Американски колеж - двадесет и девета тема

• 63 004
  • 668
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да, вчера първо Dartmouth обявиха, а днес и Yale ги последва.

# 316
  • София
За Дартмут се знаеше още преди седмици и те ще приемат само САТ ( предполагам и АСТ - не съм чела сайта им), докато Йейл ще приемат също и АР и IB резултати -  по избор на кандидата.

# 317
  • софия
С една дума “back to normal”

# 318
Г-жа Рамацоти - 576
Джанка - 623
Shantal - 629
sadlady-648
bunova - 658
Sanaka - 687
mila07 - 693
Татко Мецан-700
StefiZ - 707
Milenita - 713
prizma - 718
galadmer - 723
molive - 726
kassii - 728
SvetlaC-743
aunt Ogg - 753
silan-758
Gorg0nzola - 765
zvanche - 779
Сойка Присмехулка - 787
Фран: 788
Marmosets- 803
DIV73 - 807
Mamax2 - 826
Aмели - 847
Sharky* - 863
Tzvety26-901
rihan - 1001

Включвам се и аз за първа година, голям почитател на тази напитка съм😋

А препоръките само от настоящ преподавател в училището ли могат да бъдат?
Това долу-горе означава само преподаватели от 11 и 12ти клас, тъй като често чужденците са само по две години.
Зададох такъв въпрос на съветника, тъй като отстраненият учител беше първият ни избор за референт. Отговори ни, че може, въпреки че вече не е в колежа и дори е много добър избор. Наистина препоръчително е да е преподавател от последните две години, но не е задължително.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 16:23 от Фран

# 319
  • София
Здравейте , моля Ви за информация кога се изпраща договорът за новата учебна година? Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:24 от TeenBoysMama

# 320
Здравейте, договорите за следващата учебна година се изпращат юли месец. Ще получите мейл след коя дата да го очаквате и до коя трябва да го върнете подписан. Изпращат се с куриер, а Вие може и лично да го върнете.

# 321
Здравейте! Във фейсбук видяхме реклама на някакво онлайн читалище, което предлага пробни тестове за четене с разбиране за колежа. Някой пробвал ли ги е?

# 322
  • софия
По принцип четенето с разбиране различно ли е от четенето с разбиране за колежа?

# 323
По принцип четенето с разбиране различно ли е от четенето с разбиране за колежа?

Доколкото знам, разделът за четене за изпита на колежа е по-различен от задачите за четене с разбиране за НВО за 7. клас.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 16:27 от Розалия Хранова

# 324

Доколкото знам разделът за четене за изпита на колежа е по-различен от задачите за четене с разбиране за НВО за 7. клас.

Много по-различен. Дори само по отношение единица време за обем въпроси. Отделно текстовете са далеч по-сложни и завъртяни. Има си техника, която се упражнява. В някои школи дори на всяко занимание по много. Не е непостижимо.

# 325

Доколкото знам разделът за четене за изпита на колежа е по-различен от задачите за четене с разбиране за НВО за 7. клас.

Много по-различен. Дори само по отношение единица време за обем въпроси. Отделно текстовете са далеч по-сложни и завъртяни. Има си техника, която се упражнява. В някои школи дори на всяко занимание по много. Не е непостижимо.

Мои близки ме помолиха да помогна на детето им в поготовката за колежа (то е сила по математика и не е обръщало много внимание на другото), та търся материали за четенето. Единственото, на което попаднах, са тези от това читалище. Моля, ако някой ги е пробвал, да даде обратна връзка дали са подходящи.

# 326
А това четене с разбиране в коя част от изпита е? Нали са 5 части? 4 математики и 1 есе

# 327
  • софия
Радвам се, че съм пропуснала това.
Единственото, което знам от дъщеря ми за този раздел е, че текстовете са били по-дълги. Възможно е да са били и малко по-сложни, но никога не се е учила да чете с разбиране по различен начин.

Рамацоти, има есе, четене с разбиране и 2 математики.

Цитат
ТЕСТЪТ включва четири раздела, които могат да бъдат с математически, езикови и логически задачи. Времето за работа върху всеки от разделите е 25 минути. Форматът на въпросите може да изисква от кандидата или да впише отговора сам, или да го избере от няколко изброени варианта. Отговорите на въпросите се нанасят в отделен формуляр.
https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/

# 328
  • софия
Изпита има 5 секции, всяка с 20 % от общата оценка.

# 329
Звънче, благодаря Kissing Heart
Обаче пак не излиза сметката - есе, четене с разбиране и две математики ( какви са точно) са 4 части, а общо са 5😜

Общи условия

Активация на акаунт