Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 756
  • 854
  •   1
Отговори
# 330
S.G.C, много благодаря за подкрепата! ❤ Наистина не знам какво щях да правя без тази тема. 

Моят ММ е на мнение, че аз пушвам прекалено много нещата, че всичко ни е ОК и нещата ще си станат просто така 🤷🏼♀🤷🏼♀🤦🏻♀🤯, което понякога е доста влудяващо 🤯

# 331
Понякога си мисля , че мъжете смятат , че бебета щъркера ги носи 🙄

# 332
Понякога си мисля , че мъжете смятат , че бебета щъркера ги носи 🙄
Мхм... Май избягват темата и не искат да мислят за това.  No Mouth

Споделяла съм тук, че щерката стана след 2 години опити. ММ все казваше "ами като стане", а аз бях развалина (дори и секс вече не ми се правеше).

# 333
Те мъжете не, че не са прави. И ММ ми казва, че все някога и някак ще стане (но е важно дали мъжът казва, че "някога ще стане" или че "нищо ни няма, добре сме си, ще стане", защото второто е заравяне на главата в пясъка). Едно време когато медицината не е била напреднала, просто са превели нон-стоп опити и при повечето сигурно рано или късно е ставало, след 1, 5, 10, 20 години...Ама едно време жените са били основно на полето и в домакинството, а сега нещата не стоят така. Жените си имаме кариери, повечето от нас имат желание да се развиват по определен начин и мен лично това ме влудява, защото аз не мога да си планувам нищо. Нито да започна нова работа, където да се чудя как да обяснявам, че тази седмица трябва да отсъствам защото ще имам пункция, преглед, лежане заради кървене и т.н., или да не мога да започна ново обучение, защото не е ясно кога ще забременея и ще мога ли да си го завърша. Около мен жените родиха 1, 2-ро, че и трето, записаха да учат, сменяха работи, развиваха се, аз за 3г. не съм мръднала и сантиметър професионално, но това може би си е мой личен проблем. Но исках да кажа, че просто за мъжете е все тая кога стане, защото първо тях не ги засяга професионално чак толкова, второ чисто емоционално те не преминават през буря от хормони, емоции безсъние и т.н.

# 334
S.G.C, напълно съгласна ! Аз сега уговарям ММ за второ куче, той "ами като забременееш", както и за случай с пътуване извън България напред във времето същата реплика, а и за други неща и от близки пак такъв отговор. И им казвам " като забременея, ако забременея може да е след 6м, може да е след 2-3г, дай нищо да не се случва, защото чакаме..." Естествено за някои неща като довод са прави, но ей това положение на застой и очакване, и емоционален тормоз много ме напряга.

# 335
S.G.C, дори когато човек прави целенасочени и планирани опити, дори когато очаква да забременее и се надява това да се случи всеки момент, повярвай ми, когато се случи - те изненадва. И винаги има нещо, на което това по един или друг начин ще попречи или ще промени планове или ще трябва да се напаснете към дадена ситуация. Не прави грешката да оставяш всичко на заден план, докато правите опити. Да има процедури, изследвания и неща, които са времеемки и финансово не леки, но какво ако забременееш и учиш нещо или работиш нова работа и тн. Тези неща малко или много също помагат за процеса. Поне така вярвам аз.

На нас ни се случи точно когато предстоеше да пътуваме и да започнем ремонт на наследствен имот в кофти състояние. Малко по-малко бях започнала вече да мисля и за други вълнуващи неща, като как искам да изглежда имота, как ще обзаведем, как ще си прекараме пътуването и тн и тн..  Е, ремонта го отложихме за по-нататък, но на пътуването си отидохме. Може и да изгорите с една почивка, а може почивката да помогне - никой не знае, но няма значение. Важното е човек да има пред себе си още цели за постигане и мечти за сбъдване.

# 336
S.G.C.,  и аз се чуствам като теб. Правя разни малки неща с които се развивам, но дори и във фитнеса не мога да съм целеустремена, защото половината месец се пазя. И също много ми се учи нещо по-сериозно, но не искам да се поставям в по- натоварваща или стресираща ситуация, защото самото бебе правене в някои моменти е обвързано с много емоции и ако двете неща съвпаднат ще ми идва в повече. Разни малки пътувания, концерти и приятени неща мога да съчетавам, но не и нещо, което би изисквало повече енергия от мен и съответно би било по- полезно и развиващо.

# 337
Съгласна с S.G.C, но подкрепям и Lygia. Според мен от един момент нататък трябва да приемем, че бебето няма да стане по план и да си живеем живота. Аз бях сигурна, че веднага ще забременея с второ и на 4ти месец опити започнах да се напрягам, че не става бързо. Тогава реших, че няма да слагам нищо на пауза, защото тотално ще полудея. В момента си правим планове все едно никога няма да стане и се надяваме все пак да ни изненада приятно. Все тая, ако съвпадне с някоя почивка или с началото на нова работа. Стига да не съвпада с тежък здравословен проблем, защото вече си изпатих от това. И е лесно на думи, но на практика и аз постоянно съм в период на изчакване и избягвам сериозни решения да взимам за посоката, в която искам да се развивам.

И като стана върос за здравословни проблеми, аз трябва да измисля как да си повиша имунитета, защото пак бях болна. Приемам препоръки… За корема ходих на ендо, гледа ме с ехограф и ми каза, че имам синдром на раздразненото черво. Аз не знам как така го диагностицира без други тестове… ама след това ме хвана стомашен вирус и съвсем се развалиха нещата. Не знам дали да ходя на друго мнение за стомаха.

Иначе ММ направи спермограма и цял ден рефрешвам на Щерев сайта, защото системата им е пропаднала точно днес Joy няма такъв късмет, дано скоро в оправят, че не издържам

# 338
Благодаря ти, АА, супер полезно както винаги! 🌻 Аз само за отстранени тръби намерих, и не можах да си обясня как организмът разбира, че едната тръба не пропуска, за да изземе другата функцията й. Но явно може - забележително интелигентна система са телата.

За нещата на пауза - аз две години се пазих да правя резки кариерни промени, че нали как така ще изляза в майчинство едва като съм почнала нещо ново. Всяко нещо, което почна, смятах как ще му се отрази евентуална бременност, което си добавяше един сериозен допълнителен стрес. И като не се получи толкова време, в един момент си казах, майната му, и почнах да си правя планове, да действам както ми се иска, да поемам инициативата и смело да започвам неща.......като си подсигурявам бекъп отсега хахаха. Знам ли го кога ще стане това бебе, може да откача иначе дотогава.

# 339
Преди няколко месеца и аз ходих, само казах оплакванията и един ехограф и ми казаха същото. Предписа ми едни хапчета, каза какво да огранича и явно беше права, тъй като за 2 седмици имаше значително подобрение.
Но на мен лично тогава ми каза ако няма подобрение до месец, да отида пак.
Съгласна с S.G.C, но подкрепям и Lygia. Според мен от един момент нататък трябва да приемем, че бебето няма да стане по план и да си живеем живота. Аз бях сигурна, че веднага ще забременея с второ и на 4ти месец опити започнах да се напрягам, че не става бързо. Тогава реших, че няма да слагам нищо на пауза, защото тотално ще полудея. В момента си правим планове все едно никога няма да стане и се надяваме все пак да ни изненада приятно. Все тая, ако съвпадне с някоя почивка или с началото на нова работа. Стига да не съвпада с тежък здравословен проблем, защото вече си изпатих от това. И е лесно на думи, но на практика и аз постоянно съм в период на изчакване и избягвам сериозни решения да взимам за посоката, в която искам да се развивам.

И като стана върос за здравословни проблеми, аз трябва да измисля как да си повиша имунитета, защото пак бях болна. Приемам препоръки… За корема ходих на ендо, гледа ме с ехограф и ми каза, че имам синдром на раздразненото черво. Аз не знам как така го диагностицира без други тестове… ама след това ме хвана стомашен вирус и съвсем се развалиха нещата. Не знам дали да ходя на друго мнение за стомаха.

Иначе ММ направи спермограма и цял ден рефрешвам на Щерев сайта, защото системата им е пропаднала точно днес Joy няма такъв късмет, дано скоро в оправят, че не издържам

# 340
  • София
Аз минавам да се оплача как установих, че тотално съм забравила света наоколо .... шофьор съм от 15 години и никога, абсолютно никога не ми се е случвало да забравя да си направя технически на колата...НИКОГА!
Е вчера забърсах един на паркинга, и днес ще ходя да си заведа щетата и жената вика и валиден технически и БАМ! ....

# 341
Шантал, много кофти случка. Не съм шофьор и не съм запозната, сега какво следва да правиш? Пожелавам ти хубави случки и новини след това неприятно изживяване.

За плановете и забременяването - миналата година бях супер уморена и изтормозена от опити, следене на овулации, инсеминации и инвитро. Резервирахме 1 почивка в Гърция, която изискваше предплащане, исках да знам, че ще отдъхнем след всичко. Да, но трансферът беше успешен, забременях, после кървях и ми забраниха дълги пътувания в началото. Изгоряхме 1200 лв., но не съжалявам, защото всичко протече добре с бебето. Ако не бях забременяла, щяхме да отидем и да се разсея от всички процедури. Та да, трябва да се живее, да се забавляваш, но и трябва да мислиш за евентуалната бременност. Например не е много удачно да започнеш да практикуваш някакъв супер рисков спорт с твърде много падане, скачане и т.н, точно когато правиш опити. Поне според мен. Някаква златна среда следва да се търси и тук.

