Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 027
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз си хапвам всичко, което е изпечено. Любимата ми пица с прошуто и бурата само я сънувам, но всичко останало стига да е минало термична си го ям.
Има различни тези за това, колко и дали е вредно суровото месо, но аз лично го избягвам.

И аз го избягвам, затова се чудя дали термичната обработка от печенето на пицата е достатъчна.

# 676
Мисля,че на 200 градуса нямат шанс гадините Grinning

# 677
  • София
Аз всяка седмица ям домашна пица, то иначе щеше да е много гадно Sad Печем я на 240 градуса, та хич не ми пука, че е за кратко Simple Smile И нищо ми няма вече 8 месеца Simple Smile

# 678
Аз без да искам ядох една пица с топка бурата отгоре, ама наистина не знаех,че не трябва. Надявам се да няма проблем. Ако трябва , ще пусна другия месец едно изследване за листериоза.

# 679
  • София
Хапвам си всякакви саламчета тип чоризо, филенца и т.н. Ям и карбонара по оригинална рецепта с яйца. Ям и пушени кашкавали. Не ям пушена сьомга, синьо сирене, недобре измити плодове и зеленчуци (т.е. такива, които на мен не са ми минали през ръцете). И първият път хапвах. За мен е достатъчен контролът в търговската мрежа иначе нон-стоп трябваше да има заразени с листериоза и много съсипани репутации на фирми.

# 680
Писала съм и преди, пиша пак - аз ям абсолютно всичко! 😀 Как ли пък няма да си сложа синьо сиренце и мед на салата с цвекло! 😀 И както каза Тони - ей го, 8 месеца жива и здрава, а юнакът се чувства перфектно 🤸. Не ям само сурова риба (суши), но аз риба тъй и тъй не ям.

# 681
Аз за Буратата не знаех, че не може. Мисля, че до сега един път съм яла. Много обичам суши, но се въздържам.

# 682
Аз съм голям шаш по принцип 🤣🤣 но и понеже все имам проблеми с червата и все някакви разстройства и тотално се шашкам от храната. Хубаво правите,че не се втелясвате! По-добре е за бебето да сме спокойни.

# 683
Кога ви мина гаденето, на тези, на които е минало? Аз съм в 14 седмица, и си е все така налично. Сума ти тесто изяждам, защото само от него ми разминава, плюс антиметил, и съм вече 6 кг нагоре.

# 684
След 12-та седмица беше изчезнало при мен.

# 685
И аз много обичам суши, може с пиле, не е същото, ама бива.

# 686

Освен, ако сами не си го приготвим, защото в заведенията ти правят на едно място и това с пилето, и с рибата - на една дъска, от един човек, сигурно ползват и един нож и всичко е на едно и с рибата.

# 687
Някои мнение за др -Илия Траянов (изражда в св Георги Пловдив )?

# 688
  • София
Зависи в кой ресторант отидете. В някои приготвят зад стъклена преграда и се вижда, че на различно място са с риба, с пиле и вегетарианските.
Заведения с меню колкото “Война и мир” няма да си подразпределят чак толкова станциите, но някои специализирани суши ресторанти са друга бира (качеството на самите продукти също е различно).

# 689
Кога ви мина гаденето, на тези, на които е минало? Аз съм в 14 седмица, и си е все така налично. Сума ти тесто изяждам, защото само от него ми разминава, плюс антиметил, и съм вече 6 кг нагоре.

При мен започна по-сериозно около 8ма седмица и продължи до 18та-19та седмица. В момента съм 22г.с + 2д и гадене продължавам да имам понякога,(разбирай 2-3 пъти в седмицата предимно сутрин, когато съм гладна или се возя в кола) но както казваш ти тестото помага. Имах всекидневно повръщане по х2 или х3 пъти до 19та седмица и беше по часовник - 10:30ч и 12:30ч. Не съм взимала абсолютно никакви лекарства или добавки против гадене, защото съм в чужбина и не искаха да ми изпишат 😊 даже хомеопатия не ми препоръчаха.. както и да е.

На мен лично почти нищо не ми помагаше освен студена, газирана кока кола и бейкролс със спанак и сирене или обикновения със сол🤡 много здравословно, но само това помагаше.
Сега ми се гади когато ми е празен стомаха и трябв да хапна нещо за закуска, което попринцип е или бъркани яйца с някакъв зеленчук, сандвич, филийка с лютеница, или ако много ме мързи да си приготвя нещо - бисквити закуска с кисело мляко 😊

И аз много обичам! Хапвам си с пиле от време на време и акушерката тук ми каза, че може и такова с панирани скариди защото се пържат на много висока температура, а и колко парченца съм можела да изям… не ме познава много добре 😅
Суши със сурова риба абсолютно избягвам и меките сирена.

Общи условия

Активация на акаунт