за нея, все едно чете урок по история, а тя е паднала от небето...

Но поне е малко по-добре от мюзикъла Клетниците, който ми е най-лошата екранизация, която съм гледала. Язък, че подстригаха Ан Хатауей.

# 111
  • Бургас
Има една особеност при правенето на филми и сериали, без която не може. В книгите когато нещо е разказано и обяснено в наратив, във филмите се налага това да мине през диалог, за да разбере зрителя какво става (освен ако няма разказвач зад кадър).
Иначе, да, първи епизод е малко по-сладникав с веселия живот на Фантин, но после става интересно и тя изпада, както знаем, на другата крайност. Дайте му шанс.

# 112
Не мога да намеря субтитрите на български на последният 8-ми епизод от Сезон 7 на Outlander. Къде ли не търсих, но точно на 8-ми епизод не намирам. На останалите 7 епизода ги имам. Може ли някой да ми помогне ?

# 113
  • Галифрей
За Outlander ето го епизода  с бг превод

https://reeltube.tv/watch/друговремец-сезон-7-епизод-8_tedee9w4hsrEBff.html

# 114
За Outlander ето го епизода  с бг превод

https://reeltube.tv/watch/друговремец-сезон-7-епизод-8_tedee9w4hsrEBff.html

Благодаря ! Получи се.

# 115
Тези дни гледах първи сезон на The Buccaneers- версията от 2023.
Помня, че се коментираше в темата и имаше разнопосочни мнения. На мен ми допадна. И се радвам, че ще има втори сезон- обявили са в края на декември.
Предишната версия не ми харесваше особено. Не съм чела и книгата, разбрах, че не е довършена. Така че поле за различни идеи- колкото искаш. Blush

# 116
  • Галифрей
Тъй като заговорихме за сериала. Аз като бях с контузен крак и трябваше да лежа така реших да гледам отново така хубово Outlander  спрях след 3 сезон не можех да изтърпя повече тая мъка, хем прескочих малко и гледах само заради Джейми. Като идея е супер яко, прелестни пейзажи на Шотландия,хубава актьорска игра и хубава музика. Първият сезон беше супер и интересно. Това му беше хубовото, после става зле лека по лека нещата ставаха твърде сапунени. Клеър започва да ме дразни не одобрявам нейните действия.
После тя като се връща в бъдещето бременна с Бри  и 20  години по-късно. После става още по голяма каша, всички се изредиха да пътуват в миналото. Изгубих му нишката,никак не ми харесва тази сюжетна линия и особено някой кекс сцени.
Общо взето сценарият е абсурден и жалко за хубавата идея.

# 117
  • София
И аз така го зарязах Outlander . Първият сезон наистина е супер..ама после в повече ми дойде вечната драма и пътуване.

# 118
  • Countryside
Аз пък харесвам много всички сезони на Outlander,  първи сезон разбира се ми е най-най, но и другите са си добре. Сега си чакам втората част на 7-ми сезон и нямам търпение вече... Не са чак сапуненини сезоните след 3-ти. Ако четете книгите ще видите какъв невероятен разказвач е Даяна Габалдон. Обаче в оригинал, превода не струва! И много неща са спестени в сериала, за да не разводняват, а и трудно се намират персонажи може би.
Гледайте пак, аз след второто гледане почнах много да харесвам и останалите сезони, даже си имам любими серии Simple Smile

# 119
  • Галифрей
Вече няма как да ми задържат интереса, разочароващо е и доста объркано. Клеър е като досадна версия на доктор куин личителката. Ся разбирам,  че няма как да покажат всичко от книгите.
Особено сюжетната линията с дъщерята на Джейми и Клеър. Изобщо не ми харесва. Като цяло не я харесвам Бри.
Все сексуални атаки и тук там изнасилвания wtf. Общо взето можеха да спестят всичко това. Искат във всеки сезон да покажат   тук там исторически събития и епохи. Шотлания и Америка. Много се обърках и не ми хареса как се развиват нещата. Много лесно си свикнаха да живеят е 18 век.
Бих искала Джейми да отиде в бъдещето но той не може да пътува.

Общи условия

Активация на акаунт