Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 76 (м. декември и м. януари)

• 74 217
  • 1 930
  •   1
Отговори
# 1 710
  • В центъра на моретата
Който си е прав, право си е - съгласна съм за чията. Нетните ВХ са под 8 гр. - сега се загледах, че има доста фибри.  В грешка съм. Много съм я ползвала и имаше случаи, в които съм слагала доста, като например в бутилка с вода слагам няколко лъжици или на око, добавям изциден лимон и оставям няколко часа да престои, или от вечерта в хладилника. Много приятно освежаващо е за лятото, ама после стомахът се взривява.

Преди години като коментираха по телевизията, че ще правят храната за децата в детските градини здравословна и едното от нещата, които щяха да въвеждат беше чията. След това имаше мнения, че не е удачно, защото детските стомахчета няма да удържат на напора. Голямо пръцкане щеше да е Simple Smile.

# 1 711
За мен чията няма вкус на нищо. Втора година ми стои пакета.
Въпреки че всеки ден закусвам плод със скир или кисело мляко пак не я ползвам. Отделно ако се прекали с количеството млякото става на туткал😀. И както дъщеря ми казва прилича на хайвер 🤣.

# 1 712
Заек, интересна напитка с чия и лимон.🙂
Това за чията и детските градини на мен ми звучеше доста екзотично.😆 Не смятам, че в нормални количества щеше да е зле за стомахчетата (има други храни, които могат да въздействат по-зле), обаче има толкова други здравословни храни, които могат да включат в детското меню, преди да започнат да правят опити с чията. А и неща като чия децата могат да консумират и вкъщи- ако изобщо консумират чия.
Сладко, добавяш малко вода и млякото с чия се "оправя".😉 Аз не разчитам чията да ми добавя вкус (май по-скоро за консистенция я използвам и заради ползите)- добавям чията към другите вкусове.😊
Данилу, с Тайс имаме масажиращи/компресионни ботушки. Нямам снимка в момента да покажа, но са готини за домашна употреба.🙂 Като кажеш "принц", все за Папчо се сещам.😃

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:27 от dolce miele

# 1 713
Сладко, като правиш супички - слагай смело чия.

# 1 714
Сгъстява ли и в супата пак така или то не се слага достатъчно количество че да проличи?

# 1 715
  • на острова на мечтите
Ееее, ми искам снимки пък, Долче 🤔 На ботушките. И по-късно може😘
Елора, ще пробвам чия в супа. Кога я слагаш? Предполагам не се вари!
Нати, и на мен стир ми е стипчав. Не можах да му свикна. Сега съм намерила едно кисело мляко с  10% масленост и от време на време слагам по една лъжичка на смеските ми за закуска.
Долче, все за него пиша 😚

# 1 716
Абе  посвари се малко. Що да не се вари. Ама не много.
Сгъстява да, но без запръжка правих супата.

# 1 717
Днес живна темата. Много се радвам, за което! Yellow Heart
Данилу, твоето заключение с "благотворителността" ме усмихна. Така е на 100%! Важно е да не се впрягаме за такива дребни неща и дано следващият път сме с акъла си. Grinning

# 1 718
Една потребителка ми изпрати Код затлъстяване, веднага я  прибавих.
Който иска
Джейсън Фънг - Код затлъстяване

Благодаря Sinanitsa

# 1 719
Аз понякога си правя чия, кокосови стърготини, канела, ядки, боровинки с кокосово кисело мляко.
Не се подувам, но аз слагам 3 ч.л. чия.

# 1 720
Накисвам чия и ядки в кисело мляко, добавям понякога за сладост 3-4 стафиди и свежи берита.
Днес ми е ден за ядене, но трябва да се озаптя вече. Сигурно ще изям 1/2 от вечерята.

# 1 721
Аз да споделя моята последна мания 😃
Замразените берита. Всяка вечер завършвам яденето с купичка замразени берита - малини, боровинки, ягоди, черен и червен касис, къпини, в последния микс се подмятаха и вишни.

# 1 722
Леля ми веднъж лятото като беше на гости направи страхотен десерт. Кисело мляко, чия и нарязани праскови. Ама тя беше и доста сладка и съчетанието е уникално.

# 1 723
О, да. С праскови е много вкусно.
Стела, чисти ли ги ядеш? Чувала съм за замразени грозде колко е вкусно. Хубава идея за замразените вишни! Ще взема да сложа за сладко на котлона с малко еритритол и ванилия.

# 1 724
Нани, съвсем чисти 😃
Изсипвам от пакета и ги почвам 😃

Общи условия

Активация на акаунт