Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №24

• 52 924
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • София
FBID100003491139582
възможно е. При момичетата, на които това се е случило и са ми разказвали е било от стрес.
не мисля, че имам стрес. Но после може ли отново да си дойде цикъла

# 556
  • Бургас
Само , че на лекарите им е все тая като цяло и са единици тези дето биха обърнали внимание в детайли , особено пък, ако няма някакви явни и тежки  проблеми.

Така е, Ани.И аз съм разочарована покрай моя проблем.
Високото В12 може би е от добавките, но не е лошо да потърсиш информация на какво може да се дължи.Предполагам знаеш, но има значение и формите.

# 557
Чела съм, че пулса се увеличава, когато кортизола е нисък и адреналина се опитва да компенсира.

# 558
Не можеш да очакваш някой друг да те профилактира, това е лична отговорност.

# 559
Не знам дали има връзка, но ми изписаха витамин Д, защото ми беше нисък.  Дали от него, сърцебиенето и аритмията са ми по-рядко, а бяха почти всеки ден.

# 560
Много проблеми са свързани с дефицита на вит Д,а като цяло с дефицитите на витамини и минерали.

# 561
  • Бургас
Не можеш да очакваш някой друг да те профилактира, това е лична отговорност.
.Здравната система трябва да профилактира ако иска здрави хора, но тя не иска.Но и на твоя отговорност да си ходиш пак няма гаранция, че ще те лекуват в истинския смисъл.

# 562
Ани, аз не разбрах какви проблеми имаш, които искаш АГ-то да облекчи.

За мен, твоят лекар е подходил адекватно.

# 563
  • София
Дойде ми. 46 дни от първа дата на последния ц. Не е толкова зле.
На мен ми е ок без добавки. Може би пролетно ще си взема витамини, но не и специални добавки за премено.

# 564
  • Бургас/Пз
Ани, аз не разбрах какви проблеми имаш, които искаш АГ-то да облекчи.

За мен, твоят лекар е подходил адекватно.
Не става въпрос за облекчаване. Говоря за превенция в определена възраст, когато се изисква такава. Примерно в чужбина много повече се обръща внимание на остеопорозата преди да е настъпила . Също е и с профилактиката при млечните жлези и още много други има.  То като се стигне да има оплаквания , върви взимай мерки тогава. Не е личния лекар този, който да те прати на ехо за млечните чисто профилактично, а не защото имаш оплаквания. Същото е и с цитонамазката. Ние си правим и искаме да си правим, че и си плащаме за това , защото знаем , че трябва и е добре да се прави всяка година. Ама да ….такава ни е здравната система за съжаление. Както каза Галдучо на тях здрави хора не им трябват, трябват им пациенти .

# 565
Много си права Ани! И аз не минавам година без цитонамазка и млечни жлези. Мисля след 50 има профилактичен от личния за мамография. Цитонамазка има профилактичен през година. Но моята лична нито веднъж не ме е извикала. Аз си ходя и сама си ги плащам.

# 566
  • Бургас
Ще ви кажа какво ми се случи скоро.Правих си платен ЯМР във връзка с емболизацията м.г., но тогава не съм се сетила да питам, а и смятах, че проблемът ми ще се разреши.Уви, не стана.Тази година отидох с документа и само исках да ми покаже къде точно е миомата за да преценя дали болката е от нея.Аз се ориентирам горе-долу по написаното, но исках потвърждение дали правилно разбирам.Познайте- каза ми да отида на АГ.Знаете колко струва ЯМР.В интерес на истината не съм се сетила да питам и АГ, но този отговор беше за мен шок.

Аз също сама си следя всичко и се интересувам, но те не обичат такива пациенти.

# 567
Не знам дали има връзка, но ми изписаха витамин Д, защото ми беше нисък.  Дали от него, сърцебиенето и аритмията са ми по-рядко, а бяха почти всеки ден.
Какъв вит Д ти изписаха и по-колко? Аз също пръскам вит Д+К спрей на бетър Ю и наистина сякаш скоро не съм имала проблеми с високия пулс, но не съм се замисляла, че това може да е причината.

Имам проблем с едната гърда и ще помоля момичетата от Пловдив да ми препоръчат мамолог. Чудя се дали Балева или В.Иванов старши- някой , който има фиксирани часове ще ми е по-удобно, защото ще пътувам от Хасково. В.Иванов младши посетих вече и не съм впечатлена, не получих и задоволителен отговор. Момичетата от една друга тема ми го препоръчаха, а пък в съвсем друга го отхвърлиха като добър. Та сега си търся 4 специалист , който да съм сигурна, че е компетентен.

# 568
Здравейте,
Само да кажа , че кървенето продължава. Доктора каза , че трябва да се направи
Хистероскопия   😟.

# 569
Изписаха ми Солигама 1000. Първият месец по една таблетка, после по половин цяла зима. Референтните стойности бяха 80 -250 някъде, моят вит. Д беше 60. Сега дали се е вдигнал, не знам.
Аз лятото ходих при Косев на мамограф. Хората не го харесват, защото не обяснява много и е странен, но знам, че е добър диагностик. Колегата му Христов, за съжаление, не работи вече, той беше много добър. Сега ми хвалят някакъв млад мамолог в "Селена", забравих му името, в сайта го има.

Общи условия

Активация на акаунт