Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 736
  • 854
  •   1
Отговори
# 300
Кортикостероидите по принцип дори се води, че могат да подобрят показателите на спермата, но това е най-общо. Винаги зависи от дозите, приложението, какви са точно медикаментите и въобще цялосната картинка. Един андролог най-добре може да ви каже кои лекарства потенциално биха могли да навредят и дали изобщо от тях е проблемът, защото сами по себе си антибиотиците също не вредят чак така, но ако дозите са били прекалени и приемът продължителен нищо чудно самият организъм да е отслабнал, хормоните да са се разбъркали, абе с две думи човешкото тяло е сложна машина и след като е установен проблем си трябва специалист, за да се прецени къде точно е той. В случая дори е възможно килограмите да влияят в по-голяма степен отколкото лекарствата. Аз си позволявам да се усъмня, че няма проблем със захарта, освен ако не сте изследвали целия панел. Защото както много от момичетата тук са почти специалисти в тази област, само една глюкоза ако е изследвана, тя далеч не е достатъчен показател в много случаи. Необходимо е обременяване и следене на инсулина заедно с глюкозата, за да може напълно спокойно да се изключи проблем със захарта, а тя може да е един от най-сериозните причини за лоша спермограма. И все пак лекар най-добре ще каже, просто имайте на ум, че не е за подценяване проблемът със спермограмата, без да се подтискате и депресирате, ще се оправят нещата, важното е, че сте започнали отнякъде.

# 301
Алисън, аз съм също в подобно положение този мсец, но понеже ходих и на 2ри или 3ти ден имах тогава три фоликула 9-10мм, ма не нарастнаха даже на 8ми ден видя само два и си седят на същите мм, на 14ти пак ходих - същата работа. Понеже и лигавицата ми е тънка, заключи че този месец ми е нисък етрадилола. Можеше да пия естрофем и да вадим нещо, но понеже предишните месеци не беше така, а пък преди година някъде пак имах такъв месец дето нищо не нарстваше, пих естрофем, но не извадиха я, реших да прескочим просто. Не очаквам да ми дойде навреме и т.н.
Аз също те съветвам да проследиш няколко месеца, първо тестовете за о, кога ще ти дойде, другия месец с повече прегледи, да не е нещо временно и чак после да мислиш за ПРП. То е малко стреляне в тъмното иначе.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 12:47 от Одри ♡

# 302
Момичета, трябва ли да се спират добавките преди спермограма и ако да колко време? ММ най-накрая се нави да я направи.

# 303
  • Замък сред облаците
Аз не бих ги спряла, така или иначе сперматогенезата отнема около 3 месеца, ще покаже текущото състояние и ако трябва да акцентирате върху нещо ще промените добавките в движение. Аз в нашия случай реших да изчакам до след НГ  за добавки на ММ, да видим какво ще покаже СГ и тогава да таргетираме, но защото става дума за към 2 седмици, иначе нямаше да чакам….

# 304
ММ ги пие от Март месец и чак сега се съгласи да проверим какво става. Имам чувството че го страх от резултата....

# 305
  • Замък сред облаците
Ехее, дано са добри резултатите. Не ги спирайте Simple Smile

# 306
Момичета, забелязвам, че при мен приема на утрогестан засилва ПМС симптомите, вместо да ги намаля. При вас как се отразява?

# 307
  • Замък сред облаците
Е, повече прогестерон, повече ПМС симптоми, това за намалянето даже е безумие да съществува в листовката 😄 при нисък прогестерон също са сходни. ПМС няма само при противозачатъчни, ако питаш мен.

# 308
Мерси, АА.

# 309
Аз последните пъти, когато приемах ОК си бях през цялото време с тежък ПМС, а аз обикновено имам лек такъв и то само 3-4 дни макс преди да ми дойде. Преди години не съм имала такъв проблем....умишлено бях с различни ОК, нооо все същата мъка. Спирам ги и всичко става цветя и рози, въпреки цикъла, който идва 3 дни след спирането им.

# 310
Аз имах тегави ПМС симптоми, толкова ми е било зле и физически и психически, че съм гледала билети за соло пътуване да се махна от всичко и всички. 😅😅 По-лошото е че цикъла ми беше толкова нерегулярен, че някой път даже не знаех защо се чувствам така, докато не ми дойдеше после и си казвах: Ахааа.

След като започнах дуфастон - ако не си знаех датата, на която ще ми дойде почти точно, щях да съм супер неподготвена - никакъв ПМС. Лек и редовен цикъл.

# 311
  • Замък сред облаците
Дуфастона е нищо, 10мг прогестерон. Утрогестана е поне 100мг и удебелява много лигавицата.

Иначе за ОК то реално на всеки действат различно, аз само като съм пила нямах ПМС но при всички е различно и няма едно с едно тяло еднакви реакции.

Екосистемата на хормоните е много разностранна, от прогестерона (в достатъчни количества) се подуваш, органите в малкия таз се отпускат, храносмилането се забавя, биохимията в мозъка се променя…

# 312
Аз се включвам да изкажа разочарованието си от самата мен… вчера по ред глупави причини (все от бързане и 100 задачи) не успях да направя тест за О. Беше късно като се прибрах, бях супер изморена, взех си душ и под одеалото 🤦🏻♀🤦🏻♀. Днес си направих тест за О, който дори нямаше втора черта, дори не беше бледа, а очаквах днес да съм в овулация. По приложение ми го дава утре да съм в О, днес ми е 14ят ден. Явно е била вчера 🤷🏼♀🤷🏼♀… просто се почувствах супер зле, как можах вчера да не мушна тест и чашка в чантата си и да го направя навън 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀ явно и този месец няма да е нашият… 😭

# 313
Sisi аз я хванах тоя път, ама уви ММ заспа рано точно когато не трябваше, предния ден се отчетохме ама е било рано. А залагах големи надежди на този месец, че поне успях да я хвана. 😥

# 314
Sisi аз я хванах тоя път, ама уви ММ заспа рано точно когато не трябваше, предния ден се отчетохме ама е било рано. А залагах големи надежди на този месец, че поне успях да я хвана. 😥

Тъй като се опитвам да бъда положителна си повтарям, че явно така е трябвало да стане и е за добро.

Но понякога ми се иска ей така положително да тегля майните на положителното мислене… 😅😅😅

Общи условия

Активация на акаунт