Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 105 966
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте всички
със златни ръчички!
Записвам се, но не толкова за да плета, а за да ви следя.Дори се чудех за тук ли съм или за темата"Отглеждам зверче вкъщи", защото то-зверчето не ми дава нищо да правя, тоест, изяжда ми цялото време с лудориите си.Е, не че плетенето е моята стихия...Но като ви гледа човек, се ентусиазира.Не знам, ще опитам, но като начало ще се дивя на майсторлъка и сръчността ви.

# 121
страхотни красоти сте измайсторили  Heart Eyes Crazy
Аз сега се уча кое е лицево и кое опако, че се оказа, че не ги знам  Joy
Ама ще ви следя, де  Wink  bouquet

# 122
момичета, не само ни следете, а и плетете - лицево, опако, все излиза нещо Simple Smile

Кривондела, може ли вместо Галхен да ти отговоря за куката, че май само аз разполагам с такава засега  Sunglasses - в гореспоменатия базар имаше номера 2,4, 5 и 7. Отговарят дирекно на дебелина в мм.
А какво ще плета - видях модели на много красиви одеяла, покривки за мебели, палта, чанти, изобщо всичко, което трябва да е плътно и да не се разтяга. Аз в момента пробвам малък сет за чай на великденска тема/т.е. с бродиран петел ще да е отгоре Simple Smile/ обаче ще отложа по-големите проекти за лятото, че сега  завършвам:
1. онзи пуловер, дето го влача от есента - остава ми половин ръкав и някаква яка;
2. златисто бюстие, дето още не съм му измислила точна кройка;
3.мартеници някакви;
4.още един охлюв;
5. черна блуза с някакъв ажур, дискретен;

# 123
одеялото, което списанието ти предлага, е хубаво, но има да го плетеш две години, ако така ти отпускат по 100 грама прежда на месец Simple Smile
Хаха Тити, не е в преждата проблема, а в плетачката Embarassed Embarassed Embarassed hahaha Joy Днес след кратък чат по скайпа с Били, се оказа, че пак трябва да разплитам/от снощи досега ще ми е 5 път/. Е, аз само извадих куката от плетката, че взе да ми се свиди и започнах друг квадрат/бял/ от одеалото, с друг цвят, че ми омръзна това лилаво/само ми напомня за разплитане #Cussing out/. За сега белият върви по схемата и указанията на Били Grinning. Та на мен 100 г. ще са ми много. Но ако пък взема, че случайно напредна Laughing, може да си поръчам прежда, а иначе не са 100гр., а 25гр.(още по-зле) Rolling Eyes Видях току що какво си показала, направо си е перфектно Flutter А аз като crazybrat, се чудя още кое е лицево и кое опаково. Е, надявам се да остана известно време в темичката, че е интересна. Peace 

# 124
Пуловерче: наполовина на две куки, наполовина на една.

# 125
Sof, ти ме разби от всякъде с тези картини!!!   Колоритен добруджански кубизъм Mr. Green
Направо ... се влюбих в този Дух на водата Twisted Evil
А Късната луна е ... нямам думи!!!
 Не ти трябват плетки - паното е супер майсторлък.
БРАВО!!!

На останалите се извинявам за отклонението Rolling Eyes

Това пано тъкано ли е и използвана ли е някаква плетачна техника ? newsm78

Тити  Grinning Видях, че съм се омотала в тези прежди и куки, но вече бях пуснала поста Twisted Evil

Със сигурност, ако започна пет плетки като теб - няма да си спомням даже името ми Mr. Green
Държа да видя бюстието като стане готово.  bouquet

# 126
Летяща кравичке, и гърбът ли изглежда по същия начин? А диагоналната плетеница как се плете?

# 127
  • Бургас
letia6tata_krava, страхотно е !Ако имаш описание на бълтарски бих се възползвала от кройката."Прегърни ме" са ми голяма слабост.

KRIVONDELA
,аз нямам афганска кука,само обикновена ,с която сматам да се уча , ама нещо по книга ми е малко трудно и ще видя дали ще намеря кой да ми покаже.

# 128
Здравейте майсторки плетачки.  Stop
Аз бавно и славно напредвам с моята жилетка.  Mr. Green Изкарах вече гърба и сега съм на едната предница и вече съм стигнала до свивката за ръкавите, въпросът ми е, кога да започна да правя свивките за деколтето, защото модела по който плета е блуза с висока яка, а аз плета жилетка...  newsm78

# 129
Привет и от мен! Simple Smile
Аз пък закъсах на деколтето на оранжевото пуловерче, което ви показах. Има много плетеници и все не ми харесва как се оформя. Към това се прибавя и притеснението, че може и да не стигне преждата и сега обмислям допълнителен цвят за ръкавите и качулката.
Междувременно си довършвам мъжкия пуловер и започнах една небодяща, планинска жилетка за големия юнак. Предвиждам я с джобчета и качулка.
Много харесах одеалото на Поля и обмислям включване на остатъците от преджда в едно такова. На сайта на Летящата има интересни модели.
Лек ден!

# 130
Здравейте майсторки плетачки.  Stop
Аз бавно и славно напредвам с моята жилетка.  Mr. Green Изкарах вече гърба и сега съм на едната предница и вече съм стигнала до свивката за ръкавите, въпросът ми е, кога да започна да правя свивките за деколтето, защото модела по който плета е блуза с висока яка, а аз плета жилетка...  newsm78
Щракни го или пък дай пропорциите акто брой бримки, за да се ориентираме по-добре.

Стейси и СнежанаГ не са писали скоро. newsm78

# 131
Стейси и СнежанаГ не са писали скоро. newsm78

Аз Ви чета внимателно и се възхищавам на работата Ви.

Поздравявам с Добре дошли новите плетящи мами!

Боледувам от грип и много съм се ошашкала около вируса и бременеещото си положение. Продължавам да си търся модели. Харесва ми жилетката на тити, но по ми се иска блузка някаква.

# 132
letia6tata_krava, страхотно е !Ако имаш описание на бълтарски бих се възползвала от кройката."Прегърни ме" са ми голяма слабост.

Нямам, мислих модела в движение докато плетях.

Летяща кравичке, и гърбът ли изглежда по същия начин? А диагоналната плетеница как се плете?

Гърбът е гладък. Не е разделен . Плетеницата я плета с останалото, но свивам бримки м/у нея и останалата, гладка част. Т.к. върви диагонално и изминава по-дълъг път, през два реда оплитам само нея. Уф това не знам как да го обясня. На един ред на цялата предница, плетеницата я оплитам два пъти.

# 133
Здравейте, сръчни плетачки!
Поздравявам ви за хобито!
Аз за съжаление можа само на
две куки да плета, но ме е срам,
защото от години не съм хващала.
Имам желание обаче да си припомня
и ще следя темите ви!

# 134
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета искам малко помощ. Мисля да плета пончо за пролетта на малка фръцла. Искам да плета в кръ, но се чудя от горе ли даплета или от доло  newsm78 newsm78
И искам да сложа плетеници на раменете и по средата. Как да ги спретна спрямо свивките / наддавките?

Общи условия

Активация на акаунт