Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 46 630
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Много се радвам за Wednesday 😀

# 691
Сандмен ми е леко отнесен, както беше и с Американски Богове. И аз заспивах често на епизодите, та после трябваше наново да гледам .

# 692
  • Дивата природа
Любов, Смърт + Роботи4 | официален трейлър (2025 май 15-и)

10 Кадри, Заглавия, Резюмета, Анимационно студио и Озвучаващи:
Скрит текст:
1.

“Can’t Stop” = Не може да спре“
Уникално представяне на легендарното изпълнение на Red Hot Chili Peppers от 2003 г. в замъка Slane, Ирландия, с членовете на групата Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith и John Frusciante, пресъздадени като кукли на конци. Режисиран от Дейвид Финчър, който първоначално направи името си с музикални видеоклипове през 80-те и началото на 90-те години, преди да премине към незабравими игрални филми.
Blur Studio / Anthony Kiedis, Flea, John Frusciante, Chad Smith

2.

“Close Encounters of the Mini Kind” = „Близки срещи от мини вид“
Малък ужас се отприщва в този мини извънземен апокалипсис, докато режисьорите Робърт Биси и Анди Лайън отдават любовна почит на класическите научнофантастични истории за извънземно нашествие и човешка глупост, използвайки техники за накланяне и изместване, които правят края на света да изглежда почти сладък.
BUCK / –

3.

“Spider Rose” = „Паякообразна роза“
Завръщане към фантастичната киберпънк вселена на „Swarm“ („Рояк“, том 3), създадена от мечтателния научнофантастичен автор Брус Стърлинг и режисирана от Дженифър Ю Нелсън. По време на отдалечена астероидна минна операция, скърбяща механистка получава нов спътник и има шанс да си отмъсти на убиеца Оформител, който уби съпруга й.
Blur Studio / Emily O’Brien, Feodor Chin, Piotr Michael & Sumalee Montano

4.

“400 Boys” = „400 момчета“
В постапокалиптичен град, където враждуващите банди следват кодекс на честта, подобен на бушидо, нова банда, 400-те момчета, ги принуждава да се обединят. Смес от красота и бруталност от канадския режисьор Робърт Вали, чийто ЛСР епизод “Ice” = „Лед“ спечели Еми за изключителна късометражна анимация.
Passion Animation / John Boyega, Ed Skrein, Sienna King, Dwane Walcott, Rahul Kohli, Pamela Nomvete & Amar Chadha-Patel

5.

“The Other Large Thing” = „Другото голямо нещо“
От съзнанието на плодовития писател Джон Скалзи идва историята за котка, която планира световно господство. Санчес, както го познават неговите дребни човешки „домашни любимци“, е подпомогнат от нов робот-иконом (озвучен от домакина на „Последната седмица тази вечер“ Джон Оливър), който може да проникне в световната мрежа и е нетърпелив да помогне на новия си господар.
AGBO / Chris Parnell, John Oliver, Fred Tatasciore & Rachel Kimsey

6.

“Golgotha” = „Голгота“
В рядко влизане на живо в Love, Death + Robots, съвестен викарий – изигран от Рис Дарби, (Какво правим в сенките) – играе домакин на пратеник на извънземна раса, който вярва, че техният месия се е преродил на земята… като делфин. Така че, ъъъ... да, Делфин-Исус. Режисьор Тим Милър.
Luma Pictures (VFX) / Rhys Darby, Moe Daniels, Graham McTavish, Phil Morris, Michelle Lukes & Matthew Waterson

7.

“The Screaming of the Tyrannosaur” = „Викът на тиранозавъра“
На космическа станция, обикаляща около Юпитер, декадентски аристократи се събират, за да станат свидетели на брутално състезание на генетично модифицирани гладиатори - яростни бойци, яздещи смъртоносни, създадени динозаври. История за вътрешно насилие и невероятна емоция, режисирана от Тим ​​Милър, базирана на разказ на Стант Литоре.
Blur Studio / MrBeast & Bai Ling

8.

“How Zeke Got Religion” = „Как Зийк получи религия“
Б-17 Летяща Крепост Красавицата*Камбаната на Свободата има най-странната мисия от Втората световна война: пътуване до окупирана Франция, за да бомбардира църква, преди нацистите да създадат древно зло. Кратката история на Джон Макникъл за кръвта, падналите архангели, окултната магия и ултранасилието е режисирана от Диего Порал (водещ аниматор на предишната LDR класика „Убий, тим, убий“).
Titmouse / Keston John, Braden Lynch, Roger Craig Smith, Gary Furlong, Bruce Thomas, Andrew Morgado & Scott Whyte

9.

“Smart Appliances, Stupid Owners” = „Умни уреди, глупави собственици“
От гневна четка за зъби до претоварена интелигентна душ глава и интелигентна тоалетна, различни домакински уреди разкриват истории за смайване, презрение и чудене за техните човешки собственици. Режисиран от Патрик Осбърн, от Vol. 3 любимец „Трима робота: Стратегии за изход“.
Aaron Sims Creative / Melissa Villaseñor, Ronny Chieng, Amy Sedaris, Kevin Hart, Josh Brener, Nat Faxon, Niecy Nash-Betts & Brett Goldstein

10.

“For He Can Creep” = „Защото той може да пълзи“
Лондон, 1757 г. Поет, затворен в лудница, вярва, че Сатана иска той да напише стих, който ще сложи край на света. И единственото нещо, което стои между него и Принца на мрака (озвучен от Дан Стивънс) е котката му Джефри. Емили Дийн режисира тази необичайно изобретателна адаптация от епохата на краткия разказ на Сиобан Карол.
Polygon Pictures Inc. / Dan Stevens, JB Blanc, Jim Broadbent, Nika Futterman, Jane Leeves & Dave B. Mitchell

# 693
  • София
Първият тийзър на Alien: Earth събира петте най-страшни същества в галактиката
Все още не се разкрива кой знае колко от историята на сериала. Действието ще ни пренесе в 2120 г. - точно две години преди оригиналния "Пришълецът" (1979) със Сигорни Уивър и няколко десетилетия преди случващото се в "Прометей" (2012 г.) и "Пришълецът: Завет" (2017 г.).

Къде точно се пада Alien: Earth във времевата линия на "Пришълецът"?
Скрит текст:
https://webcafe.bg/seriali/parviyat-tiyzar-na-alien-earth-sabira … -galaktikata.html

# 694
  • София
Най- чаканата от мен премиера, зверски фен съм на Пришълецът.

# 695
  • Berlin
Прометей е началото, това ще да е след него. Фен съм и аз, но ми се омеша линията по едно време.

# 696
  • София

https://webcafe.bg/seriali/serialite-koito-shte-gledame-prez-may.html
Например:
Актьорът Джош Холоуей и продуцентът Джей Джей Ейбрамс отново се събират след "Изгубени", за да ни отведат в света на смел шофьор от 70-те години. ("Дъстър" по Макс)

# 697
От 6-ти юни започва следващият сезон на Местен извънземен. Честно казано, смятам, че изкривиха сюжета твърде много, но все още има интересни моменти и продължавам да го гледам.

Скрит текст:
Хари вече е човек Rolling Eyes Освен това актьорът изглежда малко странно - особено като Богомолката. Не мога да кажа дали е търсен ефект, или е от възрастта.
Същото се отнася за шерифката - изглежда много отслабнала, но и с много повече бръчки (на един познат му се случи същото - след определена възраст е опасно да се отслабва)...

# 698
  • Бургас
Така ми се гледа хубава фантастика, като Дарк, 1899, дайте предложения.

# 699
  • Варна
 В темата за сериали препоръчаха   ,,The Eternaut"   https://www.imdb.com/title/tt27740241/. Почвам го след малко.

# 700
И аз се замислих дали да не го гледам, но ще изчакам засега.

# 701
  • Варна
  Недей. Писах в др. тема.

# 702
Dark писва. Ако ти се гледа нещо подобно - Fringe 3ти сезон, ама първият е ... тип серия за серия, след това смениха наратива и да правят по-продълцителна история.
Но за сай-фи сериал - The Expanse, страхотен е! Космическа опера!

# 703
,,The Eternaut"  започнах  снощи да гледам и интереса ми угасна след като се появиха тези пълзящи буболечки ( извънземните) .
Не е моят сериал определено.

# 704
  • София
10 филма и сериала, които ни предупредиха за опасностите в интернет

https://webcafe.bg/kino/10-filma-i-seriala-za-opasnostite-v-internet/gallery

Общи условия

Активация на акаунт