Препарати за съдомиялна - 13

• 33 302
  • 513
  •   1
Отговори
# 240
Аз като прочетох как си мият убувките у тях и защо и спрях да му обръщам внимание.

# 241
Аз като прочетох как си мият убувките у тях и защо и спрях да му обръщам внимание.
Много ли съм пропуснала?
Джорджа, и аз не бих слагала етерични масла в СМ.
Ако трябваше, производителят щеше да ни ги предложи заедно с другите препарати. От своя страна (било измивните, било почистващите самата СМ) те са достатъчно ароматизирани, даже излишно, бих казала.

# 242
  • София
Свободен свят сме. Да си слага където, каквото му е удоволствие.
Съдомиялните нямат мелачки за отпадъци. Нормално е да се намират какви ли не неща, когато се ползват неправилно, с неправилни препарати. Ма иначе му мирише на етерични масла.
Щастието е важно в тоО живот.

# 243
Здравейте. Съдомиялната ми е от малките за вграждане и по препоръка на техник използвам по половин таблетка на цикъл миене. Смятате ли, че мога да опитам Fairy Platinum? Все ми се струва,че цяла капсула ще е много като препарат.

# 244
Здравейте. Съдомиялната ми е от малките за вграждане и по препоръка на техник използвам по половин таблетка на цикъл миене. Смятате ли, че мога да опитам Fairy Platinum? Все ми се струва,че цяла капсула ще е много като препарат.
Аз в едното жилище съм с СМ 45 см и никога не съм ползвала таблетки, камо ли да ги деля. Мия само с капсули Fairy, а когато съдовете са малко и слабо замърсени - с гел на същата марка.  Изплакват се добре, няма остатъци от препарат по съдовете. Евентуално може да ползваш гланц (аз понякога слагам, после свършва и дълго не добавям, а така, когато се сетя), който подпомага по-доброто изплакване на препарата.

# 245
Ама той и в пералнята намирал топчета в чекмеджето, голяма напаст са явно Rolling Eyes

# 246
Към ползващите ФП+
Да сте забелязали промяна в измивното качество на капсулите?
Напоследък не съм доволна от резултата при измиването на тави и тенджери.
Последната опаковка на марката купих преди не повече от месец от Метро.

# 247
Към ползващите ФП+
Да сте забелязали промяна в измивното качество на капсулите?
Напоследък не съм доволна от резултата при измиването на тави и тенджери.
Последната опаковка на марката купих преди не повече от месец от Метро.
Пробвай с капсули от паралелен внос, аз само от такива магазини купувам. Един път съм купувала и от Метро за селската СМ, че бях забравила и буквално спрях на път в Плевен, но миналата година.
Само веднъж за градската СМ взех от Фантастико (писала съм тук преди) и за едно само миене заличи 1/3 от златистата декорация на няколко чинии, които съм мила преди това 4 години в същата СМ и със същите капсули, съответно и програми - ама я заличи съвсем, не просто да избледнее постепенно, а все едно не е имало. След злополучната партида продължавам да ползвам редовно същите сервизи, но пак с капсули от паралелен внос, нито чините са пострадали, нито декорацията се износва на места с времето (това не би ме изненадало, за разлика от заличаването напълно и то изведнъж, от едно измиване).  Същевременно съм доволна от измивните свойства, не съм забелязала разлика. Не мога да претендирам за обобщение, но този случай ме замисли сериозно и вече не рискувам.

# 248
Интересното е, че досега винаги съм ги купувала от Метро и проблем не съм имала.
В последната партида виждам разликата.

# 249
Интересното е, че досега винаги съм ги купувала от Метро и проблем не съм имала.
В последната партида виждам разликата.
Пробвай и с други да измиеш на същата програма сходно замърсени съдове, а после пак такива - с капсула от Метро, ще видиш има ли разлика.  Може да се е случила някоя кофти партида, както аз случих от Фантастико, а знам, че други купуват оттам и нямат оплаквания.

# 250
Значи писах мнение отново да ви отговоря подобаващо, но космоса както вие жените казвате, ми каза едва ли не, че не си заслужава. Обади ми се някой по телефона и мнението ми изчезна, не бях кликнал публикувай.Joy

Относно такива странни коментари, (кой колко пъти си мие миялната) ли докладвате хората и им махате профила? Не е честно. Grin  

Аз защо чистя у нас и защо не влизам с обувки, си е моя работа. Дори външната вана със доместос ни помогна да не се разболеем втори път от ковид.

Ето пред нас. Имам пътека с надпис. На долната пътека която се пере често, се оставят обувките и на кокосовата от Мьомакс се стъпва по чорап. И вътре само без обувки. Дори гранитогреса няма пътеки и избягваме килими защото се набиват с косми и човешки прах, кожи. По-евтино ми е да купя хубава машина вертикална и да чистя гранитогреса. Това е друга тема. За гости майстори с калцуни. Innocent
Ако не вярвате че го правим за наше добро и здраве, и за котката какво повече да ви кажа? Поне ми се виждат трекинг маратонките.

Относно миялната се слагат 2-3 капки така ми казаха. Не виждам какъв е проблема на 60 градуса не се ли отмиват? Не са киселина не са лимон или сода? Какъв е проблема?
Имам и на 75 градуса за тенджери.
Кажете какво причинява на миялната, че се шашкате от маслата?
Другия път ще видите за какво точно говоря. Ще сваля филтъра след използвана миялна пълна с тави загорели. Затова сигурно хората го чистят. Онзи ден успях да се порежа защото чистех под надупчената ламаринка. Не бяхме чистили отдавна. В нашия дом мъжа не спи нито само яде и пие, а всичката работа се дели наполовина.
Относно мазните следи във пералнята по отварящото чекмедже вътре и на барабана, видял съм години по-късно след мои работни дрехи ако не са накиснати.
Работя и като майстор в свободното време.

Преди Феири жена ми и аз пробвахме Сомат и беше малко по-ефективен от гела на Финиш.

Сега сме решили да вземем от сайта да пробваме гела.
Когато тавите са натрити със гланц и гъба и след това ги пъхне жената и пусне със гела на Сомат се миеха.
Сега съм с един вид Феири двуцветен, жълто и зелено. Не сме от мързеливите хора, които обичат да разчитат на миещо средство да ти изчисти филтъра.

Чистя си го редовно веднъж на месец ако не забравя. Но плюса е че не мирише.

Други които сме ползвали са зелени таблетки Феири със жълто, със миризма на лимон и са доста хубави, ароматизират.

Очаквам отговор за био продукти изпробвани.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 16:43 от pisnami42

# 251
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, имам следното питане: имам съдомиялна Сименс модел SF54460 и искам да сложа препарат за изплакване и блясък, но не знам как да го исипия на мястото. Ще сложа и снимки за улеснение.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 11:26 от Мадам Фрапина

# 252
  • На брега на реката
Леле мале, аз такава мръсна машина не съм виждала! Не искам да ви засегна, но ако сега сте я купили, би трябвало да я измиете основно! Много мухъл и мърсотия е събрала. Не бих яла от съдовете, които са мити в нея!

На въпроса за гланца, предполагам се слага в продълговатия отвор с елипсовидни краища, който е до "оченцето", на втората снимка.

# 253
Гланца се слага там където е стрелката на втората снимка. Всъщност стрелката е капачка, завъртате, отваряте и сипвате гланца.

# 254
Наистина мръсничка машинка. Но блокирвате хора които я мият постоянно.
Ето едно питане от мен. Търся за см нещо био. Дали някой от вас не е пробвал такива капсули био?
 https://bioproducti.bg/p/naturalni-eko-tabletki-za-sudomiyalna-m … 0-tabletki-p9d5tv
Никой ме ми отговори пробвал ли е финиш или фрош еко серията....

Общи условия

Активация на акаунт