Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 74 260
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 1 695
Елорка, то не е добре да го казвам, докато се мъчиш, ама това е любимият ми вирус 😀. Минава за 24-48   часа, и свалям поне 2 кила, прочиства ме екстра. Пий електролити 🫠
Най- добре глад при дрисък. От малка на мен са ми давали само варени моркови, варен ориз , обикновени бисквити, солети и толкоз. Даже и сирене ми забраняваха.
Оправяй се бързо!

Нани, много се радвам, че звучиш бодряшки, все така да си 😍
Дара се зачете и захласна 😁.
Ела да мъцнеш как си.
Елора, никакви ядки, те са тежка храна.

Карай на бульончета, супички.

Бързо да се оправяш!

# 1 696
  • В центъра на моретата
Елора, спанакът дразни стомаха, заради желязото, което съдържа. При подобни стомашни проблеми, си мисля, че не е много добре да се консумира. Плодовете - също. И още нещо, чията - предизвиква подуване (особено, ако е в по-големи количества) и доста колики. Да не говоря, че и въглехидратите й са около 42-43 гр. на 100 гр. - това като го разбрах бях много озадачена, но факт. Ако ще е въглехидрат - по-добре дългозърнест ориз или картоф (лилавите са най-ниско ВХ).
Бързо оправяне!

# 1 697
Има някакъв вирус в България. И баща ми ми се оплака че нещо настинал.
ЕлораДа се оправяш ❤
Дани, Нани ❤ тук съм чета ви редовно но вие сте активно свалящи кг , а аз минах в графа активно качващи ги🤣
И леко се спекох по въпроса 🙄
Добре съм. Работя. Затрупана съм с работа и нямам време да мисля за щуротии както казва мм 😃
Имам леки неразположения. Този път е леко по-различно от предните пъти ама то няма еднакви бременности 😃
Продължавам си режимного хранене което чисто вечер отива по дяволите и откъде ке качват тези кг и аз незнам .
Този алабаш не е лош като картофи но само аз ги ядох пък аз много не съм по картофите и производни.
Днес съм овкусила кайма и ако не заспя ще правя кюфтета на фраера. Като гнезда. Вътре ще чукна по 1 яйце. Салата и толкова .
Закуската ми беше нетрадиционно. Закусих омлет от 4 яйца .Ама само яйца без плънка и пр. Не беше лошо.
Тайсче
Много нови 😃 добре дошли сте 💐
Много имам да чета много сне писали, та писали 😃

# 1 698
Дарче, кат рече салата, та да ви кажа кака ви как си купи, тури в торбата, а сега я няма 😳😳😳
От тоя студ сигурно получих мозъчна студова мъгла, честно. Бях в Била, всичко по списък, и една от любимите ми салати на Денито. Да не казвам, че тя ми беше основна цел, плюс желирани пилешки сърчица и пилешко филе.
И се вият опашки, и става лют скандал на нашата каса. Една от братоците крала, крала, охрана се разхравя, тя реве, идва и някакъв управител, ще викат полиция, а тая пищи, че повече никога няма да влиза в мола. Ох... та така. Имам ясен спомен, че си оставих салаткага да я сложа отгоре в торбалака, че я сложих, и  сега я няма 🤣 Той мм рови като кокошка пръв да си търси лакомства , уж разтоварил всичко, само него подозирам в някаква пакост, ама пък със салатата ми. Няма я. Кукувица съм.

# 1 699
Ох, Тайси, и аз като теб, но редовно търся нещо изгубено я на касата забравено, я изтърсено.
Дара, твоето положение сега е деликатно и все пак си в чудесна форма! Има време за сваляне на килограми. ❤
Елора, елдата също много върви на супа! Ама и твоята майка май влиза в ритъм с режимните храни.
Аз да ви кажа честно- нещо не свалям напоследък. Свалих от 59 на 56 кг и зациклих, но много се радвам на КЗ.
Да се пооплача обаче, ако някой може да даде съвет. Преди месец ми сложиха ваксина и от два дни страшно много ме боли мястото, дори е подуто. Реакция ли е това? Като еднорък пират съм напоследък и дори не спя спокойно.
Днес се почерпих и за обяд в индийския до нас 🐷

# 1 700
Брях, много странно чак след толкова време, то не че нещо вече може да ме учуди де.
Това в чинията хем изглежда интересно, хем не смея да питам какво е че от всичкото само ивиците чушка разпознавам Grinning

# 1 701
Хахаха, не изглежда “уау”, но който обича индийско, е мнооого вкусно. Обикновено върви и с ориз, но им казах да не сшагат, че отиде конят в рЯкЪта. Пилешко, салата микс и мазен сос с бадеми. 🐽
Слагах ваксини лятото и есента- ръката ме болеше доста време пак, но чак така като сега… Умишлено поисках на другата да я поставят. Може ли да съм я натоварила и с тренировките за ръце в началото на седмицата? Да я мажа ли с нещо или да я охладя с лед?

