КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 1

• 64 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Именно, идват разни "звезди" за да получат хонорар и да не ги забравят хората и акцентът е на опитите за оригиналничене, а не на въпросите и играта. Просто не знам как набират публика. Аз поглеждам по малко само ако нямам друго за правене. Общо взето само първия епизод гледах изцяло, от другите тук там по няколко минути, а за някои и хич Simple Smile

# 91
Добре, в момента гледам повторението и едвам търпя женският отбор. Но за друго идвам. Понеже още от предишните епизоди ме осъмниха няколко въпроса, по-точно колко правилни са им отговорите и сега вече с този за "Какво не можем да правим в космоса" вече реших да проверя в Гугъл.
Да, наистина не можем да се оригваме в космоса , но и цитирам:
"..your eyes make tears but they stick as a liquid ball." In other words, astronauts technically can't cry"

В такъв случай, да бяха сложили или едното - оригването, или другото - плаченето.

Незнам, просто някои въпроси са видимо объркващо зададени, а за други се съмнявам във вярността на отговорите, ако може така да се изразя ...

# 92
Това не съм гледала, но как следва да се разбира "в Космоса" - извън кораба без скафандър ли??? Защото вътре или със скафандър няма проблем нито за плакане, нито за оригване.

# 93
Това не съм гледала, но как следва да се разбира "в Космоса" - извън кораба без скафандър ли??? Защото вътре или със скафандър няма проблем нито за плакане, нито за оригване.
Какво не могат да правят астронавтите в космоса?
- да се оригват
- да кихат
- да плачат

# 94
  • София
Този за Космоса ми беше по-малко недоразумение. Бях се спрял и на двата - сега виждам (от AniNe), че пак са си оставили плитките мозъчета.
Споменах за наградите АнтиНобел - то, с трънкоМетлата и разните холандски нАучни проучвания - натам върви. Но има интересни въпроси. Ще си повторя само предложението -
да го дават следобедите в съб/нед като образователно-забавно предаване. И да се хванат да снимат нови епизоди на СБ.
(ПС. Излезе, че седмичният резултат не е 4:1. Който го беше написал, не е бил там.)

# 95
Ако са в скафандър могат всичко. Ако са ей така, в космическия вакуум, то нищо, защото вакуумът веднага ще изсмуче всичко от дробовете им, а само след секунди и ще замръзнат, поне повърхностно.

# 96
Кихането и плаченето са основни функции на човешкото тяло и не може без тях. За разлика от оригването...

# 97
Ако са в скафандър могат всичко. Ако са ей така, в космическия вакуум, то нищо, защото вакуумът веднага ще изсмуче всичко от дробовете им, а само след секунди и ще замръзнат, поне повърхностно.
Оригването също е трудно. При нас на Земята в изправено положение е лесно, защото газовете отиват нагоре. Там без гравитация няма горе и долу.

# 98
  • European Union
“Трънометка” се използва в Северозападна България за сноп от клони, с който се мете.

# 99
Оригването също е трудно. При нас на Земята в изправено положение е лесно, защото газовете отиват нагоре. Там без гравитация няма горе и долу.

Газовете отиват нагоре при оригване заради налягането, не защото са леки. Все едно изпускаш надут балон, а това функционира навсякъде. То и няма гаранция, че принципно тези газове са по-леки от въздуха.

# 100
Тази Мая едва я изтърпях. Милица беше китка.
Като цяло семпло предаване. Може да се гледа, ако няма какво. Не му предричам втори сезон.

# 101

Газовете отиват нагоре при оригване заради налягането, не защото са леки. Все едно изпускаш надут балон, а това функционира навсякъде. То и няма гаранция, че принципно тези газове са по-леки от въздуха.
По-леки са от течността със сигурност. А налягането е в пряка зависимост от теглото (масата по ускорението на притеглянето). При 0 ускорение - липса на гравитация - няма налягане от течността към газовете.

# 102
По-леки са от течността със сигурност. А налягането е в пряка зависимост от теглото (масата по ускорението на притеглянето). При 0 ускорение - липса на гравитация - няма налягане от течността към газовете.

И какво от това? Течността (ако я има) си седи в долната част на стомаха, газовете са над нея. И всичко това е затворено от клапата към хранопровода. Но ако в следствие на химичните реакции в стомаха се образуват много газове те раздуват стомаха, повишават налягането, на човек му става тежко и накрая се оригва и му олеква. Това за гравитацията няма нищо общо в случая, неслучайно написах - все едно имаме надут балон. А и да имаме гравитация течността е под газовете и няма как да ги натиска.

# 103

И какво от това? Течността (ако я има) си седи в долната част на стомаха, газовете са над нея. И всичко това е затворено от клапата към хранопровода. Но ако в следствие на химичните реакции в стомаха се образуват много газове те раздуват стомаха, повишават налягането, на човек му става тежко и накрая се оригва и му олеква. Това за гравитацията няма нищо общо в случая, неслучайно написах - все едно имаме надут балон. А и да имаме гравитация течността е под газовете и няма как да ги натиска.
"It’s all to do with gravity, which means that, on Earth, trapped air tends to rise to the top of your stomach.
In space, it doesn’t, which means that a mixture of liquid vomit and air tends to come out instead of a nice, crisp belch."
https://finance.yahoo.com/news/heres-actually-happens-burp-space … html?guccounter=1

# 104
Да, няма да е чисто, но самото действие ще е поради налягането и все нещо ще излезе (както се казва и в линка). Което явно опира до това как разбираме въпроса - че човек не може да се оригне, или че няма да излезе "nice, crisp belch". Още повече, че в стомаха не винаги има течност.

Аз, признавам си, под "не мога да се оригна" разбирам да ти е тежко, да се напъваш, но да не става, защото ми се е случвало и тук, на Земята, при спазъм на стомаха/хранопровода. Но ако са имали предвид не, че не може, а дали щяло да е чисто и само газ, да бяха уточнили.

Общи условия

Активация на акаунт