💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори - тема 112

• 40 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен, досега не съм писала, но съм чела и гледам и вълнувам с вас.
Страхотна игра  и невероятно пресъздадени образи на Аслан и Девин, абсолютно им вярвам, разбирам и съчувствам.
Аз съм оптимист относно финала. Поне от това, което ни показват и насочват. Главната идея е Семейството, до тук всички са израстнали без бащината любов и Аслан и Девин и дори другите герои, всички са се борили за обичта им и някак си не мога да приема, че именно детето, създадено с такава любов и то ще израсне без баща и цялостно семейство.
Трудно се излиза от мафията, това не е нормална среда на живот.
Но спасението на Аслан е Девин и никой друг, докато тя е с него, той няма да потъне. Има си страхове, но само с нея и заради нея ги показва и ще се преборят.

# 646
Благодаря, Даниела Heart Eyes
Както писах вече, съгласна съм да ни измъчат до 30 серия и половина, но да има щастие за Аслан и Девин накрая .

Цитат
Оли, октоподът 🐙
_____"Оли е талантлив художник. Оли имаше дълъг и активен ден. Той беше много уморен. Прибра се у дома и легна на леглото си. Когато затвори очи, си спомни моментите, с които се забавляваше през деня. Той заспа с голяма усмивка на лицето.
Когато Оли се събуди сутринта, усети себе си. Чувстваше се много добре, разбра, че щастието се крие в красиви моменти.
Освен това щастието на всеки беше в самия него, но не винаги е било толкова лесно за запомняне. "______
[ᴀɪʟᴇ, ᴇᴘɪꜱᴏᴅᴇ 27]
Kıvanç е много близо до това създание в реалния си живот. Срещнал двама от тях за първи път на морето на 37-ия си рожден ден. И във връзка с това събитие си е направил татуировка на лявата ръка в памет на този ден.
В последното си интервю за телевизионното предаване Аджаба той разказа за този забавен факт и разказа как след тази странна среща той и Башак никога повече не яли октопод. Уважението му към световните създания, особено морските, е много дълбоко.

# 647
  • au bout du monde
Трябва да има надежда. Щастието е вътре в тях и те ще победят.

Сами, далеч от всички, ще изградят своето семейство на чисто.

Нормално е да ни помъчат преди финала и да се лутаме в двете крайности.

# 648
Трябва да има надежда. Щастието е вътре в тях и те ще победят.

Сами, далеч от всички, ще изградят своето семейство на чисто.

Нормално е да ни помъчат преди финала и да се лутаме в двете крайности.
И аз така мисля.
Все пак посланието от сериала трябва да е положително.

Иначе, ако трябва да вървим логически, от мафията измъкване има само със смърт.

Предпочитам, Бономо да заложи на посланието, а не на логиката.

# 649
Благодаря за споделеното!!! Green Heart
Даниела, добре дошла. Flowers Cherry Blossom

За съжаление 27 беше предпоследният еп. за мен., който гледах с вас, ще гледам и 28, после ще довърша сериала през февруари.

Гледах набързо, само някои впечатления.
Действието се развива в два плана:
Сойкан и Корузаде; по едни и същи критерии са показани контрастни решения.

В Сойкан, по-точно обединените около Сойкан; Сойкан употребявам за краткост. Тук всички се променят, обединяват, решават заедно, докато в Корузаде се повтаря едно и също: отмъщение, смърт, наказания, тук останаха само Къймет и новият „син“.

Книжката за октопода Оли в Сойкан звучи с идеята за щастие и щастливите мигове от живота;
за Корузаде и Иляс идеята е за октопода на мафията – от дълбокото сега ще изплува Чейрек.

Най-важната разлика е в различните разбирания за нишката, свързваща хората:
много важен аспект на семейството.
В Сойкан това е братството, но не задължително кръвно, а и като приятелство, т.е. духовните връзки. Тук се води война да си брат, приятел, да си верен, да поставяш приятелството преди всичко друго. Мъже, жени – всички проверяваха всеки един в неговата вярност към братството в широкия смисъл. Бедри премина труден изпит заради кръвната си връзка с Иляс и записания разговор. Бедри и без това не искаше да бъде син на Иляс. Доказа това и пред Аслан като предаде Иляс. Много детайли и много хубави детайли: напр. в същия малък рибен ресторант, където Аслан предаде Серхат на полицията, сега Бедри предаде Иляс на Аслан; Бедри чакаше Иляс, седнал на същото място, където преди седеше Аслан…Бедри е като Аслан, брат на Аслан.
Да бъде братството по-високо и по-значимо от бащинството означава: йерархия на връзките, когато кръвното отстъпва на хоризонталните връзки, в които човек представя себе си, свързва се по свой избор и носи отговорност сам.
Докато при Корузаде кръвното води, Иляс изискваше това и от Бедри. Бедри направи своя избор за братството и приятелството.
Сега най-интересна е историята Джихан – Чейрек. Двамата откриха, че имат обща съдба - нямат семейство; всеки от двамата нарече другия брат; Джихан му повярва и го помилва, момчето беше зачеркнато като ликвидирано. Пред Къймет Чейрек се закани, че ще отмъсти и ще убие Аслан. Моето предположение обаче е, че Чейрек ще убие не Аслан, а Джихан. И така Чейрек ще предаде братството и приятелството, които никой в Сойкан не предаде. В Корузаде и за Чейрек некръвно, но бащинството ще има първенство. В момента така ми се струва. Един детайл: веригата, с която понякога връзват животни, напомни, че най-опасното животно е човекът. Тази сентенция беше включена в начина на самоубийство на Юсуф – ловната пушка, собственото му самопризнание. Джихан стреля във веригата и освободи „брата“ с доверие, но дали този човек ще остане брат или ще се превърне в животно като своя „баща“, ще видим.Както казах, по-вероятно ми се струва да предаде Джихан.

