Юлски Бебета 2023 - Тема 3

• 28 558
  • 834
  •   1
Отговори
# 825
Да, така е. Не бих искала да я изнежвам. И при нас посиняват. А мажеш ли с нещо от типа на арника?

Да, Ви питам и аз, тези от Вас чиито бебета още не ходят, а само пълзят и се изправят и ходят по мебелите, коленцата им зачервяват ли се и слагате ли нещо като наколенки? На нашата беба понеже е много бяла, коленцата се зачервявят и дори се натъртват. Понякога и лакътчетата са така, ако си помага и с тях. Иска ми се да ги предпазвам по някакъв начин...

+1. Зачервяват се и посиняват после. Вчера даже се беше цепнала и потече кръв. Съветвам те да не изнежваш детето с наколенки - тепърва има още много да се разбива, жули, посинява и т.н., а после стават още по-чувствителни на болка. Ако все пак решиш, една позната има такива и казва, че е доволна.

https://visvitalis.bg/product/sevi-baby-191-bebeshki-nakolenki-sivi

Ами, пробвах с арника на Бочко. Дали си е до организъм, или това с арниката е като с капките за колики - за успокоение, че правиш нещо, не знам, но при нас ефект няма. 🤪

# 826
Аз имам две праскови вкъщи. Мажа ги с арника (wooden spoon) и ако е по-сериозна синката слагам капки вит. К2 и мажа на синьото. Определено при нас има ефект. Като намажа за няколко дни изчезват, а преди това седмица и нещо седяха. Даже ако знам къде се е ударило детето направо почвам веднага да мажа. И се появява само лека синка, която за 2 дни я няма.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:38 от MintyMohito

# 827
Нищо не пречи да пробвам. 😊
Да, така е. Не бих искала да я изнежвам. И при нас посиняват. А мажеш ли с нещо от типа на арника?

Да, Ви питам и аз, тези от Вас чиито бебета още не ходят, а само пълзят и се изправят и ходят по мебелите, коленцата им зачервяват ли се и слагате ли нещо като наколенки? На нашата беба понеже е много бяла, коленцата се зачервявят и дори се натъртват. Понякога и лакътчетата са така, ако си помага и с тях. Иска ми се да ги предпазвам по някакъв начин...

+1. Зачервяват се и посиняват после. Вчера даже се беше цепнала и потече кръв. Съветвам те да не изнежваш детето с наколенки - тепърва има още много да се разбива, жули, посинява и т.н., а после стават още по-чувствителни на болка. Ако все пак решиш, една позната има такива и казва, че е доволна.

https://visvitalis.bg/product/sevi-baby-191-bebeshki-nakolenki-sivi

Ами, пробвах с арника на Бочко. Дали си е до организъм, или това с арниката е като с капките за колики - за успокоение, че правиш нещо, не знам, но при нас ефект няма. 🤪
Това е добра идея за вит. К2. По колко капки? Лично аз съм с тежка наследствена тромбофилия и по време на цялата бременност бях на Фраксипарин 0,6. Общо взето малко да се ударя някъде и става огромна синка.

Аз имам две прасови вкъщи. Мажа ги с арника (wooden spoon) и ако е по-сериозна синката слагам капки вит. К2 и мажа на синьото. Определено при нас има ефект. Като намажа за няколко дни изчезват, а преди това седмица и нещо седяха. Даже ако знам къде се е ударило детето направо почвам веднага да мажа. И се появява само лека синка, която за 2 дни я няма.

# 828
По 1-2 капки. Зависи от големината на синините.

# 829
Благодаря ти.

По 1-2 капки. Зависи от големината на синините.

# 830
Здравейте, момичета,
отдавна не сме писали.
Има ли вече проходили дечица? Правихте ли им прощъпулник. Малкия вече ходи самостоятелно и сега събирам идеи за предмети за наричане.
Не сме ли вече за нова тема?

# 831
И моето момиче проходи. На 10 месеца. На рождения ѝ ден правихме прощъпулник. Хвана топката - беше определена за спортист 😀

# 832
И нашият ходи самостоятелно вече, само дето рядко в посоката, в която ние искаме Joy Не дава и за ръка да го държиш Grinning
Не съм го возила в количка вече близо 2 месеца. Той категорично отказва да седне в нея.

Правихме прощъпулник. Той хвана четка за зъби, нарочена за зъболекар.

Някой ако иска да пусне нова тема, доста страници събрахме.

# 833
Ние ходим от 11м (2м почти пълни вече, може и повече), и не сме правили прощапулник.  И на каката не сме. Не го считаме за нужен, по-скоро като някаква традиция. Нещо като хвърлянето на пъпчето (и с 2те деца пропуснахме, защо да го правим 😃? Бабини девитини и суеверия хахах) . Иначе има голям интерес към готвенето и какво правя в кухнята, пада си и foodie. Има ли храна трябва всичко да опита и да изяде 😃

# 834
Момичета, пускам линк към новата тема! ❤💙

https://m.bg-mamma.com/?topic=1682496.msg48420021#msg48420021

Общи условия

Активация на акаунт