Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 740
  • 854
  •   1
Отговори
# 315
Вие недейте да бъдете така сигурни точно кога и какво сте изпуснали, особено при Sisi щом не е успяла да тества. Само да ви напомня, че пикът на lh трае около 24 часа. Овулацията се случва около 12-48 часа след пик на lh. А след като овулацията се случи, т.е. яйцето се отдели, то има още едни 12-24 часа в които може да бъде оплодено. Значи грубо има поне едни 2-3 дни след евентуално положителен тест в които може да се случи бременност. Не се отказвайте и не бъдете предубедени, че сте изпуснали овулация. Отделно при здрави мъже, спермата може да издържи около 3-5 дни в матката и тръбите да чака яйцето, така че ако се замислите  имате грубо поне едни 5-6 дни потенциални в които дори един път да сте опитали то да е достатъчно да забременеете. Горе главата и беж при мъжете тази вечер Wink

# 316
Да, сама каза при здрави мъже... А и днес се скарахме, така че не знам дали ще стане и днес...

# 317
Съжалявам за това, че днес сте се скарали, може би напрежението понякога идва в повече, сигурна съм, че ще се оправите бързо. Аз мога да те разбера много добре, защото спермограмите на ММ до скоро бяха едни от най-лошите които съм виждала във форума. Преди няколко дни се скъсах да се тествам за овулация, да смятам часове да се ослушвам за знаци, та аджеба да мога мега, гига точно да я хвана тая овулация, за да може златните 4-6 млн. сперматозоиди общо които ММ имаше при предишни спермограми (за справка от 100-300 млн.при здрави мъже) да могат да стигнат точно навреме. После се смях на себе си, че това което правя е абсурдно, защото природата е създала така нещата, че нищо не е по часовник. А във вашия случай вие пиете добавки почти от една година, ако правилно съм разбрала, и скоро не сте проверявали изобщо дали има подобрение, което означава, че съвсем реално може нещата вече да са доста по-добре от добавките и ви го пожелавам. Просто ми се искаше да ви дам кураж, че съдбата може да ни изненада приятно и че шанс винаги има, нека по-често да вярваме в него. Hug

# 318
Sisi, Monita, много добре ви разбирам и съчувствам за напрежението покрай овулация. Аз само като ми дойде М успявам да си почина от всичкото следене на симптоми първо за овулация, после за евентуална бременност. И най-вече емоционално си отдъхвам малко, защото ми идва в повече напрежението.

ММ утре отива на спермограма и съм доста притеснена. Ако са зле нещата нямам идея как ще се чувствам или какво ще правим. Но така или иначе си говорихме тези дни, че бавно започваме да приемаме идеята да си останем с едно детенце и да не се тормозим повече с опити и неуспехи. Много съм благодарна за това, че вече имам едно слънчице, което безкрайно много ме радва и искам да съм пълноценна майка за нея.

# 319
За редуването на яйчниците, и аз преди мислех, че се редуват, но последния път коментирахме темата с лекаря ми, който обобщи, че това не е математика и няма задължителна закономерност за редуване.

Нещо друго ме озадачи - на мен ми е почти непроходима лявата тръба, а когато хванахме голям фоликул вляво и аз изкоментирах, че жалко, защото е от неподходящата страна, лекарят ми каза, че нямало значение, защото ако е запушена лявата тръба, може да мине по дясната и пак да стане. Значи, поразтърсих се, попрочетох някои неща и явно е възможно....когато тръбата от съответната страна е отстранена, Я да се придвижи по другата тръба. Вие знаете ли нещо по въпроса с придвижването, когато тръбата си е там, но е запушена?

Иначе и аз като съм била на ОК преди и сега със стимулациите ми се отразяват зле и получавам много тежък ПМС. Да знаете, че акупунктурата би трябвало да помага и за това.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 09:26 от Moonlit

# 320
Moonlit, това с минаването в другата тръба не го знаех, интересно.

# 321
  • Замък сред облаците
Коментирали сме го и преди, за момичетата по-дълго в темата. Органите в малкия таз не са фиксирани и се движат, бях пускала и видео. Яйчниците се движат нагоре и надолу, тръбите също. Реално тръбата може да улови Я от другия яйчник. Няма точна методика, организмът просто го прави.

# 322
S.G.C благодаря ти! Аз просто много се ядосах... Декември ми е някак най-хубавия месец и много ме хвана яд, че го изпуснахме. ММ се хванал за сламката, че ако не става отиваме на ин-витро и то видиш ли ще стане от раз. Изобщо не е на ясно за процедури стимулации и т.н.

# 323
Monita576 ние с ММ така или иначе се насочихме към Инвитро. И той мисли , като твоя ...леко ме хващат бесовете и мен. Видиш ли как айде хоп Февруари ще съм бременна, дано ...но ме напряга това негово мислене.
Мрън!

Дано скоро усилията ни, се увенчаят с успех на всички 😇🙏🙏

# 324
  • София
Moonlit, АА го е обяснила добре.
Мойте докторки и те го твърдят, още повече, че имат и живи случаи на такива забременявания.

# 325
Да, моето АГ също го потвърди като ми махнаха едната тръба. Няма значение от кой яйчник излезе яйчицето и от другата страна тръбата може да го хване.

# 326
АА благодаря за информацията за тръбите. Моят случай е малко шантав на кой да вярвам не знам. Първо Попов беше писал, че и двете тръби не пропускат след лапарото, че даже и 2 операция искаше....😳 След това забременях с първото и лекарите бяха в шок, после Калчев каза, пропускат ама имат нещо като сакове. И сега се чудя и двамата ли са били правили, или нашето е чудо и на 2та пъти ме пращаха за инвитро. 🤷‍♀️
Даже се замислих, че като му дойде времето за 2ро ако си направя стандартна цветна снимка сигурно ще имам 3та различна диагноза.😃🤣

# 327
Ново 20 пък сега... имам някакво бежово-кафеникаво зацапване по никое време и някакви странни бодежи. Корема ми се е подул точно все едно ще ми идва. Дали може да се е задържал някой фоликул или де да знам? На 15.12 имам + тест за О.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 13:19 от Monita576

# 328
Монита , аз съм получавала такова зацапване след О . АГ -то каза , че е било от спукването на фоликула .

# 329
  • София
Monita576, зацапване може да се появи около О.

Общи условия

Активация на акаунт