За бъдещето на Аслан, Девин и малкото човече октопод означава онова нещо, живеещо в дълбините и помнещо щастливите мигове.

Братство: когато имаш пълно доверие в брата и можеш така спокойно да чакаш врага.
Тук се повтаря нещо вече преживяно: когато Аслан седна на стола пред Иляс към края на сезон 1, а Джихан трябваше да защити живота му. Пълно доверие в Джихан имаха както Аслан, така и Хюлия.

# 650
Момичета, къде гледате сериала с бг субтитри?
Аз го почнах по btv Story. И след първите няколко, така ме грабна, че  не можех да чакам "на час по лъжичка" и го изгледах ударно до 21 еп./оригинален/. Преводът беше чудесен, но са качени само 21 епизода. Къде мога да продължа да се наслаждавам на филма?
Благодаря предварително!

# 651
Момичета, къде гледате сериала с бг субтитри?
Аз го почнах по btv Story. И след първите няколко, така ме грабна, че  не можех да чакам "на час по лъжичка" и го изгледах ударно до 21 еп./оригинален/. Преводът беше чудесен, но са качени само 21 епизода. Къде мога да продължа да се наслаждавам на филма?
Благодаря предварително!
не мога да ти пратя ЛС, забранила си ги.
тук е с автоматичен превод, не толкова лош.
https://tvsens.com/?s=%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82 … B2%D0%BE+%2F+Aile

# 652
  • AMS

Привет, дружки!!!
Благодаря ви за реакциите и всичко споделено!!!
Хареса ми серията!!!
Можеше и да е финална дори, но предстоят още три.
За този еп. 27  момента малко след началото  >>>

Цитат
Аслан :
Отнеха ми всички мои мечти.
Не мога вече да намеря покой дори в моите мечти.
Всъщност аз бях толкова добър лъжец,
че можех да излъжа сам себе си.
Но сега наистина не мога да избягам.
Мен ме наказват с истината.
Казват, че както се посрещне Нова Година,
така ще бъде и през цялата година.
Аз влязох в Новата Година мъртъв.

Още преди епизода си мислех,
че тримата не могат да предадат Сойкан.
И че Бедри, случайно предизвикан от Иляс,
е казал мястото на ресторанта, а не умишлено.
Хюлия, обаче пак надмина себе си  в разследването.
Дай да очерним някой ей така за спорта.
Ще отбележа още нещо.
Чейрек означава - четвърт, ивица, ... малка част.
Серап го е намерила като изхвърлено бебе в боклука.
Няма да правя прогнози за него, но имам нещо на ум.
Къванч беше невероятен във всяка сцена!!!

Приятни занимания, дружки!!!

# 653

пуснаха фраг!!
ще ни късат нервите докрая Disappointed

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 19:27 от Airra

# 654
Аслан: Демир?
Девин: Не
Аслан: Каплан? Атеш? Топрак? Или Парс?
Девин: Не, Аслан, това са много груби имена.
Аслан: Сарп?
Девин: Стига. Сарп!
Аслан: Гючлю? (Силен)
Девин: Да го наречем Еррркек (мъж) Еррркек с три Р, какво ще кажеш?
Лекар: Здравето на бебето е напълно добре, но възникна нова ситуация, за която трябва да знаете. Бременността е много рискова и има огромна опасност за живота на майката и детето.
Аслан: Не мога да рискувам живота ти. Не мога да рискувам живота ти.
Девин: Нима не искахме да създадем семейство? Тримата. Ти, аз и нашето дете.
Аслан: Ако има вероятност да се случи нещо с теб, как ще живея аз? Не разбирам.
Девин: Моля те, Аслан, нищо няма да се случи с нас.
Сехер? : Майките всичко чувстват и знаят, те виждат. Ти слушай момичето. Не я отделяй от детето й.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 19:51 от Бл@гуна

# 655
  • au bout du monde
Ох, не им си стига всичко, че сега и това измислиха 😭

# 656
Ох, не им си стига всичко, че сега и това измислиха 😭
доста изтъркана сюжетна люния за тур. дизита. Head Band
ще чакаме да видим защо я включи ХБ......

Благи, благодаря!! Heart Exl

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 20:01 от Airra

# 657
  • au bout du monde
И в друг сериал съм го гледала. Жената роди и оцеля, но тук като нищо да убият Девин🫣 Аслан остава сам с детето 😩

Но може и Девин и детето да са добре🤔

Вкарват го малко да се види избора, който ще направи. Ще задържи детето естествено. Не вярвам по тв да покажат друго.

Но се чудя дали е добре едно дете да расте без майка, само и само да се роди.
Аслан е склонен да го жертва,  той иска нея.

Какви лицемерни думи на Сехер🫣 не отделяйте майката от детето, а тя какво е правила...

Единият в бяло, другият в черно.
Единият готов да даде живот, а другият да го убие

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 20:19 от La Libellule

# 658
Ох, бе, и това ли сега.
Направо имам чувството, че след вчерашния епизод сега ни дават този фраг, за да ни побъркват съвсем.
След вчерашната серия всички отписаха Аслан, сега Девин.
Няма да има спокойствие до края.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 20:37 от pe04

# 659
По скоро би трябвало да иска да спасят майката, а не детето. Истинският мъж трябва така да постъпи. Без майка това дете най много да стане и то престъпник един ден. Ако Аслан загуби Девин ще продължи по същия начин да живее, а детето ще го гледа проклетата му баба.

Докато Девин естествено ще избере живота на детето пред своя.

Общи условия

Активация на акаунт