Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 729
  • 854
  •   1
Отговори
# 285
m-angel, в Щерев знам, че назначават хормонални изследвания при лош резултат на СГ, но то в България мъжкия фактор много малко го уважават и разбират. Освен добавки и инвитро май не предлагат други решения.

А по темата с пролактина, аз пък си мислех, че имам висок пролактин, защото все още имам секрет от гърдите, а детето ми е почти на 5. Беше си нормална стойност и ендокринологът не откри причина за секрета. Някой знае ли от какво друго може да се получава? Thinking

# 286
Пролактин е най-добре на чист ден да се изследва.

# 287
Alison , супер ти е бройката на антралните Ф . Ти си прави тестове за О в следващите дни , както ти е казал д-р Калчев , може да е много късна О . 2019 година , когато пишех в темата , имаше бум на забременели момичета , на които им бяха казали , че нямат О в съответния месец 😀 Одри сигурно помни 🤣

# 288
Alison , супер ти е бройката на антралните Ф . Ти си прави тестове за О в следващите дни , както ти е казал д-р Калчев , може да е много късна О . 2019 година , когато пишех в темата , имаше бум на забременели момичета , на които им бяха казали , че нямат О в съответния месец 😀 Одри сигурно помни 🤣
Това и аз го помня 😀

# 289
Беше много забавно 😀 Даже две от момичетата бяха при една и съща докторка 😆

# 290
Алисън аз бях с много висок пролактин над 700 от около 480 граница. Така и не пих нищо за този проблем, но се предполагаше, че води до липса на овулация при мен и ендокриноложка, от която поисках второ мнение искаше да ми дава нещо за пролактина.

Освен покоя (прочети повече как се прави това изследване), добре е да не сте правили опити 24 часа преди това и като цяло да няма никакви други стимулации на гърдите преди около ден изследването. Виж лаборатория, където могат да те сложат да полежиш и да ти вземат пробата докато си в покой.

Аз така и не съм виждала изследване, на което пролактина ми да е окей, но сме нацелили нещо все в някакъв момент, така че не е казано, че непременно това е проблема. Добре е да се изследва все пак.

# 291
Здравейте! На ММ днес му излезе спермограмата. За първи път виждам и не съм вникнала още в детайлите. Може ли да ви помоля и вас за коментар преди часа ни с лекар? Чудя се дали и колко точно да се тревожа за втората страница

# 292
Fearless , доколкото виждам има проблем с морфологията - нормалните форми са 1% . Подвижността и обема са добре . Задължително направете консултация с андролог , за да се изключи варикоцеле .

# 293
Скрит текст:
Да не подведа, но мисля нямаше значение.
В интерес на истината аз нямам спомен да съм го изследвала в определен ден от МЦ, но при мен беше в пъти завишен.
Ако някой е по-запознат, то нека са включи.
Някой гледал ли е скоро новини? Стори ми се, че споменаха преди дни, че изследването на витамин Д вече минава по каса, но много лекари още не знаели и не дават направление, а пациентите сами си го заплащали?

При мен нищо ново и интересно. Чакам в неделя новият цикъл. Да видим дали ще е точен или след аборта ще трябва време да се регулира.

Връщам се за момент към Пролактина. Влияе и върху мъжкия стерилитет. Много рядко се пускат хормони на мъжете. Масовата практика сякаш е да се гледа спермограмата и да се изписват и пият добавки Scream
Бъчваров освен че назначи спермограма с ДНК фрагментации на мъжа ми, му пусна и микробиология на еякулат, тестостерон, tsh, пролактин и още доста неща. Ама не ги запомних всички.

# 294
Здравейте момичета отново

днес получих резултатите от микробиология  Редуцирана влагалищна флора. Няма данни за възпалителен процес. Колонизация с K. pneumoniae умерено количество...

а спермограмата на мъжа ми
Забележка: Преобладаващи дефекти на сперматозоидите - елонгирани, пириформени
главички, сперматозоиди със задебелен среден сегмент.
Заключение: Олиготератозооспермия, Олигозооспермия- средна степен

Не съм му показала още резултатите,но според вас има ли  повод за притеснение може би,като прочетох в нета....ама вие сте с повече опит.