# 342
Аз съм сложила търсенето на работа на пауза. Някак си не си представям да започна нова работа и на първия-втория месец да кажа, че на втори, единадесети и петнадесети ден от цикъла ми, примерно, трябва да си взема отпуск, защото гинеколога ме вика. Дори и без да казвам причината, като се случи два-три, колкото трябва месеца и пак ще остана безработна. Не живея в София, съответно ходенето ми до Щерев е свързано с повече време. Та за нашия случай, с мъжа ми решихме, че за сега можем да си позволим аз да не работя и да можем да пътуваме спокойно, когато е необходимо.
Най-добре е всеки за себе си да решава как да действа и дали и колко да стопира нещо в живота си.

# 343
Преди първата бременност дълго време отлагах смяната на работа. Като стана ясно, че се налага инвитро се престраших и започнах нова работа. В крайна сметка работих година и половина в новата фирма преди да изляза в по-ранен болничен.
Сега смяна на работата не е опция за мен. Наскоро ми предложиха интервю във фирма
с доста примамливи условия на работа, но отказах да отида (то не че интервюто означава, че ще ме вземат де). Заради трите месеца предизвестие, които имам, и още 6м изпитателен срок, в който могат да ме освободят дори като бременна, нова работа за мен би означавало да стопираме всякакви опити за 6 до 9м. Няма как да се случи това.
Иначе концерти си плануваме, вероятно и почивка в Гърция ще запазим пак, пък времето ще покаже дали ще успеем да отидем.
Наистина всеки усеща какво може да сложи на пауза като планове и какво не покрай бебеправенето.

И малко мрън:
Скрит текст:
Май бях писала, че на последния преглед ми обясниха, че заради размера на истмоцелето не е имало как да го коригират напълно и още си имам продължително зацапване до 10+ ден от МЦ. Честно казано това почва да ми тежи не за друго, а докато имам прицапване не мога да се отпусна и секса е мираж. Покрай разни процедури също го избягваме, да не си докарам някоя инфекция в неподходящ момент и пак ни се е събрало едно дълго време на сухо. Пък мъжа ми си е мъж, липсва му. То и на мен де, ама сме си говорили в темата, че при мъжете май се отразява по-различно липсата на секс. Та, пак навлязохме във фазата, в която през ден се разправяме за това и макар че го разбирам, ме е яд, че той не проявява разбиране. Все пак всичко, през което преминавам е в името на това да имаме още едно дете и със сигурност не ми е по-приятна цялата ситуация отколкото на него. Не знам колко пъти сме го водили вече този разговор и никой от нас не успява да убеди другия.
За капак и нас ни тръшна някакъв вирус, и вкъщи е малък хаос, който пада на моите рамене ...

# 344
Mommy22, какво стана със спермограмата. Дано да е много хубава! За боледуването, аз изкарах един период от септември насам с поредица тежки разболявания. Накрая ми изписаха Sevida на Лактофлор, а аз отделно пия и биозин мама, по-скоро ги редувам и засега май са добре нещата.

2402, a предвижда ли се нова процедура, за да го до-коригират. И всъщност какво следва с това истмоцеле, то направо е грехота да те оставят да се тормозиш толкова време с него. Или първо ще направите вливките и трансфер.

За плановете:
Скрит текст:
нека всяка от нас да прави това от което има нужда и това за което има възмжност. Радвам се, че много от нас са отворени към това да правят планове, промени и могат да си позволят почивки, но при някои обстоятелствата невинаги го позволяват. Открих частица истина във всеки пост и наистина е важно всеки да го пречупи през собствената си призма. За някои е важно да могат да се фокусират върху нова работа или проект, който може да е дългосрочен, а да нямат възможност заради бебеправенето, за други жени е важно да нямат стрес и изпитателен срок, който нова работа може да донесе, или просто професиите да не са им подходящи за бременни, а трети просто не искат да си сменят работата, защото им дава свобода да ползват отпуски за процедури, висока заплата за да си плащат изследванията, и цялото семейство да разчита на тях финансово. А немалко може и да са изправени пред избора да си позволят или само почивка, или процедура/изследване чисто финансово. Идеята е, че без значение дали можем да правим планове или не, фактът, че пред нас е неизвестно кога ще забременеем прави плануването несигурно, рисково, трудно и стресово. 

Общи условия

Активация на акаунт