Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 738
  • 854
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Само догатвам, ама ако единият ти яйчник спи може би е възможно да имаш О през месец.

# 271
И на мен ми мина през ума. Но ако единия спи, не работи ли автоматично другия, тоест да работи само неспящия 😂 то нали не е задължително да се редуват всеки месец по принцип.

# 272
И аз да питам. Знае ли се каква е причината за липса на овулация? Правиш ли доминантен Ф?
И аз по рядко имах естествена овулация. По често доминантния Ф ставаше на киста.
При мене причината е че като дойде ред за овулация, нямах хубав пик на ЛХ. Рядък случай. Даже съвсем случайно го открих когато започнах да правя тестове за ову. Отделно бях и с  нисък прогестерон в месеците с овулация. Само една ендокриноложка ми каза че се получавало на стресова основа - тревоги, преумора, недоспиване.
При мен помагаше да пия допълнително прогестерон през втората част на цикъла. Така на следващия цикъл имах и хубав пик на ЛХ и овулация и не правех кисти.
Ама когато спирах прогестерона пак се връщаше проблема.

# 273
geizer за втори път ми се случва да знам , че нямам. Първия път (по-предния цикъл) даже не повярвах на АГ като ми каза, че нямам ДФ и няма да имам ову 😂 На предния си имах, таймирахме опитите вкъщи, но резултат нямаше. Сега пак нямам, вчера го разбрах, най-големия ми фоликул е в ляво 9 мм, Калчев каза че не е доминантен това. Все пак ми заръча да правя 10 поредни дни тестове за ову. Аз съм с кратък цикъл, няма как да се касае за късна овулация. Даже като имам винаги е по-скоро ранна. Това, което казваш за стресовата основа - тревоги, преумора, недоспиване - всичките ги имам и то по много 😁 Нисък прогестерон съм нямала преди със сигурност, за сега не знам, както казах съм пускала само едни щитовидни и нищо друго. Искаше ми се и дори вярвах, че тоя път нещата ще станат без изследвания и лекари, но не било писано 😁

# 274
  • София
И на мен ми мина през ума. Но ако единия спи, не работи ли автоматично другия, тоест да работи само неспящия 😂 то нали не е задължително да се редуват всеки месец по принцип.

Знам, че не е задължително да се редуват, но може и да се редуват. При мен например ту се редуват, ту не. А дали се отменят не знам. Просто ми хрумна като евентуална причина.
Относно процедурите за яйчници, след усилено четене вече цяла седмица аз ти препоръчвам вместо прп да пробваш акопунктура или боуен терапия.

# 275
По повод функцията на яйчниците. Понеже тази година сигурно почти всеки месец съм била на преглед, първата половина на годината О беше от ляв яйчник, втората половина е от десен яйчник.
Явно при мен е така, но знам, че понякога може и да се редуват или няколко месеца да е от един и същ яйчник.

# 276
При мене като оперираха единия яйчник, другият започна да работи като за два, че оперирания предимно спеше.
Ама при всеки организъм може и да е различно май.

Алисън, като те чета, мисля че няма да стане без изследвания на хормони. Трябва да се разбере защо така се получава при тебе, за да се реши как да се преодолее проблема.
Относно стреса, при всеки се отразява различно. При един удря в хормони, при друг в стомаха, при трети сърцето...
От тревогите трудно ще избягаш, ама гледай да се наспиваш и да си почиваш максимално.
То това важи за всички ни. Hug

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 12:55 от geizer

# 277
При мен високия Пролактин водеше до липса на овулация почти всеки месец. В мнооого редки случаи имах. Даже и стимулацията с Летрозол не гарантираше такава.
При мен това се оказа разковничето и доведе до спонтанна овулация и успешен замразен трансфер, а после и още три спонтанни бременности. Е, не са завършили с успешен край, но преди това години не ставаше и не ставаше.
А сега, дърто магаре и както мъжът ми се шегува пипне ли ме и съм почти бременна.
Това в кръга на майтапа, но ако питаш мен, по-добре си пусни изследвания и да знаеш какво е положението.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 14:03 от m-angel

