Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 514
  • 755
  •   4
Отговори
# 405
На тази пералня са й тръгнали ръжди. Отделно, при центрофугиране, работи толкова шумно, като прелитащ ниско самолет е. Освен това, капацитетът й е 5 кг, а оборотите на центрофугата 600...

# 406
Благодаря за насоките, ще поразгледам още. Линкът действително не се отваря вече, но това е пералнята - https://www.haier-europe.com/bg_BG/peralni-mashini/31011194/hw80-b14979-s/ . Haier hw80-b14979-s 

Здравейте! В търсене съм на безшумни пералня и сушилня. Можете ли да споделите мнение за тази пералня -

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … uMHkaApLFEALw_wcB

Благодаря!
Линкът не работи, така че не знам на каква пералня сте се спряла.
Шумът при пералните идва от две основни неща — центрофуга и помпа за вода.
За да ви е “безшумна”, няма съвсем безшумни перални (щом има мотор, има и шум), търсете тежка пералня (поне 80 кг), противотежести от чугун (но те мисля са само при Миле). Вижте в спецификацията на уреда децибелите му.
Вижте избраната пералня на живо, за да прецените качеството на материалите (пластмаса/ламарина), защото те също генерират шум от вибрации при работата на машината.
Успех!

# 407
Имаме същата, само ако не се лъжа е 9 кг, в коридора в гардероб е, като е затворен почти не се чува, наистина е тиха.

# 408
От моите наблюдения помпите на Miele и Бош са много тихи.
На LG също самата помпа е тиха, но пък там центрофугата е шумна.
Спомням си hotpoint-aristоn aqualtis всичко и беше шумно, особено помпата (лънгър-лънгър-лънгър) се чуваше.
На Самсунг екобъбал помпата пък жужеше през цялото пране почти, иначе скъпите им модели бяха тихи, сега сигурно вече не са.

# 409
Скрит текст:

Навивай ги да я сменят. Каква марка е?-от любопитство питам Simple Smile

Петя, Индезит е. Даже Гугъл мълчи за модела... W642TX. А исках да проверя най-малкото от коя година е и колко са оборотите на центрофугата.

Промоцията в Техниполис свърши, а щяха да ни я докарат бързо и безплатно до адрес. Сега баща ми уж се нави да я купим (той е човекът дето се дърпа за всякакви покупки и разходи), обаче иска да я вземе от един малък търговец в града ни.

Ако все пак я купим от него и пералнята се развали, може ли да го прескочим него и да се свържем директно със сервиза? Съмняват ме нещо що за стока продават... Климатик купен от тях се развали много бързо и след това ги мотаха доста дълго време според зима докато го оправят. С една дума, нямам им доверие...

Редактирам: този път май открих едно ръководство, отивам да го разглеждам
По принцип можете, но трябва да видите марката с кои търговци работи. Или просто звъннете на Електролукс. Имат безплатен телефон.
Аз винаги звъня в сервиза и никога в магазина.

Този Индезит сигурно не е с инверторен мотор. Ако не е, вероятно стърженето, доколкото го чух, може да е свързано с износени четки на мотора- дребен консуматив. Според мен е една на 600 оборота. Ако е на толкова, значи мъчи сушилнята и то много.
Тази ли е?
https://subhajyotidas.com/en/washing_machine/4744_indesit_w_642_tx

Edit: сега видях, че си редактирала.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 13:10 от petiaivanov

# 410
Ааа, не давай идеи за съживяване Joy Даже искам да се развали непоправимо и окончателно. Ако може още днес Grinning

# 411
Ааа, не давай идеи за съживяване Joy Даже искам да се развали непоправимо и окончателно. Ако може още днес Grinning
Не давам бре! Кажи им, че така ще им "гръмне" сушилнята от зор и язък за парите. Съвсем сериозно. Кажи им, че си чела, че си трябват 1000 оборота, което не е лъжа.

# 412
Да, то и звучи логично. Спирам вече с моите драми, че ставам досадна. Благодаря още веднъж за помощта при избора Simple Smile Сега дори и да се развали внезапно, няма по спешност тепърва да проучваме модели, защото си имаме набелязана пералня

# 413
С мъка споделям , че си "убих" пералнята Miele https://www.technomarket.bg/peralni/miele-wwd660-wcs-tdos-8kg-09183496 . Моят моделе купуван преди точно 3 години и е извънгаранция цената му тогава беше 1800 лв. - страшно са се дигнали и тук ценита.  Тази ще мисля къде и как да я ремонтираме, защото за момента смяна на платка само е 800 лв, а не е ясно от къде е теча и дали освен основната платка не е заминало и нещо друго. Извода ми е със следващата да си спазвам уставно установениет периоди за почистване , а не да си казвам тя е Miele не и трябва чак толкова поддръжка. Искам да я сменя с нещо подобно , но за полвината цена - 8-9 кг по голям барабан, но задължително със същите размери/височина 85, ширина 60, дълбочина 60/ , защото отгоре върху нея си е здравичка сушилнята , а точно над нея е бойлера. Моля помагайте момичета, много съм тъжна и объркана какво да сложа?

# 414
Нещо не разбирам - платка, теч, почистване…!?
Диагностицирал ли е техник проблема или описвате ваши предположения?
В какво се изразява повредата? Как си “убихте” пералнята?

# 415
Моята стара селска Индезит, за която съм писала неведнъж, за повече от 20 години нито е почиствана по указания, нито е поддържана някак, работила е със силно варовита вода и изобщо...само е експлоатирана. Още е напълно здрава. Та ми се струва, че е несериозно предположението тригодишна пералня от която и да е марка заради липса на почистване да се повреди. 

# 416
Да, техник я е разглобил и преценил. Заявки за ремонт и поръчване на части са правени през гаранционни сервиз и отговорите са от тях. От сервиза на Миле ме "успокоиха" че след монтаж на повреденат платка и старитаране отново на машната има голяма вероятност да има и други повредени част и ремнота да надхвърли 1000 лв. Посъветваха ме да си купя пералня от друга марка докато размишлава за ремонта на тази. Техника на този етап не може да диагностицира теча , трябва да се старита и напълни с вода и тогава - най-вероятно според него е от омекотителите /зареждане е само с перилни препарати на Миле за туин дос система /, но си позволих да ползвам и други омекотители през последната половин година.  Може ли да ми препоръчате какво да е това нещо друго пералня Бош или AEG ?

# 417
Какво би трябвало да са причинили омекотителите?
Не мога да съм полезна със скорошен модел на закупена пералня, но предвиждам да е АЕГ след безупречно работещия още Сименс в селската къща. В градското жилище съм с комби Neff, а то не ти е по темата.

# 418
Да, техник я е разглобил и преценил. Заявки за ремонт и поръчване на части са правени през гаранционни сервиз и отговорите са от тях. От сервиза на Миле ме "успокоиха" че след монтаж на повреденат платка и старитаране отново на машната има голяма вероятност да има и други повредени част и ремнота да надхвърли 1000 лв. Посъветваха ме да си купя пералня от друга марка докато размишлава за ремонта на тази. Техника на този етап не може да диагностицира теча , трябва да се старита и напълни с вода и тогава - най-вероятно според него е от омекотителите /зареждане е само с перилни препарати на Миле за туин дос система /, но си позволих да ползвам и други омекотители през последната половин година.  Може ли да ми препоръчате какво да е това нещо друго пералня Бош или AEG ?
Имам чувството, че публикациите ви са “пързалка”.
Много нелогични твърдения има в тях.

# 419
Здравейте,

Има ли голяма разлика между следните модели, на които съм се спряла? Бюджетът ми е 1000+- и приемам и други препоръки.

https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg14204by
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr61944be
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg142z0by

Общи условия

Активация на акаунт