Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 77

• 46 040
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Ами, небивалица. А що народ изгоря и си довършваха сами сградите... В Бургас има поне три такива нашумели случая. Единият е с прословутия небостъргач.

# 181
Супер, благодаря ви за мненията!:)
Много ме блазни идеята за план Б, но наистина има много променливи като размерът на лихвата занапред...
 Може би ако нарасне лихвата, това автоматично ще откаже мн хора  да теглят кредит за собствено жилище, което пък може би ще покачи цените на наемите, но са си само вероятно мои догадки.
 Казвам си, че ако приложим план Б и видим че не се справяме, то ще може да продадем инвестиционния имот, но идва голямото "но"- ако паднат цените както се говори от години,си оставаме с голямото задължение и не особено изгодно продаденият апартамент ...
Тепърва ще продавам и рибата е още в морето, но когато се стигне до сделка искам да имам определена нагласа какъв ипотечен да изтеглим за новото място Simple Smile

Вариант А и според мен. Ако имотът с ремонта ви е за живеене, то съветът ми е да заложите на сигурното. Инвестиция с кредит не е точно инвестиция, а неясен риск с много неизвестни. С две деца, животът е пред вас и не се знае какви непредвидени разходи и ситуации може да ви изникнат.
Силно се надявам и ние да успеем да продадем един имот скоро и да сме в подобна ситуация, с варианта А със сигурност и при нас

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 18:25 от Анонимен

# 182
При план А, да, без много рискове е, но накрая ще имаш, едно жилище с течащ покрив и едно едностайно,  или кофти квартал двустайно.
Така, че избери Б или С.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 00:25 от Pepina_n3

# 183
kukuruku, пожелавам ти от сърце да се случат нещата така както ги искате ♡
 pepina, не те разбрах за накрая?Simple Smile

# 184
  • София
Актуален материал за новите проекти в София и офертните цени по квартали в края на годината.
https://www.capital.bg/biznes/imoti/2023/12/21/4568874_bjuletin_ … olina_proekt_s_67

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 18:11 от Не се сърди, човече

# 185
Може би съдържа и някакви отговори относно пазара на НИ....
в България.....

# 186
Стойне е финансист колкото аз съм президент.

# 187
Не знам,не знам.....Според мен обезценката на парите при храна,дрехи,услуги,дори и техника ,средно е доста повече от 30%....При групи артикули дори пъти,а не проценти....
За ежедневните неща иде реч....

# 188
Какво общо има това със Стойне? Той ли определя инфлацията? На всеки е ясно, че официалната статистика за инфлация не отговаря на реалността и се определя според усмотрението на управляващите. Въпреки това Стойне не е никакъв фактор.

# 189
  • София, Bulgaria
Да ви кажа, че медиите, си отразяват само една и също за пазара: цените, сделки- има ли, няма ли, какъв е тренда, очаква ли се дигане на цените.
Всичко им е отбий номер, шир потреба и едно гръмко заглавие,  което често не кореспондира със самата статия.
Понеже от няколко месеца се появи една нова общност в бранша сред брокерите и доста медии/ всякакви /  се свързаха с нас и колкото и да искаш да алармираш за наболели проблеми и теми, които интересуват потребителите, няма кой да го отрази. Орязват всичко, което е извън рамката им.
Как не им омръзна едно и също да пишат: цените, сделки- има ли, няма ли, какъв тренда, очаква ли се дигане на цените.

# 190
За Стойне бях чела, че последната криза бая вода глътнал, сам си го казва, разровете се. Толкова за Стойне. Както 2008ма крахът беше опа ко стана, 2020 никой не очаквал ковид и голяма инфлация, та не ми казвайте, че може да се прогнозира инфлация или дефлация ще има близките 3 години.

# 191
Нямам представа кой е Стойне, но това, което е написал е вярно. Долу горе и с мен така се получи. Имах кеш в банката и изчаквах да прословутия спад на цените на имотите. Разбира се стана тъкмо обратното и се набутах, като купих имот 20% по- скъпо. А цените на някои стоки и услуги скочиха даже повече от 30%.

# 192
Томева, не те разбрах. Какво имаш предвид под нова общност и защо се свързаха медиите с вас?

# 193
  • Варна
lola92, и аз съм за варианта да си запазите настоящото жилище, което да давате под наем. Недостатъците му за вас като последен етаж могат да са плюсове за хората, които ще го наемат. Ние с мъжа ми мечтаехме за последен етаж и точно такъв си купихме. Покрив ако се ремонтира качетвено, няма да тече през 5 месеца. Освен това течът е проблем, който се решава единствено с пари, тоест имате целия контрол и всичко си зависи от вас. Я се набутайте до някой луд съсед, там и наемателите ви ще бягат. В това жилище поне си знаете всичко и няма подводни камъни. Важното е да се харесва на хората, които ще живеят в него, а не на вас. А течове се случват на всякакви етажи. Надолу дори е по-кофти, защото може да не можеш да разбереш откъде тече.

Не съм съвсем наясно с цените в София, но 100000€ дори във Варна трудно ще стигнат за нещо хубаво, че и да се ремонтира и обзаведе на ниво 600€ наем.

Само да уточня, че като си правите изчисленията с калкулатора, е добре да смятате приходи от 10 наема годишно, не 12, защото ще дължите данък, случва се да има празни дни, нещо да се развали, да трябва да се смени или ремонтира, да има щети за оправяне при смяна на наематели, за които 1 - 2 депозита понякога не стигат.

# 194
Може би съдържа и някакви отговори относно пазара на НИ....
в България.....
Скрит текст:
На търговско дружество не му трябват повече пари?? 🤣🤣🤣🤣Толкова за знанията на "експерта" изразил това мнение.

Общи условия

Активация на акаунт