Седмокласници 2023/2024 - тема 4

• 39 603
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Да, аз тази година разбрах какво е. При нас положението е горе-долу същото към този момент.
Съчувствам. Дано поне твоето дете се стегне и успее да постигне резултати, които да му позволят да влезе в прилично училище. И дано моето ме изненада приятно втория срок, но предвид, че ще е втора смяна, надеждата не е голяма.

Ще те изненада, ще видиш!

Като видяхме накъде отиват нещата, аз лично си промених вътрешната настройка за училищата по изкуствата, сега те са ни на фокус. Но и за там трябва подготовка, а на дъщеря ми основният проблем в момента е някакъв жесток мързел и демотивация, за да не кажа тийнейджърски бунт, който я хвана в най-неподходящия момент. Късата клечка, ама и такива сучаи има.

# 616
Има само едно училище в града към МК, а тя не е талант и заряза тотално последните две години рисуването. Каза, че щом не са я приели, значи не може да рисува и беше до там. Има едно общинско училище, в което едната паралелка след четвърти клас беше с ИИ, но тя отказа да пробваме, то и бройка нямаше свободна там. За съжаление и този вариант отпада. Момиче с ограничени възможности не е най-доброто, но какво да се прави. Най-добре се справя с чуждите езици, харесват й информационните технологии и КМ, дори не съм разбрала, че са учили миналата година Пейтън и друг програмен език или каквото се води. За съжаление ги изпитват най-вече на суха теория и там също са й ниски резултатите, а е едно от малкото неща, по които не мога да помагам - уърд, Ексел - да, но за програмирането - не. Надявам се на една паралелка СХН, че е с 18 часа английски в 8 клас, а не е ЕГ, но не знам ще успее ли да се класира там. В рамките на нейните възможности вариантите са 4-5 паралелки. А не се знае изобщо дали като излязат резултатите ще й стигне балът и за тях. Миналата година беше доста по-добре и бях оптимист, но тази година се срина така както не съм очаквала.
Мартеа, същата работа - винаги я била неуверена, без грам самочувствие, влияе се лесно, сега има някакви приятели, които явно ь обработват, че няма страшно, няма да остане без училище, че не е важно къде ще учи и т.н и вече не ме слуша, не иска да учим. На моменти уж сама сяда да учи, готви се, резултати обаче няма и тя се обезкуражава. Когато осъзнае какво е надробила ще е късно, тогава тотално ще се срине.

# 617
  • София
Мартеа, Психолог да се включи?? Някой роднина на когото има доверие и има респект, да й говори? Thinking При нас баба й играе тази роля, доцент от СУ, ама тя е прекалено серт и гледам рядко да я включвам. Че и мен ме строява покрай детето...  Joy Кака й от Щатите налива и тя... Такива хора трябват извън омразната и дуднеща майка Confounded Joy може и някоя приятелка да завърти, ама амбициозно и нахъсено дете, не хаймана със слаб успех... Знам ли....

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 22:29 от Cabo San Lucas 40

# 618
  • София
Въпрос на тест по литература:

"Гръмките или безсмислени надписи" и "първобитната живопис" по тютюнджийските лавки, изобразени в повестта Немили-недраги, внушават представата, че хъшовете:

Следват 4 възможни отговора, от които моят юнак е избрал: са лишени от естетически усет. Smirk
Ами и аз това бих избрала Grinning Браво на детето!
Абе то, че е вярно, вярно е, но госпожата е преценила, че "мечтаят за свободна България" е една идея по-вярно. Joy

Да си сверя часовника. Правиха класна по формата на НВО, т.е върху бланка за отговори. У дома, съответно донесе само бланката с точките, но не виждам задачите, съответно не може да се прецени какво е сгрешила. При вас, ако е правено в такъв формат, децата донесоха ли и самите свитъци/ задачи? За БЕЛ иде реч.
При нас се връщат и бланките, и тестове. И по двата предмета. Само бланките не носят никаква информация.

Децата са различни. С дъщерите ми не съм разбрала, че имам седмокласници. Особено с малката. Никога не съм следяла и не съм знаела какво учат, имат ли домашни, пишат ли ги и кога. Този сега то следя отблизо, знам какъв материал учи, кога какви домашни пише и т.н. Не че това помага. Joy И не, не е по-глупав от сестрите си, просто е типично момче - разсеян, над нещата, никак не склонен да полага усилия за неща, които не са му интересни... Повтарям си нещо, в което твърдо вярвам и е многократно доказано практически /въпреки че периодично го забравям Joy / - академичното представяне в училище не е показателно за успешното представяне в живота.

# 619
  • Варна
Санака, твоя набор съм го признала, опасен чаровник е с интересен изказ. 😄
У дома използвам да прокарвам допълнителни задачи като давам пример с приятел на синковеца, дете с амбиции и талант за МГ и решаващо мноооогоооо задачи. А преди няколко дни "подслушах" разговор между набора и сестра му, която му обеща 100 лв за отлична оценка 😂. Аз с пари за оценки никого никога не съм поощрявала. Сега чакам да видя дали ще има ефект 😂

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 07:33 от antonia

# 620
  • София
И аз с другите деца се разбирам, та до днес, обаче това набор 2010 е страшно нещо. Cold Sweat

# 621
На мен пък това детИ ми е най-кроткото от всичките.

# 622
  • В Страната на чудесата
Домашното наборче, освен че е кротко, е и най-умно от тримата. Даже си имаме "вътрешноведомствен" хумор, че всяко следващо е по-умно от предишните. Добре, че се спряхме до 3. Grin Grin Grin
Ако има от какво да се оплача, то е, че от малък знае какво иска и няма изгледи за промяна - математика, програмиране и шах. Няма никаква алтернатива, за която да "се закачим" при евентуален срив през юни. Рисува много добре за самоуко дете, но рисуването би било много подходящ профил за по-нататък. На този етап въобще не гледаме в тази посока и желаното училище е само едно.

# 623
Момичета, може ли да ми пратите формулите, които им позволяват да ползват на класни, контролни, че и олимпиади. Някъде сме забутали листовете

# 624
На олимпиади формули не се ползват, на класни и контролни каквито госпожата им е дала. Формулите за НВО ги има в мон, при модела на НВО. Ще Ви ги пратя, ако не ги откривате след около час, че сега бързам

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 09:16 от maria_zagorova

# 625
Намерих ги

# 626
  • Пловдив
Аз съм писала - с хобита сравнително лесно се справям - съвестен е и той като на Алисса наборчето знае какво иска - програмиране, шах и математика Joy В този ред.
След 4 клас го спрях, да ходи в МГ-то с доводите, че е твърде малък. Обещах, че това е първият и последен път, в който се меся в избора му, затова и сега си мълча - щом иска МГ - МГ, но единствено и само от него зависи, ще му стигнат ли силите.
Дъщеря ми, въпреки че е момиче е съвсем от друго тесто - и при нея предстоят матури (4 клас), но тя изобщо не се е трогнала Sad

# 627
Децата са различни. С дъщерите ми не съм разбрала, че имам седмокласници. Особено с малката. Никога не съм следяла и не съм знаела какво учат, имат ли домашни, пишат ли ги и кога. Този сега то следя отблизо, знам какъв материал учи, кога какви домашни пише и т.н. Не че това помага. Joy И не, не е по-глупав от сестрите си, просто е типично момче - разсеян, над нещата, никак не склонен да полага усилия за неща, които не са му интересни... Повтарям си нещо, в което твърдо вярвам и е многократно доказано практически /въпреки че периодично го забравям Joy / - академичното представяне в училище не е показателно за успешното представяне в живота.
Да ти кажа, тя и моята ще излезе типично момче... Joy

# 628
Luthien, тъкмо същото щях да пиша Joy
От цялата работа най ме е яд, че не е глупава. Ако беше - да я погаля по главата, да кажа - тъпичка си, мамо, какво да се прави. А то му сече пипето за всичко (най-вече как да се скатае), а от мързел чак я боли.

# 629
  • София
Здравейте,

Мартеа, при нас положението е същото. Умен, схватлив, но безкрайно мързелив. Аз не мога да спя от притеснения, обяснявам му за последствията от мързела му, но си прави каквото си знае. По математика на пробния изкара 36т., а по БЕЛ 60 - отчайващо е. Хем , уж разбира важността, хем, започва да роптае срещу усилията, които трябва да положи, а те не са големи.

Общи условия

Активация на акаунт