Дългото чакане след трансфер – тема 109

• 48 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря, аз фраксипарина основно в паласките го слагам в момента, не мога да се престраша в краката, а и за него хематолога ми каза, че по-малко се усвоява там. Но за пролутекса не знаех, че също може да се редува и да не е само в корем.
Нали знаете,че може да ги слагате навсякъде,те са с инсулинови иглички.
Аз до края,дай Боже да я докарам дотам,ще си слагам Клексан. Сега и Пролутекс от 3 седмици.
Бия ги и по бедрата,и около пъпа,и малко над коляното пробвах. Навсякъде,където може да щипнете кожа и ви е удобно.

# 541
Мен пък ужасно ме боли от Фраксипарина- пробвах и на ръката по съвет на лекаря, но там ме боли още повече. Надявам се да приключваме с тия инжекции вече, че едвам издържам- 2  × Пролутекс + 1 Фраксипарин дневно от деня на трансфера.

# 542
Мен една хематоложка ми каза да ги бия,където ми е най-yдобно,уж,нямало значение.
И клексана,и пролутекса.
И аз ги редувам.
Бедра и корем.

Благодаря, аз фраксипарина основно в паласките го слагам в момента, не мога да се престраша в краката, а и за него хематолога ми каза, че по-малко се усвоява там. Но за пролутекса не знаех, че също може да се редува и да не е само в корем.
Нали знаете,че може да ги слагате навсякъде,те са с инсулинови иглички.
Аз до края,дай Боже да я докарам дотам,ще си слагам Клексан. Сега и Пролутекс от 3 седмици.
Бия ги и по бедрата,и около пъпа,и малко над коляното пробвах. Навсякъде,където може да щипнете кожа и ви е удобно.

# 543
Ужким следя темата, но не разбрах изобщо какво искате да кажете на аудиторията. Какъв е изводът от следенето на състоянието Ви и “разбунването на духовете”? Кой свой пост коментирате?
Голямо разбунване на духовете е предизвикал поста ми!!! Ще кажа само това- с доктора ми, следим състоянието ми от м.04.2023, като за този период съм минала безброй прегледи, тестове, изследвания и каквото още се сетите, чиито резултати са очертали кристално ясно здравният ми статус. Освен, че имам преждевременна менопауза, не страдам от каквото и да било друго здравословно неразположение. Докторът ми също е наясно със здравния ми профил, аз пък съм му дала цялото си доверие, че знае,какво и защо прави, така че не съм оспорвала нито едно негово решение. Есенцията на всичко казано до тук е - следете здравето си и намерете лекарят, на който сте готови да поверите своя и този на децата си животи. Успех и много късмет на всички 🥰🥰🥰

# 544
  • София
Мимито, върни се назад в темата и прочети. Смятам, че жената достатъчно ясно е описала, за да се дискутира и дъвка отново.

# 545
Аз върнах 2 ембриона на първи опит. Лекаря искаше да са 2 защото бяха средно качество. Хванаха се и двата, но до първия преглед единия падна. Според мен се преценява и според ембрионите. Аз съм на 26, но прецениха така.

# 546
Въобще не става въпрос за разбунване на духовете, по-скоро за жените, които ще четат темата, да има информация и от двете гледни точки.
Иначе пожелавам успех от сърце, дай Боже след 8-9 месеца да четем хубави новини за здрави бебета.
Самата аз имам и естествена и инвитро бременност. Въпреки че съм висока, раждала и т.н. Докторът беше категоричен, че повече от 1 ембрион няма да върне при първи опит; именно това са и световните стандарти, не е лошо да се знае, все пак са базирани на дългогодишен опит в сферата.
Казвам го само за информация на четящите, които тепърва трябва да вземат решение, не да плаша или опонирам. Има безкрайно много англоезична литература по темата, която може да се преведе и чрез Google translate.
Относно медицинския статус, нямам информация в конкретния случай, но неслучайно първият опит е и за това - да се види как женският организъм реагира на процедурата, имплантация и тн. Не виждам как това може да бъде ясно без тези стъпки.