# 1 702
Не намерих елда, киноа имало. Може и да има елда. Турих малко киноа.
Нарязах сичко на парчета. Майка ще се сърди, тя обича ситничко.
И пилешко турих. Сега варя. Гладна съм. Спанака накрая.
Абе да има нещо да пъхна в устата.

# 1 703
С киноа още по-добре ще стане.

# 1 704
Нани, нареждам се и аз на опашката да споделиш каква е тази индийска "манджа"!🙃 Някакво зелено къри?🤔 Браво за КЗ.🤩 Ако кожата е здрава, според мен можеш да мажеш с нещо обезболяващо (обезболяващ спирт, загряващ/охлаждащ масажен крем).
И аз вчера отличничка- КЗ 4,8 след храната (бургер от сьомга и 4 яйца в масло).🙂
Скрит текст:
Правих "дизайнерски"😅 бисквити за дъщеря ми, така миришеха на канела и ванилия- добре че хапнах 4 яйчица.😁 Пристигнаха ми поръчаните от Алиекспрес подложки, преси и резци за бисквити, та през последните дни пека бисквитки.😃  
Тайс, съчувствам ти за салатата.🤗 Как така изчезна...😵 Мернах някъде назад, че си питала как се отводнявам. Имам един чай с резене (и още две неща в него), но по принцип повечето чайове, изпити топли и на малки глътки, ми действат отводняващо.🙂 А, и си правя процедури с масажиращите ботушки!😃
Скрит текст:
Радакторчо упорито ме поправя...😅😅 "пай", "пайове" вместо "чай" и"чайове".🤣  
Заек, признавам всеки, който може да изяде 100 грама чия.😃 Струва ми се доста трудно...Нетните вгх на 100 грама чия са под 8 грама, така че (според мен) определено е по-добре от ориз и лилави картофи (от които лесно може да се изяде по-голямо количество).

Елора, оправяй се бързо!🤗
Дара, нормално е сега да качваш.😉

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 20:38 от dolce miele

# 1 705
Чията наистина не я броя за страшна. То едно че няма как да изядеш много, ама тя и колко фибри има... хич не са толкова много въглехидратите, ако не ги броиш тях. То точно заради фибрите е подуването ако се наядеш с чия. А пък има омега 3, към полезните неща я броя. Не че я ям често де, ама и няма да ме уплаши.
Някаква никаква ми е такава на мен, нещо не можах да измисля с какво да я комбинирам че да стане вкусно. Аз както и на плодове не налитам, то не ми остават много опции освен там кисело мляко/заквасена сметана.

# 1 706
natka аз я накисвам във вода от вечерта и сутринта обърквам с 2-3 лъжици скир. Много вкусно се получава.
Ах Тайсче а аз така понякога търся нещо дето помня че взех но в къщи не откривам в торбата с покупки. И почвам се чудя абе аз, взех ли го всъщност или само мислех да го😃
момичета

# 1 707
Натка, в омлети слагам чия понякога, в кето баница/мъфини/хляб/печива, в супи, в ястия на тиган тип stir fry...Освен консумация на чия пудинг или добавяне към заквасена сметана и подобни. В сместа за кюфтета също съм слагала чия, в запеканки. Май навсякъде я слагам.😂 Консумирам обаче по около 5-10-15 грама на хранене, не съм пробвала с по-голямо количество.

# 1 708
  • на острова на мечтите
Хе хе, значи не ми е от годините да търся нещо, което съм купила, а го няма в торбата... Олекна ми🙃Така търсих едни два банана за принца... Накрая отидох да ги купя отново. Видях отговорника в супермаркета и реших да питам, дали някой не е намерил забравени два банана на касата за самообслужване. Ами не ,вика, госпожо... Е, отишли са за благотворителност. Връщам се у дома, отварям новият долап, на мястото на вградения хладилни, и хопаааалааа... Два банана😂
Елора, ако те боли корем, или варени сух джоджен, или дафинов лист с кора от лимон без бялото. Аз я беля с картофобелачка тъничко. Оправяй се вече, че моят мъж взе да изостава в мрънкането❤️😂
Дара, ❤️. Долче, какви са тез ботушки? Аааа, не.ми казвай, че ще започна да искам🤭😘
Днес свински крачета и кожички.
За довечера шницели от тиквички.

# 1 709
Дара, със скир съвсем пък не можеш ме излъга, не го харесвам че ми е тричав Joy Иначе да, със заквасена сметана след като съм я накиснала с вода и да добавя към желето. Тя бързо дръпва, дори не е нужно да е от вечерта.В нещо топлинно обработено май не съм пробвала, аз повечето време забравям че имам и такова вкъщи Grinning Кой знае колко време ще го търкалям тоя пакет дето си го купих преди сума месеци и още има в него. И да не помислите че е колкото мен голям, 200 грама е.
Ако бях от хората които "търсят" десерт, щеше да е лесно - на тоз желиран бъркоч плюс киселото мляко я някое плодче, я ванилийка, канела там, абе вкусно ще е. Ама аз не налитам на такова и си търся солената храна.

Общи условия

Активация на акаунт