Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 678
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
Оле, браво на детето jsed! Браво на всички деца, които успяват с толкова тестове, уроци, домашни!
Моето отделя по 1час дом.по мат, по бел е по-кратко, но пък ако има литература и трябва 1 час. По история, география, биология чете по 3 пъти урок, пише домашна и отидоха 30 мин. та и повече, зависи от урока. За ае, физика, химия и то станало време за училище. Прибира се малко преди 20ч, вечеря и почива. Пише някоя домашна и ляга. Събота, неделя пише домашни по КМИТ. Частната учителка по бел дава по 1 тест и преразказ, но те и отнемат по 2часа, отделно да отиде на урок. Да направи и научи някоя презентация и то не и остава никакво време. Аз не съм учила толкова много, смятам се за образована, но детето едва ли ще стигне моето ниво на образованост. Госпожата по история много иска да знаят що е то трибутарно княжество. Дали това го има в държавните образователни стандарти? Думата не може да запомни, какво остава за значението, не че българските депутати я знаят.

# 421
На 1-2.06.2024 пише в заповедта на МОН за състезанията на НПМГ. Ще следим на сайта на НПМГ и ще се подсещаме взаимно. Все пак трябва да ги регистрираме Satisfied Моят само с физика ще се пробва. Решава задачи и му е интересно. По 2 часа седмично отделя за подготвка в група + някое друго домашно от време на време. И за отворени врати ще следим в началото на април. Ако изяви желание, ще отидем.

# 422
  • София
Моята за сега ще ходи на Олимпиада по химия, по собствено желание. Уж Гжата от училище ги готви на допълнителна консултация. Нямам големи надежди, защото решавахме предни Олимпиади и си е сложно, но нека ходи, щом е решила. Да беше учила поне повече през ваканцията, но не. Сети се последния ден уж случайно... Joy Нарочно не ми казва, да не дудна..

# 423
Здравейте,

А кога са олимпиадите? Че в нашето училище на час по лъжичка... Вчера междудругото разбрахме, че в събота е олимпиадата по георграфия. А чакаме и по физика, но там още нищо не казват.

# 424
  • София
1 АЕГ и тя има отворени врати април, дата мисля се мени. 32 СОУ имаше за първи клас, за гимназия не знам. 164 ГПИЕ и 2 АЕГ дали имат?
Досега не са имали.

Моя младеж няма да го записвам на пробни, в училище ще правят повече от достатъчно. Дъщерите ми ходиха на по един външен пробен - голямата по мат, малката по бел. И двете са на мнение, че е било напълно излишно.

Jsed, 4-5 теста седмично извън домашните от училище и школите ли? Направо ми изхвръкнаха очите! Респект към детето. Това никога не може да се случи в нашата къща. И по един тест седмично не може да се случи. Joy Пробутах по един пробен по мат и по бел /първи модул/ ноември-декември и каза да забравя да се пробвам повече. Smirk

# 425
  • София
При нас олимпиадата по География мина декември. Сега са Биология, Химия и БЕЛ. Мисля, че всяко училище има собствен график. Питайте класния, трябва да има вътрешна заповед с график.

# 426
  • София
Състезанията в НПМГ уж  били по-лесни от Олимпиадите. Това по общо мнение... Но за състезанията аз задачи не съм виждала, от предни години. Дали са достъпни някъде не знам..

# 427
Не знам дали знаете, за мен е откритие.
В Storytel има всички произведения по литература за 7 клас, вкл и уроци по история.

# 428
  • Пловдив
В Пловдив пробни имат и Примерно, и Математическа занималня.
Едва ли набора ще ходи на какъвто и да е пробен - в училище му е достатъчно. Ако все пак изяви желание и има места,ще го запиша.
Тестове решаваше по 2 на ден до ваканцията, а в почивните дни - по 6 (3 по БЕЛ, 3 по мат). От 24.12 до края на първия срок му казах, да решава по 1 тест на ден вкъщи като ги редува - единият ден по БЕЛ, другият ден по математика.
Тормозя го за пунктоацията и по-специално запетаите - голяма мъка е там.
На Иван Рилски се яви,но не съм се сетила, да го питам има ли резултати.

# 429
Аз за това се възползвам, че още не дава отпор Grinning Когато времето стане по-хубаво, ще има много повече интересни неща за правене навън Grinning Имаме приятелско дете, което миналата година влезе в НПМГ с 95+ точки по двата предмета, гледал е баловете от предните години и е ориентиран колко точки му трябват. Сам си е харесал училището. В училище наблягат по всички други предмети, но не и по математика и БЕЛ. Поне моето усещане е такова. Казала съм му, че оценките по другите предмети не са му толкова важни. По математика имат всеки ден домашно само от учебната тетрадка на Архимед 2-3 задачи. По БЕЛ само някакви работни листове попълва. За 30-40 мин е приключил с домашното за училище. От днес ново 20 - щял да ходи и на олимпиада и по География....

# 430
  • София
Честита Нова година! Успешна, щастлива и спокойна!

jsed,  аз ако се опитам да въведа толкова учене, ще ме застрелят. А и двете смятат, че ги натискам прекалено.

Cabo san lucas 40, ако това, което решават от сборника е по-лесното, то няма смисъл изобщо да ходи на олимпиада.  Има издадени сборници със задачите от състезанията на НПМГ. Мисля, че издателството е Педагог6.

Испанската досега не са имали ден на отворените врати. Това е нещо ново.  Ние няма да ходим никъде на такъв ден. Тя си знае какво иска да учи. Подредила е желанията.

Гледах графика на курса по физика на Междучасие. И според мен прекаляват. Не зачитат нито ваканции, нито празници. Например на 3ти март в неделя няма, но има на 4ти, който е почивен ден. Има на 7 април, което е по средата на ваканцията. Само на мен ли ми се вижда ненормална тази работа?

# 431
Състезанията в НПМГ уж  били по-лесни от Олимпиадите. Това по общо мнение... Но за състезанията аз задачи не съм виждала, от предни години. Дали са достъпни някъде не знам..
https://pedagog6.com/v2/index.php?option=com_content&view=articl … ratura&Itemid=64;
Издадтелство Педагог ги издадоха в сборници, миналата година. Само по биология нямаше издадени. Тази година може и тях да издадат.
Състезанията са по лесни от Олимпиадата, но точките от Олимпиадата се приравняват към 100 т на първият в нея.
Така, че реално точките от Олимпиадите миналата година бяха по-добри при повечето деца.

За 164 /Испанската какво се чува - махат ли едната паралелка.
Ако е така бала им като нищо ще се качи.

# 432
  • София
Етомира, и на мен ми се вижда ненормална. Ваканциите сме ги уплътнили с почивка и никой да не ми ги пипа! Около 3-ти март сме на ски, по Великден сме на спа, а цялата пролетна ваканция е на ски лагер в Австрия и вероятно ще отиде на училище с ненаписано домашно, защото просто няма кога да го напише /а съм сигурна, че пак ще ги затрупат Smirk /. Тези деца трябва да имат и някаква почивка, иначе ще изпушат. И без това ваканциите/почивките през учебната година са много малко, просто е безумно да се натоварват и тогава.

Чух го и аз това за Испанската и хич не му се радвам. И без това балът на Испанската всяка година се покачва /дори при общ спад на бала/. Но каквото-такова.

# 433
7ми април е краят на ваканцията, Ети Grinning И по БЕЛ, и по Математика са така Междучасие - на 2ри март имат занятия. Гледат да си вземат часовете, които са заложили по програма. Почнаха рано и пак не им стигат. Само да те доразочаровам и на 1ви май имат Физика.

# 434
  • София
7ми април е краят на ваканцията, Ети Grinning И по БЕЛ, и по Математика са така Междучасие - на 2ри март имат занятия. Гледат да си вземат часовете, които са заложили по програма. Почнаха рано и пак не им стигат. Само да те доразочаровам и на 1ви май имат Физика.

Да, просто не ми се изреждаше цялото безумие. А за трите занятия по физика след състезанието за НПМГ дори не знам какво да си помисля. Не знам аз ли остарявам и ставам по-мека и блага, но цялата тази амбиция и натоварване ми идват предалено много. Напълно споделям мнението на Санака, че не може само учене, трябва да има баланс.

Общи условия

Активация на акаунт