# 547
Здравейте момичета,

Въпреки че не пиша често ви следя редовно. Тук в Германия, където живея е законово уредено, че 3 броя Е се връщат само при особено редки случаи. Що се отнася до това дали да са 2 или 1 Е според мен има различни фактори, които играят важна роля като възраст на жената, здравословно състояние, здравословна предистория. Аз съм на 38год. с 0,36 АМХ и лекаря каза, че шансовете да забременея са около 10%. Затова от самото начало ни препоръча да върнем 2 Е., защото така се повишават шансовете с 10-15%. За съжаление след стимулацията имах 2 фоликула, в които  имаше само 1 яйцеклетка. За наша изненада тя се оплоди и въпреки, че се развиваше по-бавно и има фрагменти на 6. ден трасферираха един пълен бластоцист. Та бяхме принудени да върнем само 1 Е. Т.е. всичко е строго индивидуално.

Мен чакането ме убива и имах неблагоразумието на 5 ден след ЕТ да си направя пиклив тест, който беше отрицателен. Тъй като съм много  емоционална от тогава съм си изревала очите. От вчера вечерта имам и зацапване през ~12ч. Първо беше розово вчера вечерта, днес сутринта  ръждиво и преди малко бордо. Вече не знам какво да мисля. Емоциите са като скоростно влакче в увеселителен парк. Опитвам се да се концентрирам върху мисълта че след около  50ч ще знам какъв е резултатът от първото ни инвитро.

Желая на на всички ни от все сърце скоро да държим в ръцете си сладки бебета и да им се радваме!

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 23:43 от ivinas

# 548
Ivinas, не е ли време за кръвен тест вече?

# 549
  • Пловдив
Момичета, притеснена съм Sad На 10-и ден ЧХГ - 86.8, на 12-и ден - 124. Как ви се струва?

# 550
Според мен тествайте още един път след 48ч, всичко е възможно. Пожелавам ви успех 🤗
Момичета, притеснена съм Sad На 10-и ден ЧХГ - 86.8, на 12-и ден - 124. Как ви се струва?

# 551
На 22.01. беше ЕТ. За петък ми е часа в клиниката за кръвния тест. Тук лабораториите не са като в България на всеки втори ъгъл. Аз живея в един 300 000 град и има една лаборатория, тя дори е много наблизо до нас. Но следващшя свободен час е след минимум 2-3 седмици. В съседния град има една, която има по често свободен час, но тук първите три опита наполовина се поемат от здравната каса и затова предпочитам да си изчакам до петък.  А и за да е 100% сигурно какво става.

Аз имам един въпрос: виждам че изследвате HCG на 48ч. Подразбирам ли правилно, че ако не се удвоява на 48ч, бебето може би има някакви здравословни проблеми? Не съм намерила още в темите къде е писано. А отнема доста време - имам да прочета още 107 теми. Ако може някой да ми каже какво може да означава ако HCG не се удвоява на 48ч, ще съм много  благодарна.

Ivinas, не е ли време за кръвен тест вече?

# 552
Ако не се удвоява в рамките на 48 до 72 часа може да значи няколко неща:
- може да е индикация за неправилно развиваща се бременност (вероятно завършваща със спонтанен аборт/биохимична бременност)
- може да е индикация за извънматочна бременност
- може да показва напълно нормално развиваща се бременност (над 15% процента от бременностите, с които няма проблеми също имат неправилно нарастващо ЧХГ) черешка, стискам палци ти да спадаш в тази категория!

Успех, ivinas и всички други чакащи Flowers Four Leaf Clover

# 553
  • Пловдив
Много благодаря ❣️ Чул те, Бог 🙏🙏🙏
Ако не се удвоява в рамките на 48 до 72 часа може да значи няколко неща:
- може да е индикация за неправилно развиваща се бременност (вероятно завършваща със спонтанен аборт/биохимична бременност)
- може да е индикация за извънматочна бременност
- може да показва напълно нормално развиваща се бременност (над 15% процента от бременностите, с които няма проблеми също имат неправилно нарастващо ЧХГ) черешка, стискам палци ти да спадаш в тази категория!

Успех, ivinas и всички други чакащи Flowers Four Leaf Clover

# 554
#2402 благодаря зо бързия отговор Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт