Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Има разкошен Майкъл Шийн във филма с Кери Мълиган ("Далече от безумната тълпа"), разкошен.

# 136
  • Бургас
Все се каня да изгледам Jude с Кейт Уинслет

Да не би да имаш предвид "Невзрачния Джуд". Пак е по книга на Томас Харди. Аз също го препоръчвам, но предупреждавам, че не е за всеки, защото края му... не е за хора със слаби сърца. На мен ми стана доста гадно.

# 137
На Томас Харди всичките истории са много изчанчени, никой не е щастлив и въобще всичко е подтискащо, но най-вече героите са дразнещи и все правят някакъв грешен избор и си объркват живота. Иначе филмите са интересни, обаче след тях имам нужда да гледам нещо по-лековато, да си оправя настроението. Ще го потърся този Джуд, мисля че не съм го гледала 😁

# 138
  • Бургас
Сега видях, че филма се казва само Джуд, но е по същата книга.
https://www.imdb.com/title/tt0116722/

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 12:20 от Irene Adler

# 139
Филмът "Отмъстителката" за Мара Бунева става ли за гледане? Или е като повечето български филми – негледаем...?

# 140
Предполагам, че този филм ще е от типа "Документална драма". Не бих го оценявала по критериите на игралните филми. Доколкото прочетох, неизвестни имена са в каста, съвсем умишлено и има документални елементи, коментари на историци- точно докудрама.

# 141
  • Галифрей
Сега го потърсих и да документален филм. За първи път чувам това име Мара Бунева. Интрестно.
Скоро ще тръгне филмът “ Чума” по разказа на Йовков. Който си е игрален,художествена измислица,период драма бг филм със Снежен Младенов и Велислав Павлов.

# 142
Филмът за Мара Бунева е документален по-скоро.

Ако ви се гледа нещо мрачно британско по руски сюжет - "Лейди Макбет" с Флорънс Пю.

# 143
И аз, “гладна” за исторически драми, започнах сериала Царство( Reign). Ако не бяха костюмите и познатите исторически имена, историята не би била различима от който и да било тинейджърски сериал с любовна тема. Чудя се с какво са запълнени цели 4 сезона…

# 144
Общо-взето в "Царство" са спазили историческата достоверност. А на Аделаида Кеин и отива ролята на кралица Мария Стюарт. В действителност обаче,тя не е била ослепителна хубавица...

# 145
  • София
Reign на мен ми беше много забавен и интересен. Използват историческите събития, и покрай тях завъртат сюжета. Да, тийн любовна драма, не чист исторически сериал, но добре направен. Имаше някои откровени глупости, но не ми беше скучен или досаден.

# 146
В първите епизоди на Царство са много вяли и повтарящи се диалози, все се питат взаимно, кога ще се венчаят. И пак и пак.
Иначе актьорите са красиви, но са ми някак си “безжизнени”.

# 147
Пак опит с втори епизод на Клетниците - все по-зле. От напън за разнообразие и опростяване, диалозите са плоски, направени са промени, явно от желание за разнообразие (надзирател - жена в производството), но седят като кръпки. В същото време се губи контекста на други събития (Жавер декламира като комсомолец как всички са или лоши престъпници, или добри граждани), без да е ясно защо се случват точно - от филма разбираш, че бившият надзирател се е фиксирал върху Жан Валжан, ама защо, как - той официално е свободен човек.
Козет е показана като доста по-голяма, отколкото е в книгата. В романа дори Тенардие не е описан толкова едностранчиво зъл. Пропуснати са диалози и сцени, които биха дали много повече нюанси.

Мисля да си търся Lessons in Chemistry и да скачам напред във времето.

# 148
  • София
Ще има сезон 7 на Имението Даунтън, скоро според рекламите.

Аз започнах Форсайт, не го бях гледала, първата серия е обещаваща.

# 149
  • Бургас
Гледах първи епизод на Работилница за кукли. За сега напълно оправдава ниския си рейтинг Grinning

Общи условия

Активация на акаунт