# 295
Тина , това е проблем с подвижността и морфологията . Така без показатели , не мога да се ориентирам колко е сериозно и да ти дам съвет .

# 296
fearless, добре е спермограмата, не е отлична, но според мен с такава спермограма може да се случи естествено забременяване. Прави ми впечатление, че обема е сравнително висок - 5мл. което ме навежда на мисълта, че може би въздържанието е повече от 3 дни, надявам се все пак да сте изпълнили изискването да не е повече от 5 дни. Да, морфологията е лоша, но бройката донякъде компенсира. Въпреки това е хубаво той да отиде на преглед при андролог да видите какво ще каже, да изключи варикоцеле и ако прецени да псуне хормони, но предвид, че броя е добър едва ли с тях ще има проблем. Що се отнася до морфологията, тя е важна за самото придвижване на сперматозоидите, за да стигнат те до яйцеклетката и съответно за да я пробият. При вас се вижда, че има голям брой с главови дефекти, което означава, че самите сперматозоиди може и да стигат яйцеклетката, но да не могат да пробият обвивката ѝ заради неправилната форма на главичката. Затова аз мисля, че все пак трявба да поработите върху подобряването ѝ. Морофлогията обикновено се оправя с добавки и подобрен начин на живот - спорт, хранене, т.н. Нямате изследвана ДНК фрагментация или поне аз не виждам, а тя за мен лично е важна колкото всички други поакзатели.

tinna, без конкретни числа и показатели, аз лично няма как да коментирам. Защото има вариант диагнозата да е поставена при стойности близки до референтните, което не е чак толкова зле, но една и съща диагноза може да е и за стойности които са далеееч под нормата, което е сериозен проблем.

ПП Кацаров също пуска хормони на ММ, но не съм сигурна доколко впоследствие се адресира правилно проблемът. Например ММ има много нисък тестостерон, но всички други хормони са му перфектни, което не е нормално, защото ниския тестостерон би трябвало да се отразява на fsh, lh...за да може тялото да праща сигнали до мозъка че тестостерона е нисък и да се намести цялата машина от хормони, а то сякаш се губи връзката. Но така или иначе имам чувството, че при мъжете при проблем с хормоните един кломифен се дава и до там...

# 297
Тина , това е проблем с подвижността и морфологията . Така без показатели , не мога да се ориентирам колко е сериозно и да ти дам съвет .

# 298
tinna_st, повод за притеснение е тази спермограма, задължително консултация с андролог, да се изключи варикоцеле, простатит...може да започнете здравословно хранене, ако досега не сте, и да спрете цигари и алкохол, ако е имало досега. И при тази спермограма аз бих пуснала задължително днк фрагментация, защото обикновено при по-лошите спермограми има и там проблем. Ако не сте пускали микробиология задължително пуснете такава (Андрофлор най-добре), но да е чрез пср метод, защото уреплазмите и микоплазмите могат да са също причина. Успех и дано се намери причина!

# 299
tinna_st, повод за притеснение е тази спермограма, задължително консултация с андролог, да се изключи варикоцеле, простатит...може да започнете здравословно хранене, ако досега не сте, и да спрете цигари и алкохол, ако е имало досега. И при тази спермограма аз бих пуснала задължително днк фрагментация, защото обикновено при по-лошите спермограми има и там проблем. Ако не сте пускали микробиология задължително пуснете такава (Андрофлор най-добре), но да е чрез пср метод, защото уреплазмите и микоплазмите могат да са също причина. Успех и дано се намери причина!

благодаря ти за изчерпателния отговор.
моят мъж изпи прекалено многоо кортикостероиди и обезболяващи и антибиотици последните две години .тази година му сменяха и тазобедрена става,преди това беше на инжекции и кортикостероиди пак заради болката . не знам дали те са оказали влияние,а е и със постоянно потене ,а личния лекар отдава това на килограмите,захарта в норма...

Общи условия

Активация на акаунт