Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 740
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
Нищо ново под слънцето. На Дни на Отворени врати в Американския е било дете на 6г, то даже не е първи клас, ама са го завели

На класното по БЕЛ саправили само първата част. По  математика ще правят след Нова година, но пък им дала някакъв тест, на който нивото лъснало т.е. там са по-слаби децата, което е съвсем очаквано

# 316
Може 6 годишното да е било с кака или батко. И моята беше в четвърти клас на отворени врати на НПМГ -  беше почивен ден и съчетахме полезното с приятното. При нас утре първите два часа е класното по БЕЛ. По математика е януари. Излезли са му и резултатите от олимпиадата. Няма да ходи на областен кръг - 12.5 т От школата по математика има стандартно домашно за ваканцията. По БЕЛ госпожата нямала да им даде нищо - да почивали. Определено е уморен моят и си личи. Мисля да го оставя да почива и да прави каквото иска тези седмица и половина.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 14:03 от jsed

# 317
И аз мисля до 1ви януари да не продумвам дума за училище, домашни и тн. И при нас личи умората. Класирал се е за следващия кръг, но според мен няма да отиде. Той не искаше и на този да ходи, но госпожата е настоявала. Всъщност мисля само да му дам да прочете отново главите на Немили недраги, защото на класното е имало цитати и трябвало да се напише на кой от героите са.Та моя сподели, че не помнил, защото го чел лятото. Ужас..🤦😂

# 318
  • София
Никаква умора няма, за жалост. Stuck Out Tongue Winking Eye Домашни, школа, все нещо се претупва..
По празниците ще искам да пише по малко , дали са й материали за ваканцията, ама дали ще се получи, едва ли много ще пише, евентуално в последния ден всичко... такава е девойката ... Grinning да видим...

# 319
  • Пловдив
Качиха в Школо оценките от класното по математика - Дреб е с 6. Току-що се прибра супер ентусиазиран - нямал нито една грешка. Форматът е бил по НВО, та съм доволна и аз Joy Остава сега БЕЛ да оправи, че тези запетаи за нищо ги няма.
Утре ще са с часове по 20 минути Sad
Казах му, че го оставям на мира ваканцията - само по 1 теста на ден по БЕЛ и Мат от различните помагала, като ги редува всеки ден.
Последно време съвсем за нищо не го юркаме - сам си сяда и учи, решава задачи, пише преразкази и тези... Гаджето му е шестокласничка и тя явно оказва огромно влияние в тази посока, та съм доволна от момата, дори и да не се познаваме Bowtie

# 320
И моята хич не се е преуморила. Продължава за нищо да не й пука.
Върнаха класното по БЕЛ - не са добре нещата. Не знам какво й се случва на контролни, все се дъни. Бърза ли, разсеява ли се, не знам какъв е проблемът. Защото абсолютно всичко, което е объркала, гарантирано го знае - две поредни вечери преди класното я изпитвах и отговаряше на секундата, минали сме поне по 3-4 пъти през всички сгрешени на следващия ден въпроси. И с математиката е така - учителката й ме убеждава, че разбира материала, а на тестовете се дъни. Лоша работа, защото НВО са писмени изпитвания. Не знам как ще го борим този проблем.

# 321
  • София, Лагера
В сайта, който пуснах, освен кариерното ориентиране, има доста друга информация, в таб "Кандидатстване след 7клас"

# 322
  • София
Да, знам какво имаше предвид. Просто това ми извади очите. Joy

# 323
Интересно ми е какво си представяте под "кариерно ориентиране" в 1-7 клас?
За мен е по-скоро разказване на децата за различните професии, че има не само счетоводители, мениджъри, учители, лекари, адвокати, полицаи и в козметичните услуги...
И всъщност, когато предните години коментирахме с моята седмокласничка накъде би могла да продължи след седми клас, аз й зададох въпросите "Кои часове харесваш най-много?" и "В кои часове се справяш най-добре?" Това я накара да се замисли - кое й харесва, в кое има усещането, че се справя и в същото време й е интересно и тогава тя изброи език, история, рисуване и ИТ/ КМ.  Отделен въпрос е какво ще се предлага на седмокласниците 2024-2025 година, към какво тя се е насочила за момента (нищо общо с екскурзоводство и графичен дизайн) и за къде ще й стигне балът.
Истината е, че много деца нямат представа какви училища има в града и какви профили и професии предлагат. Така, че защо да е лошо едно представяне от по-рано на различните възможности? Децата са различни , имат различни интереси и възможности.

# 324
Аз пазя съчинения на моето дете от 2,3 и 4 клас. Госпожата им е давала задача да пишат какво искат да работят. Много са интересни. Има едно желание, което не я е напуснало много години.

# 325
За мен децата са много малки още, за да имат представа какво искат да правят. Други неща ги вълнуват - игри,  спорт, приятели, понякога оценки и училище. Въобще цялата тази представа, че трябва да работят нещо всеки ден им е чужда. Не мислят с тази перспектива. Много малко са тези, които имат идея какво им се работи.

# 326
Нямат идея и какви възможности има в живота. Как да се ориентират? Как да имат желание за нещо, за което не подозират, че съществува?

# 327
Не е нужно да изберат професия сега. Най - нормалното е да се насочат към предметите, които предпочитат и учат най - лесно. Вече и вие би трябвало да знаете дали в главата влиза по - лесно математика, физика, тоест точните науки. Или пък разказвателните като историята, литературата. Или пък езиците. Аз според това бих насочила детето какво училище да избере. Няма смисъл да се мъчи дете в СМГ, само защото има бал 490, но с лекота и интерес попива история или език, а математиката е мъка. Както и обратното.

# 328
Колкото и да е странно, на моето дете в периода 1-4 клас му беше интересно кой какво точно работи, разпитваше познати с какво се занимават, искаше да ги посещава на работните им места. И това при положение, че има трудности с усвояването на  учебния материал  или пък заради това?

# 329
Споделям написаното от Garden_g, моят син идея си няма какво иска да работи в бъдеще, затова го насочвам към езиците, защото виждам, че ги учи с лекота , пък после ще я мислим

Общи условия

Активация на акаунт