Депресия и непрестанни мисли.

 • 4 960
 • 53
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте моля за съвет.Жена съм на вече 33 години, но от доста години с мечта и силно желание за дете.Някак с годините и несполучливи връзки (които не са много). Така и нищо сериозно не се случи или разви, но желанието за дете от много години е все така силно...С днешна дата почти всичките ми познати, близки са с деца, аз винаги съм общувала със сериозни хора имащи деца и желанието и депресията още повече се засилват.Това, че моя живот е празен, а във всичките си връзки съм се раздавала на макс независима съм и се справям сама, (Това ми е донесло много уроци и житейски опит, минавайки през какво ли не)
Имам от година и 4 месеца връзка, но тя все още от разстояние поради работното ми място, което за в този момент не подлежи на промяна, но в близките месеци може  да.Има силна любов между нас, но някак много фактори и разстоянието не водят до никакво развитие по сериозно, а аз все по често съм депресина и мисля за семейство, дете и не си представям живота без  сегашната ми половинка. Говори ли сме за дете и брак, но само говорено.Не минава ден в който да не мисля за това и да не се окаже поредното пропиляно време, и често ми минават мисли има ли смисъл да се боря, а тази връзка също.... дали ще мога да имам дете и как да ръчкам половинката си за тези сериозни стъпки? Говорено и той също го иска. (От малка съм по домушар човек и обичам семейния уют и винаги съм гледала по сериозно) Депресията все по често се засилва и дали ще достигна до всичко така мечтано.Как да се справя с депресията и мислите?

# 1
 • София
 • Мнения: 35 082
Опция той да дойде?

Ами, имаш човек, казвай му в прав текст какво искаш. На достатъчно години си, нямаш повече опции за гаджета от разстояние.

# 2
 • Мнения: 430
Зрял и отговорен човек никога няма да ти направи дете преди съжителството!
Не знаеш дали си пасвате като характери,нито колко ви е обичта помежду ви,за да бързаш да създаваш семейство.

# 3
 • Мнения: 3 114
След като толкова искаш дете отивай при него. Риск печели, риск губи.
Обаче много внимавай. Дете от неподходящ човек може да ти донесе толкова проблеми, че сегашните ще ти се видят като детска игра.

# 4
 • Мнения: 4 207
Идват хубави семейни празници. Покани го на гости да празнувате заедно и ако всичко е ОК му предложи ти брак (може би на Нова година). Успех!

# 5
 • Мнения: 7 933
силна любов, след година и половина дистанционна връзка?
само на мен ли това ми звучи като противоречие..

# 6
 • Мнения: 3 841
Говоренето е до време,действия трябват!

# 7
 • село в ямболско
 • Мнения: 6 385
силна любов, след година и половина дистанционна връзка?
само на мен ли това ми звучи като противоречие..
Ще й се на жената!

До авторката, имаш време, но не бързай ,опознай го ама с живеене...
Реално може и сама да имаш дете има такива жени, правят инсеминация или инвитро,осиновяват....
Но не го прави фикс идея детето.
Аз съм без дете, имам съпруг, няколко спонтанни аборти....

# 8
 • Мнения: 6
силна любов, след година и половина дистанционна връзка?
само на мен ли това ми звучи като противоречие..
Да защото сме в различни държави,  но беше любов от пръв поглед и толкова си паснахме във всичко и се оказахме сходни характери.Силна писах защото беше буквално от пръв поглед и до ден днешен така и има още да консумираме от чувствата си и любовта и може би това ни крепи от към търпение и желание.( Въпреки разстоянието много често сме заедно)

# 9
 • Paris, France
 • Мнения: 14 014
Прекрасно е, че си влюбена и изживяваш любовта си. Още по-прекрасно е, че с възлюбения вече сте обсъждали брак и общо дете.

Връзката ви е много нова и все още не сте живяли заедно. Пишеш, че след месеци това ще е възможно. Прекрасно. Наслаждавай се на епизодичните срещи и започнете да планирате съвместно съжителство!

Не е добре да сравняваш с предишните връзки и да се опасяваш от подобно развитие. Никой не е длъжен да плаща чужди грехове. Каквото било, било. С нов човек си и е добре да ти е приятно с него, независимо дали ще останете заедно или по някаква причина ще се разделите. Никой не иска да се чувства като оплодител или последен влак.

Раздяла винаги е възможна, особено при големи културни разлики. Добре е да обмислите как ще процедирате с вероятното общо дете ако не се разберете, не успеете да сте щастливи в общо съжителство или единият не се адаптира към новото място. Ако родиш в чужбина може да се окажеш вързана в държавата за идните 18г, защото бащата не желае детето да расте далече от него.

Помисли и ще можеш ли да гледаш сама дете и има ли кой да ти помага! Мъжете понякога си тръгват, умират, за съжаление и самотното майчинство е някаква вероятност.

Пишеш за борба и ръчкане. Ако трябва да се боря за да съм с мъж и да го ръчкам, по-добре да си седя сама. Ако си активна и борбена, добре, но не е добре да се блъскаш и бориш, а после да съжаляваш.

Желая ти щастие и сбъдване на мечтите. 💐

# 10
 • Мнения: 741
“Как ще ръчкам половинката си…” и “силна любов”… Да не би само при вас да е силна любов, а при него да е нещо друго? Нямате време, затова трябва да рискувате. Хората не рискуват и после се чудят защо им е скапан животът. Познавам страшно много хора на по 40+ години - сами и без дете. Всички са имали някакви възможности по пътя си, но са ги пропуснали и сега обвиняват целия свят за дереджето, на което са. Въпросът е само кое ви е на първо място, защото ако наистина е детето, ще направите всичко възможно, независимо от обстоятелствата. Мъжете, като цяло, са страхливци. Ако сте с поредния страхливец… Не искам да ви отчайвам, но.. И друго има притеснително - вие сте силната във връзките, дондуркате ги май и те само ви използват за някакво време. Разберете, всяка жена може да се справя сама и без мъж, но не това е нормалното. Жената е необходимо да е жена, а мъжът - мъж. Заедност и отговорно поведение, не единият да дава всичко от себе си, а другият само да го използва. Поставяйте въпроса директно, на 33г. сте, не на 23г.

# 11
 • Мнения: 2 189
А какво означава, че сте често заедно, въпреки че от разстояние? Виждате ли се често на живо?Живеете ли заедно поне за малко (седмица-две) или въобще не?

Защо смятате, че трябва да го ръчкате?
Принципно на мен ми се струва, че е неразумно да се мисли за деца , преди реално да заживеете заедно и то няколко месеца поне.


Живота с човек е много различен от писане и говорене по телефона.
Иначе като поживеете заедно, наистина и ти може да му предложиш брак.П.п.Аз съм в точно същата ситуация и честно казано не знам как ще й излезе края, но ви разбирам чувствата.

# 12
 • Мнения: 1 257
Силна любов и наличие на "половинка", но пък животът е празен и изпълнен с натрапчиви мисли? Това не е ли малко противоречиво?
Обърнете внимание на здравословното си състояние - ако наистина имате диагностицирана депресия, това е сериозно състояние, което трябва да се следи от лекар.
След това анализирайте обекта на чувствата си - доколко този човек наистина иска съвместно бъдеще и съжителство? Какво влага от себе си в тази връзка, колко силно е желанието му да сте заедно, какви реални действия предприема? Година и четири месеца не са малък период, силно влюбени хора досега да са намерили начин да бъдат заедно, ако го искат.
Мисленето "Всички около мен са с партньори и деца, моят живот е празен, искам мъж, дете и семеен уют сега веднага, защото биологичният ми часовник тиктака" е огромен капан, който може да те постави в изключително неблагоприятна ситуация. Нищо не трябва да е на всяка цена, и защото така правят другите.

# 13
 • Мнения: 3 114
Цялата история звучи доста опасно, но може проблема да е в мен.
Така или иначе моите съвети:
Старай се да ходиш при него колкото може по често, виж да ли ще те запознае с приятели или родители - все пак брак обсъждате.
Премести се да живееш при него и си дай поне 1 година съвместно съжителство преди да правите опити за бебе. Аз родих на почти 37 имаш време.
В чужбина винаги знай къде са ти документите. Постарай си мъжът да няма опция да ти  ги вземе. Проучи къде е най близкото посолство, също други организации, които могат да ти окажат помощ. Питай хора, които пребивават в страната от повече време.
Винаги имай скрити/заделени пари с които можеш да идеш на хотел за няколко нощи и да си вземеш обратен билет.
Потърси познати в страната, която отиваш. Винаги при нужда могат да ти помогнат.
Поддържай ежедневна връзка с роднини или приятели. Намери си доверен човек и му разказвай всичко, което се случва с теб. Изпрати координати/адрес където отиваш. Ако пътувате на почивка спомени за това кога заминавате и кога ще се върнете, къде точно отивате, дори хотел в който ще сте.

# 14
 • Мнения: 344
Силна любов от пръв поглед, връзка от разстояние, пасивен мъж, неясна ситуация и ръчкане да се изясни и поеме в желаната от теб посока ми звучат като оксиморон.
При една яснота в отношенията ви, няколко месеца до заветното събиране не ми звучат трагично.
По-скоро другаде ти е проблемът.
Постът ти звучи толкова идентично на старото ми аз отпреди 13 години (когато бях на 33), че няколко пъти се наложи да погледна датата. Чак се зачудих дали наистина съществуваш или си някаква моя астрална проекция от миналото!
Мога само да то кажа следното - и с най-добрата стока да разполагаш, полза няма ако си лош търговец.
Според мен това ти е истинския проблем.
Изчисти го и останалото ще дойде.

 

Общи условия

Активация на акаунт