Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 647
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
До 2016-та, мисля, бяха 5.

Не знаех, че Кортезов води курс и за НВО. За Кортезов-старши ли става въпрос?

Тъкмо щях да напиша, че това не е този Кортезов, който се търси Simple Smile
В НПМГ е сина му.

# 466
  • София
Наборът този месец ще прави класни. Не знам дати, но те и неговите учители не ги пишат редовно в школо.
При каката, обаче, всичко се пише - и контролни, и класни. А тя, горката, все е изненадана... Знае уж датата, обаче изобщо не прави връзка, че въпросната дата е примерно утре.

Иначе за ваканцията, моят голям отпор даде - нищо допълнително не пипна. И хем видя, че не беше разбрал добре сплавите (имаха домашно от школата), хем не пожела допълнително да решава.
Не съм викала и каката сега завижда - нея съм я била тормозила повече. Ама то при такъв непукист, който грам не се трогва - нищо не мога да направя.

# 467
За двама различни Кортезов става въпрос - този в НПМГ е синът му, а Кортезов - баща води курсовете онлайн заедно с Мария Томова, има и за малки.

# 468
До 2016-та, мисля, бяха 5.

Не знаех, че Кортезов води курс и за НВО. За Кортезов-старши ли става въпрос?
Кортезов-младши Grinning Много го харесва наборът.

# 469
  • Варна
И аз щях да пиша за класните, не помня колко задачи бяха, но и моята не и е стигнало времето. Има 4. Каза, че имало само две петици и една шестица. На мен задачите, които се дават на класни и контролни ми се виждат по-трудни, от тези които решават в час. Ако някое дете не ходи на допълнителни уроци му е много трудно да се справи за отлична оценка. По БЕЛ е с петица, там въпреки, че е написала доста добра за мен теза има само 1т. Само в нашия клас ли ги режат от оценки и то точно по балообразуващите? Имам чувството, че се застраховат, ако се издънят децата на НВО да не са с високи оценки и в клас. Ще повдигна въпроса на родителската, която не се знае кога ще е.

# 470
  • София
Завършващият набор в Испанската е с 5 паралелки. Логично е и следващият да е с пет. Правят го защото нямат място.

# 471
  • European Union
Може и заради мястото да е. В нашата област държавният план-прием е определен да е с по-малко паралелки от миналата година. РУО решава кои паралелки да "резне" и са решили едната да е от най-високобаловата профилирана гимназия. Може би защото имат най-голям прием. Другите паралелки, които намаляват са в професионални гимназии, но пак са избрали такива, които имат голям прием. Тези, които едва кретат с по 1-2 паралелки, не ги закачат.

# 472
По спомен и набор 2010 е също много голям. Не знам какво си мислят с намаляване на паралелките. Съвсем ще се побъркат и деца, и родители. Мен нещо друго също ме изумява - постоянно се говори за липсата на места в детските градини в София, а за училищата никой не повдига въпрос. Малко нещата са - всеки се спасява, както може. Истерията за прием в първи клас също излиза извън границите на нормалното.

# 473
Те паралелки могат да се открият в други училища, няма да останат децата без училище. Но конкуренцията за елитните ще е още по - голяма.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 12:47 от Garden_g

# 474
  • София
Завършващият набор в Испанската е с 5 паралелки. Логично е и следващият да е с пет. Правят го защото нямат място.
Хъм, изпуснала съм го това - че е имало години с по 5 паралелки. Сега проверих - от 2017 насам, само в две години е имало прием на 5 паралелки, вместо 6 и те са последователни - 2019 и 2020. Няма някаква определена цикличност до момента /примерно през година/, та явно е както дойде - който изтели късата клечка. Joy

# 475
  • София
Здравейте!
Да ви кажа, при нас класните минаха и на двете наборки - декември. Доколкото знам задачите са били общо 12, като е имало и текстови. Засега по МАТ са добре - едната е с 8 оценки, другата със 7, но са при различни учителки.
По БЕЛ също минаха класните, но там едната има 5, другата 6.
Иначе по МАТ вече са почнали раздел Геометрия, но задачите за капитал и смеси и сплави нещо не са ги разбрали.
На курсовете са малко по-назад и госпожата, която им преподава се оплака, че за първа година всичките й курсисти са напред в училище с материала, а иначе досега винаги на курсовете са вървели по-напред. Направо се чуди тя какво е това препускане през материала.
Някой има ли представа за Джон Атанасов дали им отворени врати? Вчера гледахме в сайтовете на предпочитаните училища, но за сега никъде нищо не е обявено.
Прави ми обаче впечатление, че дори училища, в които има ученици само от 8 клас нагоре са на двусменен режим, което хич не ми хареса. Ако училището ти е на по-далечно разтояние и занятията ти приключват към 19.15 - 19.30 часа и особено в зимния период, направо не ми се мисли как ще се прибират.

# 476
  • Sofia
Сигурно вече се знае колко ще бъдат паралелките. На последния съвет в нашето училище гласувахме план-приема.

Показах сниманата класна работа на дъщеря ми, защото тя прави вчера и също едва ѝ е стигнало времето. Дописала е малко в междучасието. Тя е започнала от последните задачи. Та "нашата" класна работа е била с 12 задачи, голяма част от тях подобни на сниманите,  + две текстови и една, подобна на 21 от НВО.

# 477
Прибират се децата, това да им е проблемът. Даже има ученици и родители, които предпочитат втората смяна.

# 478
  • София
Ами и аз се чудя как ще е локацията и дали това да е сред водещите  ни критерии.. Grinning То да стигнем до там де ... ама пак .. чудя се. Имам роднини, чиято дъщеря завърши Испанската,  детето,  и с отличие, ама живеят в Обеля... Cold Sweat чудя се  как е пътувало това дете, хем тогава даже не съм сигурна имаше ли метро до Обеля... Cold Sweat Явно се намира начин... Thinking

# 479
  • София
И от по-далече пътуват децата, от села около София например. Справят се и не съжаляват за пътуването. Такси в едната посока е добра опция, ако няма да затрудни финансово семейството.

Общи условия

Активация на акаунт