Зима иде, виждам знаци, за сладко бебе, може и близнаци ! ~бебеправене 425~

• 37 786
  • 854
  •   1
Отговори
# 345
Те мъжете не, че не са прави. И ММ ми казва, че все някога и някак ще стане (но е важно дали мъжът казва, че "някога ще стане" или че "нищо ни няма, добре сме си, ще стане", защото второто е заравяне на главата в пясъка). Едно време когато медицината не е била напреднала, просто са превели нон-стоп опити и при повечето сигурно рано или късно е ставало, след 1, 5, 10, 20 години...Ама едно време жените са били основно на полето и в домакинството, а сега нещата не стоят така. Жените си имаме кариери, повечето от нас имат желание да се развиват по определен начин и мен лично това ме влудява, защото аз не мога да си планувам нищо. Нито да започна нова работа, където да се чудя как да обяснявам, че тази седмица трябва да отсъствам защото ще имам пункция, преглед, лежане заради кървене и т.н., или да не мога да започна ново обучение, защото не е ясно кога ще забременея и ще мога ли да си го завърша. Около мен жените родиха 1, 2-ро, че и трето, записаха да учат, сменяха работи, развиваха се, аз за 3г. не съм мръднала и сантиметър професионално, но това може би си е мой личен проблем. Но исках да кажа, че просто за мъжете е все тая кога стане, защото първо тях не ги засяга професионално чак толкова, второ чисто емоционално те не преминават през буря от хормони, емоции безсъние и т.н.

Честно казано именно работата ми ме спираше да поискам дете в последната година. Винаги давах приоритет на кариерата, мислейки си, че ей сега всичко ще се нареди и после ще увеличаваме семейството. Е, не стана така. След тая уреаплазма и двамата се наплашихме и си казахме "майна им" на работа, жилища, къщи и пари - ако чакаме подходящия момент за дете, той никога няма да дойде. И точно сега, когато стартирам собствен бизнес, работата на мъжа ми е в застой, записвам докторантура и имаме леки финансови затруднения, но сме си казали, че всичко ще се нареди, просто не трябва да се отказваме. Все пак ще отглеждаме дете, не извънземно, така че ще стиснем зъби и ще направим всичко по силите си да успеем на всеки фронт, но семейството винаги ще е приоритет и за двама ни. Моето мнение се промени на 180 градуса за под една година и в това си положение винаги бих посъветвала човек да не се отказва от мечтите и развитието си, заради евентуално забременяване. За да не се окаже в един момент в ситуация 2 години опити и нулево развитие заради страх да започне нещо ново в неподходящия момент. Смелост и напред! 🙂

Този месец, след първа фоликулометрия, успяхме да направим опити, следвайки подходящия период, съответно 7 дни ни делят от това да разберем добре ли сме се справили. Ако е така, то на 25-ти ще имаме много приятен коледен подарък 🤞🏼 Ако ли не, през януари ще последва спермограма, че тази седмица сме на тема ЯМР на менискус за моя клет мъж 😀 Стискайте ни/му палци!

# 346
Всеки си носи последствията от решенията. Тук сме големи хора и смятам всеки може да взима самостоятелни решения. Който в каквато и ситуация да се окаже след известно време, сам ще се "измъква" от нея.

# 347
S.G.C, за спермограмата още не можем да си видим резултата, защото на Щерев системата не работи…

# 348
Добро утро, момичета. По рано бяхте писали за някакви хапчета при стрес и безпокойство. Може ли да ми препоръчате нещо? Попринцип не пия такива неща, ама от вчера нещо явно съм притеснена и сърцето си го усещам в гърлото буквално, не знам дали ви се е случвало. Само без мента, глог и валериана, че от тях ми пада и без това ниското ми кръвно.

