Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 710
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, този сборник по МАТ на изд. Рая, никъде го няма.
Вие от къде си го купихте и дайте нещо друго, с решени и обяснени подробно задачи, ьа деца, които се готвят сами за НВО по мат.,което да го има в книжарниците.
Поръчка от издателство за 1бр сборник не ми се прави.

Здравейте!
Аз поръчах този комплект края на 6ти клас през страницата им във фейсбук.

Лятото като разглеждах сборниците установих,че имат грешки и се свързах с тях.
Знаели за грешките и подготвяли допълнение към сборниците.
След това изпратиха  за тяхна сметка притурка с корекции.

https://matematikazateb.com/store/7-klas-nvo-komplekt-i-ii-chast … vochvis-1-12-klas

# 136
Здравейте.
Може ли някоя добра мама да ми разпише решението на 22 а) модулното уравнение на КМсъстезание?Hug

|6𝑥 − 3| − 12,5 = |0,5 − 𝑥|

# 137
Момичета, този сборник по МАТ на изд. Рая, никъде го няма.
Вие от къде си го купихте и дайте нещо друго, с решени и обяснени подробно задачи, ьа деца, които се готвят сами за НВО по мат.,което да го има в книжарниците.
Поръчка от издателство за 1бр сборник не ми се прави.

Не мисля, че го продават в книжарниците. Ние го поръчахме от сайта, беше 25 лв две помагала за НВО + наръчник. Засега не мога да дам много отзиви, но може би очаквах малко повече. Но сме едва в началото още.

# 138
  • София
Прилагам решението на модулното уравнение. От тел. съм и се извинявам, че не е скрит текст.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 15:30 от annie13

# 139
Здравейте, може ли да ми изпратите пробна матура по БЕЛ, нямам все още достъп до пощата. Благодаря предварително.

# 140
Много благодаря.Balloon
А обикновено това ли е целта когато имат два модула- да свеждат до еднаква стойност в скоби? Пропуснали са обяснението при нас и въпреки че съм завършила МГ нямам абсолютно никакъв спомен за модулите.Disappointed
За другите четящи, знам че има и втори отговор (-2), но annie 13 правилно ме е разбрала, че питам за принципа.
Скрит текст:
Прилагам решението на модулното уравнение. От тел. съм и се извинявам, че не е скрит текст.

# 141
  • София
Да, това е принципът.  Да сведат до израз в модул и след това да търсят два корена. Наистина в бързината пропуснах  втория вариант х-0,5=-2,5. Редактирах.

# 142
  • София
Има чудесни клипчета в youtube като потърсите "Модулни уравнения - задача за подготовка за матура... " или подобно... Не е никак сложно, И аз като изгледах две , три клипчета и направо фасулска работа, дадох и щерка ми да гледа, да не се стряска детето че е нещо чак сложно... Blush Накрая модулните уравнения имат две решения, има няколко тънкости , да, приравняване и разместване... не е сложно чак

# 143
  • София
Може и да не са 2, може да е едно решението, може и да няма решение, всичко зависи от числото с вдясно.
| ах+b|=c

# 144
  • Sofia
Мда, помислих си, че няма как чак толкова пък да не пишете и се усъмних, че има нова тема. Благодаря за нея! Revolving Hearts

# 145
Добро утро от мен,

Опитвам се да се ориентирам относно уменията за преразказ - ако е удобно да споделите какви точки получават децата ви конкретно на преразказ, даден за домашно от частен учител/ школа/ в училище (оценен по скалата за НВО, макс. брой 35 точки за този компонент)? Благодаря ви.

# 146
  • София
Добро утро от мен,

Опитвам се да се ориентирам относно уменията за преразказ - ако е удобно да споделите какви точки получават децата ви конкретно на преразказ, даден за домашно от частен учител/ школа/ в училище (оценен по скалата за НВО, макс. брой 35 точки за този компонент)? Благодаря ви.

Моята изкарва около 20-23 точки и ми се струва, че учителките малко завишават оценките. Но аз си знам, че това ще е основният препъни камък за нея.

# 147
Докъде са наборите по БЕЛ? Нашите са до Немили-недраги, 2 глава, по литература. И до променливо Я по БЕ. Като гледам колко още имат да вземат като материал, се чудя дали не са назад.

# 148
Добро утро от мен,

Дъщеря ми винаги изкарва по 31т. независимо дали е писала преразказа за домашно или в школата.

# 149
По литература сме на обобщение на втора глава на "Немили-недраги". Оплаква се наборът, че му е трудно, но и аз не съм в състояние да му помогна. По български са на условно наклонение.
Оценката на преразказите ми е мъгла и на мен. Гледам за правописни и граматически грешки Grinning На моя определено му е трудно. Прикачам един лист от пробния с точките разбити по категории. Поне на мен ми помогна малко да се ориентирам какво гледат литераторите.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт