Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 105 980
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Браво ,момичета ! Страхотно изглеждат нещата ви !

Ето и моя вариант на пуловера с джобчетата.Оказа се,че не знам как да направя деклотето без да е прихлупено.За недостатъците няма да споменавам ,вие ще ги видите.

http://images13.snimka.bg/002234683.jpg
Джобчетата допълнително ли са пришити?
Аз до сега не съм плела джобчета. А с хастар как ще стане?

Steisi,, всъщност първата желитка и аз не я харесвам особенно, много натрупана стана, обаче не ми се разплиташе.  Blush

# 226
Аз сега имам застой.Чакам вдъхновение.
а какво стана със сватбената дрешка?

много съм доволна, че ви е харесал пуловерът - като се погледне отстрани, е друго. ВладиМира, може да се намали схемата, но със сигурност ще се намерят и по-оригинални дребни готови мотиви по списанията Simple Smile

# 227
Ами оказа се,че се продават бели жилетчици от тази прежда с дългите косъмчета и струват 16 лева.За това реших да купя.

# 228
  • Бургас
Браво ,момичета ! Страхотно изглеждат нещата ви !

Ето и моя вариант на пуловера с джобчетата.Оказа се,че не знам как да направя деклотето без да е прихлупено.За недостатъците няма да споменавам ,вие ще ги видите.

http://images13.snimka.bg/002234683.jpg
Джобчетата допълнително ли са пришити?
Аз до сега не съм плела джобчета. А с хастар как ще стане?

Моите са допълнително пришити,но сигурно има и други начини.

=^._.^=   да каже ,нейните са много тертиплийски направени.

# 229
  • София/Овча купел 2
Много се радвам че ви харесаха нещицата,които съм направила.Сега ми се иска да изплето на малката елече с качулка от Мечо Пух,но се чудя 100г дали ще ми стигнат.Някой може ли да помогне?
Vladi_Mira,мантенцето изобщо не е трудно и не мисля,че ти трябват специални умения за да изплетеш нещо такова.Сигурна съм,че ако започнеш ще се справиш Peace.
тити,пуловера е страхотен  bouquet.Много ми харесва.
Галхен,и твоето пуловерче много ми хареса.Може и аз да се пробвам някой ден на него.

# 230
Галхен, Елис, Джобчетата, на пуловерчето :
1. Решава се колко ще са дълбоки джобчетата и на какво разстояние от ластика на предницата ще започва бието на джобчето.
2. При предница от 54бр. на първия ред от бието на джоба бримкете съм подредила така - 4бр. крайни, 18бр. за джоба ластик 2х2/започва с лицева и завършва с лицева бримка/, 10бр. между джобчетата,18бр. за втория джоб ластик 2х2/започва с лицева и завършва с лицева бримка/.
3. На 7 ред аз включвам синята прежда в участъка с джобовете.
4. На 12-я ред завършвам/побивам, оплитам/ сините бримки.
5. На 13-я ред когато работя  само с бял конец вече над завършените сини бримки отново си заплитам по най-простия начин на пръст по 18бр. за първия джоб продължавам с бримките между джобовете и отново 18бр. за втория джоб.
6. Довършвам предницата.
7. С кука изваждам от новозаплетените 18бр. нови 18бр и плета джоба в посока ластика на предницата колкото трябва да е дълбок.
8. Полученото парче от точка 7 накрая зашивам отвътре на ръка.
Е май това беше.

Деколтето направих така - оставих 6бр. от предницата и после свивах по една на всеки лицев ред от едната опъкъв от другата страна, като остових едни лицев да върви като контур. В ластика също се наложи да свия още няколко бримки отпред за да се оформи добре. Ако някой проявя интерес ще дам схема и по-подробно описание.

Нюня, вземи си 200гр. за по-сигурно.

Последна редакция: ср, 21 фев 2007, 19:24 от =^._.^=

# 231
Изглежда направо чудесно.  Grinning
Отлично си го изпипала това пуловерче  Peace

# 232
  • Бургас
=^._.^=  благодаря за описанието, май разбрах как да го направя. Сега ще чакам да ме пусне мързела и ще пробвам. Simple Smile

niunia Мечо Пух не е ли по 50 гр.? 100 ми се виждат малко, но 150 мисля, че ще ти стигнат. На мен толкова ми отиде за жилетката.

# 233
  • Smallville
niunia, аз изплетох от 400 гр жилетка за моето момиче,което е почти колкото мен на ръст,а за едно малко бебче и качулка да има,мисля,че биха ти стигнали 100 гр.Така мисля,но все пак зависи и от дължината нa елечето и номера на куките.Аз плета на N; 5 Peace

# 234
Мечо Пух от него плетох одеало гладка лицева и със 100гр. стана правоъгълник 100см/24см. Дано това да ти е от помощ като преценяваш количеството.

# 235
Момичета, помагайте!
Ще се изям от яд  tantrum. Изплетох единия ръкав, но не мога да го нагодя за основата, не пасва  Banghead уж наддавах, ала-бала, нищо не се получи. Ясно е, че ще се разплита  Cry , но как да го направя точно. Има ли възможност  и да не го разплитам целия?  Thinking Искам да е обикновен прав ръкав, да е почти по ръката ми, да не е отпуснах.

Помогнете! Praynig

# 236

Можеш ли да ми кажеш колко сантиметра е обиколката , ушите, и отпред и отзад между ушите еднакво ли е разстоянието ? Thinking

Малко позакъснях с отговора  Embarassed

Обиколката на шапката е 44см.Ушите са по 10 см.
Разстоянието м/у ушите е почти еднакво,но отпред е 4 бримки по-голямо,
а обиколката на главичката 48-49см

# 237
Мама Веси, аз нещо не разбрах - къде не пасва? newsm78

# 238
Мама Веси, аз нещо не разбрах - къде не пасва? newsm78

Рамената извивка, определено ще разплитам.  Cry

# 239
Много неприятно! Sad

Общи условия

Активация на акаунт