# 349
Добро утро, момичета. По рано бяхте писали за някакви хапчета при стрес и безпокойство. Може ли да ми препоръчате нещо? Попринцип не пия такива неща, ама от вчера нещо явно съм притеснена и сърцето си го усещам в гърлото буквално, не знам дали ви се е случвало. Само без мента, глог и валериана, че от тях ми пада и без това ниското ми кръвно.

Аз съм с кръвно 90/60 и в такива ситуации ми помагат капките на д-р Бах.

# 350
jakito, на мен са ми предписвали и Алора То пак е растителна хранителна добавка, но не знам на кръвното как ще ти се отрази.

S.G.C, засега го оставяме истмоцелето така и действаме по стъпките към трансфер, а живот и здраве ако стигна до второ раждане ще се коригира по време на секциото. Ако се окаже, че още е проблем за забременяване ще трябва с лапароскопия да се коригира, ама след нея пак са си едни 6м без опити.

# 351

Аз съм с кръвно 90/60 и в такива ситуации ми помагат капките на д-р Бах.

Тоест не ти го свалят? И аз съм с такова кръвно

# 352
Ако се окаже, че още е проблем за забременяване ще трябва с лапароскопия да се коригира, ама след нея пак са си едни 6м без опити.
Защо? След лапароскопии почти веднага съм чувала да правят опити/трансфери 🙄 Аз щях да полудея така иначе ама ти си знаеш най-добре. Кой се е опитвал да го оправи, ти си в Надежда, нали, но при кой лекар не се сещам, Чапанова ли беше?
Жаки и майка ми пие Алора, с ниско кръвно е, няма проблеми. Но те всички такива дори билкови ги водят незсъвместими със забременяване. Тук нека Кактус каже по-добре

# 353
Зависи какво се прави по време на лапароскопията. Ако е диагностична е едно, за махане на сраствания - друго, трето при махане на тръба/тръби... В случая при лапароскопска корекция на истмоцеле се изрязва засегнатия участък от маточната стена и се зашива, т.е. си е нужно време после тъканта на матката да заздравее качествено.
При Тихомирова съм.

# 354
2402, съчувствам ти. Може би е правилно да си направите траснфера, откога чакате да си го приберете това ембрионче и дано е успешен. Предполагам истмоцелето не прави порблеми по време на бременност. А вече ако не стане забременяване, аз бих го маханала, че да не се тормозя, нищо че трябва да се чака после.

# 355
ЖакитоАлората успокоява,но може да ти се приспи от нея.

# 356
При такъв вид лапароскопия , като при 2402 , няма как веднага да се направи трансфер . Щом се изрязва част от маточната тъкан , ако ембриона се имплантира на това място , може да се получи перфорация на матката . Има период на изчакване , в зависимост колко бързо заздравее лигавицата .

# 357
Аз искам да изкажа разочарованието си към доктор Станулов, никой няма правото да се подиграва по този начин, в петък имах 18.5мм фоликули и каза няма да биеш овитрел няма да таймираме в понеделник то ще се спука фоликула, вчера ми беше инсеминацията и фоликулите си стояха аз имам този проблем, не се спукват сами и като го попитах ако не се спукат какво правим и каза НИЩО, просто нямат правото да се подиграват с надеждите ни по-този начин. И ей така на вятъра хвърляме 500 кинти, защото ги намираме на пътя сигурно.... просто съм шокирана и тъжна.....

# 358
Светослава, казваш 'фоликули' - значи сте правили стимулация ли?
Моето впечатление е, че доктора гледа да спести максимално много натоварването на организма. Моята инсеминация беше без стимулация и таймиране. Когато го питах за таймираща ижекция ми обясни надълго и нашироко защо предпочита да не ми слага.
Но ако настояваш за такава и имаш основателна причина ми е странно да не се съгласи. Жалко, че не сте успяли да го изговорите предварително.

# 359
Ванила, да по-назад писах, че приемах летрозол Simple Smile но, аз му обясних, че моите фоликулите се превръщат във кисти и не се спукват сами и той въпреки това не пожела таймиране Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт