Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за комбиниране на храни според диетата с разделно хранене?
Кои зеленчуци са богати на нишесте според принципите на разделното хранене?
Какви са препоръките за консумация на хляб според диетата с разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за комбиниране на храни според диетата с разделно хранене?
Според принципите на диетата с разделно хранене, храните се категоризират като протеини, въглехидрати и неутрални. Препоръчително е да се консумират различни видове храни в различни времеви интервали, като се избягва комбинирането на протеини с въглехидрати. Например месото се консумира със зеленчуци, но не с картофи или хляб. Плодовете трябва да се консумират отделно от другите храни, освен бананите, които трябва да се консумират самостоятелно. Важно е да избягвате комбинирането на кисели плодове със скорбялни храни, месо, прясно и кисело мляко, гъби и кисели плодове със скорбялни и бобови храни.
-
Кои зеленчуци са богати на нишесте според принципите на разделното хранене?
Според принципите на разделното хранене, зеленчуците с високо съдържание на нишесте включват гъби, спанак, магданоз, чушки, целина, зелен фасул, тиква и чесън. Тези зеленчуци се считат за богати на нишесте и се препоръчва да се консумират отделно от други видове храни за по-лесно храносмилане и усвояване от организма.
-
Какви са препоръките за консумация на хляб според диетата с разделно хранене?
Според диетата с разделно хранене, хлябът може да се консумира, но се препоръчва ограничаване до 1-2 пъти седмично. Важно е да избягвате комбинирането му с други видове храни, особено протеини и въглехидрати. Препоръчително е да изберете пълнозърнест хляб и той да бъде препечен, за да се сведе до минимум вредното въздействие на глутена, който съдържа.
-
Какви са препоръките за консумация на кафе според диетичното хранене?
-
Какви са препоръките за консумация на мюсли според теорията за разделно хранене?
а аз как да се откажа от служебния транспорт като работя на 40км и то всеки ден не като него. Даже и денем когато аз съм на работа е наразходка преди обяд 2 часа и пак 4-5км ги навърта. Отказа хляба на 100%, а аз 

.Станала съм в6 .30 ч. и чак сега сядам, и то за малко. Стига с оплакванията
.Ани ,и аз съм мама на тинейджърка, моята гони 15 лета и става все по трудно
,на приливи и отливи сме, но -това е положението
. Киселото зеле е с малко калории ,но не е добра комбинация с месо.На всички които са решили да се чистят с жито-успех
. Ками ,аз май нещо съм повредена ли, опак човек ли
?
.Аз кърмя детенцето си/на 1 месец и 9дни е/ и се надявам колкото се може по дълго да имам кърма.От една седмица сме на разделно хранене и мъжът ми е с -4кг, а аз само с -1кг, което за мен е постижение.Преди години четох Сила за живот спазвах доста от правилата на РХ, като не вях съвсем наРХ.Има пак резултат.Ще се включвам от време на време да давам отчет.

Абсурдизират ме комбинации картофи+месо, дори не ми се иска да опитам кекса, който направих сутринта за децата...