# 278
Аз имам един месец засечен без овулация чрез изследване на прогестерон на 21 ден. Да, не е точно 7 дни след О изследван, но беше толкова нисък, че пак си говори за липса на О. Подозирам още 2 месеца без О преди този, понеже цикълът ми беше по ден и половина макс. Когато го открих това и засякохме АМХ 0,17 и ФСХ 11, започнах да пия на своя глава и от четене в темите Инозитол, убиквинол, ALA, NAC и Arginine. Месец след това прогестерона на 21 ден беше 90. Бях почти убедена, че ще съм бременна, защото беше 2 пъти по-висока стойност от референтните. Уви.. Следващият месец започнах с лентички и засякох О около 14 ден. Пак без успех сме. Но все пак мисля, че има шанс добавките да ми помагат. Също цикълът ми преди беше на 31-2-3 дни, последните 2 месеца е на 27-8. Много ми се искаше и на мен без изследвания всичко да стане, дори лентички не исках да ползвам заради допълнителния стрес. Но вече честно казано съм доста обезверена и нямам големи очаквания.

# 279
  • гр. София
Аз също преди няколко години установих, че имам висок пролактин, който пречи на овулацията ми. Откриха ми и микроаденом.
След като започнах терапия, хормонът бързо влезе в норма, овулацията също. Бях на терапия няколко години, та чак до 20гс на бременността.

А тази година, след като отбих сина ми, изследвах пак хормона и за мое учудване беше в норма. Ендокриноложката ми каза, че понякога раждането действа благоприятно на тези аденоми. Но друг път пък ставало обратното.

Така че според мен, Алисън, нищо не губиш да го провериш и този хормон за всеки случай.

А друго, което ми хрумва, но не съм сигурна дали влияе - възможно ли е завишени мъжки полови хормони също да пречат на овулацията? Просто като идея за още едно изследване или поне да питаш док.

# 280
А кога точно препоръчвате да се изследва пролактин? Остават ми 6 дни, докато ми дойде червената гостенка Grinning А по принцип цикълът ми винаги е кратък - 25-26 дни, мнооого рядко идва на 27 или 28 ден.

# 281
Да не подведа, но мисля нямаше значение.
В интерес на истината аз нямам спомен да съм го изследвала в определен ден от МЦ, но при мен беше в пъти завишен.
Ако някой е по-запознат, то нека са включи.
Някой гледал ли е скоро новини? Стори ми се, че споменаха преди дни, че изследването на витамин Д вече минава по каса, но много лекари още не знаели и не дават направление, а пациентите сами си го заплащали?

При мен нищо ново и интересно. Чакам в неделя новият цикъл. Да видим дали ще е точен или след аборта ще трябва време да се регулира.

Връщам се за момент към Пролактина. Влияе и върху мъжкия стерилитет. Много рядко се пускат хормони на мъжете. Масовата практика сякаш е да се гледа спермограмата и да се изписват и пият добавки Scream

# 282
В Рамус виждам, че пише, че се предпочита пробата да бъде взета в първата половина на менструалния цикъл.
Така е за мъжкия фактор, малко ги неглижират. Много зависи на кого ще попаднеш. Мъжа ми освен СГ си пусна и хормонални изследвания и след това с резултатите при специалистите. При него обаче му казаха, че добавките нищо няма да направят - директно операция, добре че не са ни залъгвали.

# 283
А кога точно препоръчвате да се изследва пролактин? Остават ми 6 дни, докато ми дойде червената гостенка Grinning А по принцип цикълът ми винаги е кратък - 25-26 дни, мнооого рядко идва на 27 или 28 ден.
Аз също имах проблеми с пролсктина. Изследвах го винаги между 2-4 ден от цикъла, като преди това имах покой- лежане в лабораторията около 20-30 минути. Пробата се взема на гладно. От доста време съм на бромокриптин 1/2 вечер преди сън. Поддържаме го вече в оптимални граници.

# 284
  • София
Задължително е покоят 20-30минути преди вземане на кръв за изследване на пролактин, по спомен се изследва 2-5 ден от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт