Дългото чакане след трансфер – тема 109

• 48 188
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Именно, защото са ембриони с донорска Я и се предполага, че ще са здрави, понеже се взимат от млади и вече раждали донорки и ще има успеваемост е безумна глупост да се сложат ТРИ! И най-малка представа си нямате колко рискова е бременността с три деца и че може да е последвана от преклампсия , изоставане в растежа, преждевременно раждане или проблеми в развитието след раждане. Да не говорим и че понякога при инвитро се случва един ембрион да се раздели на две и да се получат еднояйчни близнаци. Тогава какво правим, ако станат 4? Една приятелка й сложиха два ембриона, отива на първи преглед и се оказват три, защото единия се беше разделил. За неин и на мъжа й късмет останаха само двата, единия не се разви, но доктора я беше подготвил за редукция. Бременността, особено с инвитро не е приказка. Съжалявам, че ви казвам истината в очите, но е добре да знаете и другата страна на монетата. Разбирам да е естествена бременност, тогава си казваш А ми, щом Господ така е решил,  ама някой доктор да ми решава съдбата да те натъпка с деца и ти после да се чудиш как и дали ще ги износиш и да лежиш 9 месеца и да се молиш да стигнеш до еди коя си г.с. ,а ми не мерси. Тялото е мое, на моя задник ще се пече яйцето, неговата работа е да мисли с главата си.  И последно, никой уважаващ себе си доктор не слага повече от един ембрион с ПИД, именно защото при ПИД успеваемостта е висока, освен ако не е много на зор положението и в случая е разрешено и от закона.

# 526
Подкрепям написаното от Салсера. Нека се знаят двете страни на монетата, не става въпрос някой да напада. Многоплодната бременност крие много рискове (в нета има информация колкото щете) и при първо инвитро, без никакви конкретни показана за липса на имплантация, да сложиш 3 ембриона… ами не е Ок! Кой каквото иска да обяснява, има толкова медицински сведения. Много пъти сме го дискутирали - едно е да настъпи бременност, съвсем друго да се износи здрава такава. И ако можем да си помогнем второто да се случи, то защо да връщаме 3 ембриона без какъвто и да е опит с инвитрото? Разбирам да е имало множество неуспешни опити и това да е едва ли не последния изстрел, Ок, може да е резонно, но иначе…

# 527
Напълно подкрепям, че е направо лудост да се сложи повече от ЕДИН ембрион на първи опит инвитро. Слагането на повече от 1 ембрион на първи опит трябва да е по-скоро ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Горното ми мнение е при множенство неуспехи. Моята първа процедура беше във Варна и имах свеж трансфер на 3 броя на трети ден....дори не ме попитаха, а директно ги трансферираха. Иначе Салсера, не знам дали си се интересувала подробно от процедура с ДЯ и особено замразени, но аз съм се запознала по въпроса и успеваемостта със замразена ДЯ е по-ниска! Да не говорим колко много жени има, при които първото им дете става от раз, а второто се бави с години без видима причина. Това, че имат едно дете, не означава, че в бъдеще ще имат още деца или няма да е трудно постижимо. Няма гаранция, че с ДЯ ще стане по-лесно, напротив. Задължително се слагат поне 2 ембриона, за да се увеличат шансовете, но вече 3 наистина е много. Ако лекарят е преценил, че няма да се имплантират, вече е друг въпрос, но в такъв случай защо изобщо да ги трансферират..... При мен на първата процедура сложиха 3, защото беше ясно, че няма да оцелеят, просто не се развиваха добре.
Жената има успех и няма смисъл да я стресираме излишно. Мисля, че е напълно наясно какви са рисковете. Да не говорим, че има двуплодни бременности, че дори и триплодни без никакви проблеми и едноплодни, които са кошмар. В нейния случай са 3, но аз пожелавам от сърце всичко да се развие по най-добрия начин ❤️

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 08:12 от Kactus

# 528
Здравейте момичета,аз съм с свеж трансфер на 1 бластоцист.Трансфера беше преди 14 дена.
Чхг 24.01 -75.46
26.01-178
29.01-660.86
Според вас има ли нужда от още тестове?
Благодаря предварително🍀

# 529
Pupinkaaa, честито! Няма нужда от повече тестове, направо на преглед след седмица 🍀☺️

# 530
Pupinkaaa, честито! Няма нужда от повече тестове, направо на преглед след седмица 🍀☺️

Много ,Ви благодаря за бързия отговор 😊

# 531
Голямо разбунване на духовете е предизвикал поста ми!!! Ще кажа само това- с доктора ми, следим състоянието ми от м.04.2023, като за този период съм минала безброй прегледи, тестове, изследвания и каквото още се сетите, чиито резултати са очертали кристално ясно здравният ми статус. Освен, че имам преждевременна менопауза, не страдам от каквото и да било друго здравословно неразположение. Докторът ми също е наясно със здравния ми профил, аз пък съм му дала цялото си доверие, че знае,какво и защо прави, така че не съм оспорвала нито едно негово решение. Есенцията на всичко казано до тук е - следете здравето си и намерете лекарят, на който сте готови да поверите своя и този на децата си животи. Успех и много късмет на всички 🥰🥰🥰

# 532
  • Пловдив
Memoriq, пожелавам лека и успешна бременност, независимо от принципно по-високия риск с многоплодна бременност.

# 533
Въобще да не ти пука,щом имаш доверие на доктора си.
Така сте преценили с него,така сте направили,с течение на бременността ще му мислите.
Винаги има риск във всичко,така или иначе.
Да,по-голям е в случая,но това го знаете със сигурност и Вие,и доктора. Неонатологичната помощ е много важна в тези случаи.
Аз имам позната с 3-знаци ин-витро,проведено в Германия преди 10тина години. И трите са здравички и хубави деца.
Обсъдиха тогава рисковете с докторите,и решиха да действат.
Мен ме посъветваха да не слагаме повече от 1,предвид проблемите ми,и така направих.

Голямо разбунване на духовете е предизвикал поста ми!!! Ще кажа само това- с доктора ми, следим състоянието ми от м.04.2023, като за този период съм минала безброй прегледи, тестове, изследвания и каквото още се сетите, чиито резултати са очертали кристално ясно здравният ми статус. Освен, че имам преждевременна менопауза, не страдам от каквото и да било друго здравословно неразположение. Докторът ми също е наясно със здравния ми профил, аз пък съм му дала цялото си доверие, че знае,какво и защо прави, така че не съм оспорвала нито едно негово решение. Есенцията на всичко казано до тук е - следете здравето си и намерете лекарят, на който сте готови да поверите своя и този на децата си животи. Успех и много късмет на всички 🥰🥰🥰

# 534
Memoriq, честито! 🐣🐣🐣 Сигурна съм, че всичко ще е наред и ще имаш прекрасни, здрави бебчета.

# 535
  • София
Сутрина си сложих пролутекс и видях за първи път, че ми се образува бяло петно.
Какво може да е това и притеснително ли е?

# 536
наде, аз бих Пролутекс 7 дни по 2х1 преди 2 месеца, и при 3-4 инжекции ми се появи такова петно. Тогава някое от момчетата ми каза, че е питала специално в болница за него и са ѝ казали, че не е проблем и не е опасно. При мен отминаваше за по-малко от 24ч.

# 537
  • София
Супер! Много благодаря, имам едва няколко дози и се свършва. Като гоблен ми е коремът. 😄

# 538
Завиждам ви, при мен живот и здраве има още месец да слагам 2х1 и вече е трудно 😬
Супер! Много благодаря, имам едва няколко дози и се свършва. Като гоблен ми е коремът. 😄

# 539
Нали знаете,че може да ги слагате навсякъде,те са с инсулинови иглички.
Аз до края,дай Боже да я докарам дотам,ще си слагам Клексан. Сега и Пролутекс от 3 седмици.
Бия ги и по бедрата,и около пъпа,и малко над коляното пробвах. Навсякъде,където може да щипнете кожа и ви е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт