Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 54 360
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Изказвам лично субективно мнение - по-добре ХЗТ за отлагане на менопаузата отколкото рано настъпила менопауза.

# 271
Момичета, то бива да се скъси тоя моя цикъл, ама на 15-ти ден да дойде...В премено на хората им прескача, на мен по 2 пъти ми идва. Аз за всичко обвинявам тая проклетия спиралата, но може и да си е от възрастта вече. Тази година ще стана на 44. На някоя от вас случвали ли са се такива чести менструации?
Да, оказаха се полипи.
Без спирала съм.

# 272
Изказвам лично субективно мнение - по-добре ХЗТ за отлагане на менопаузата отколкото рано настъпила менопауза.

Да, ако има опасност да настъпи рано, при ЕТ не виждам такава опасност.
Да ме прощава, че така съм се "вторачила" в нея, но ми се струва тотално неадекватно това, което прави.
Четох ѝ някои постове - при ФСХ 10 ѝ казали, че скоро влиза в менопауза...
При ФСХ 10 все още може да забременее. Аз имах такива стойности преди 10 год., когато бях на 40 и все още не съм в менопауза.
Има здравословни проблеми и погрешно ги свързва с манопузата, тръгнала ХЗТ да прилага, а има излишък на естроген...

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 10:04 от Medeaa

# 273
Това за фсх е изказване на ендокринолог. Вече ми е 18. И хзт е изписана зареди проблеми с цикъла. Защо се изказваш така сякаш аз си я самоназнавам. Нали затова ходих на лекар, университетски преподавател, национален консултант за Южна България. Кажи, кое е адекватното поведение според теб, когато ми идва на 14 дни, не ми спира сам цикъла и е кръвоизлив? Ще приема съвет .

# 274
Днес получих световъртеж, не замайване, едвам се задържах да не падна. Случвало ли ви се е?

# 275
Случва ни се.
Веднага си меря кръвното в такива случаи и се оказва нормално. Вижте си и вашето.

# 276
Кажи, кое е адекватното поведение според теб, когато ми идва на 14 дни, не ми спира сам цикъла и е кръвоизлив? Ще приема съвет .
Ако приемете съвет от мен - адекватното поведение е да се доверите на лекари с добра репутация и внимателно отношение към оплакванията ви. Ако един не е достатъчен, посъветвайте се и с втори, ако трябва и трети, за да добиете по-широк поглед върху препоръките.
Коментарите на госпожата съвсем не са подходящи за вземане на решения относно здраве.

# 277
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Записвам се в темата,тъй като май съм за тук определено.
На 47 г.Досега цикъла ми е бил като часовник.
Август месец загубих майка си ,много бързо и неочаквано.Бях(съм)в шок.
Септември имах менструация в първата половина на месеца(4-5 дена си ми е нормално).Следващата менструация ми беше края на ноември.Отдадох го на големия стрес от загубата.Преди около 14 дена ми зацапа за 2-3дена,спря и след това като се почна ...няма спиране и в момента.
Записах час за,АГ другата седмица.Притеснено ми е,но според вас възможно ли е да е от стреса и да си навакса кървенето заради липсата му от близо  70 дни?

# 278
Благодаря ти, Параход Heart

# 279

Записах час за,АГ другата седмица.Притеснено ми е,но според вас възможно ли е да е от стреса и да си навакса кървенето заради липсата му от близо  70 дни?
Съжалявам за загубата ви! Възможно е да наближава менопауза, за този период такива аномалии в цикъла са обичайни. От стрес, от недохранване също може да "играе" цикълът. Проверете се за миомни възли, полипи също.

# 280
И на мен се случва горе долу по едно и също време в годината,засега по 2 пъти, цикъл да ми закъснее до 30,40 дни, после идва на 20,21 ден. Идвало ми е и два пъти през 15 дни. Ходила съм на лекар-от възрастта😁. Ще стана на 49,нормално е такива аномалии. Докато спре напълни ще има нагоре-надолу.....Аз да ви питам друго-разни там добавки редно ли е да се пият (фитоесърогени) след като е минала година от последен цикъл🤔. Аз смятах,че такива се пият докато цикъл все още се появява....Моя приятелка ги пие,защито "комшийката така казала и била много доволна"🧐😁

# 281
Случва ни се.
Веднага си меря кръвното в такива случаи и се оказва нормално. Вижте си и вашето.
И кръвната захар може да е причината.

# 282
Аз съм на 42 и съвсем реално си отивам към менопауза. Майка ми е останала без цикъл на 45, имам приятелки на 38 в менопауза. Айде да не се изказваме неподготвени, че е много дразнещо.

Една такава се е обърнала към лекар, има проблеми и е взела решение, правилно според мен. Спрете да я съдите и без това има достатъчно проблеми.

# 283
Това за фсх е изказване на ендокринолог. Вече ми е 18. И хзт е изписана зареди проблеми с цикъла. Защо се изказваш така сякаш аз си я самоназнавам. Нали затова ходих на лекар, университетски преподавател, национален консултант за Южна България. Кажи, кое е адекватното поведение според теб, когато ми идва на 14 дни, не ми спира сам цикъла и е кръвоизлив? Ще приема съвет .

При мен има същите неща- или ми идва по-рано или като закъснее няма спиране. Пуснах днес хормони, но и моята лекарка ми даде хормонални да пия за регулиране, понеже каза, че е рано за менопауза и последствията ще са по-вредни от хормоните. Така че ако се съмняваш поискай второ мнение, но аз знам какво е да не спира този цикъл и по-добре си пии каквото кажат лекарите.

# 284
Пиенето на хормони за овладяване на кръвоизлив не е ХЗТ при менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт