Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 105 987
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
То май само аз си се разбрах и си отговорих даже  Wink

Звършване на конец го знам,но започване/заплитане/ на конец не съм правила , но мисля,че се сещам какво е - оставят се първите бримки от първия ред  и се нанизват на конец като се продължава с плетене и наддаване надолу. Thinking

# 196
Взима се кълбото с прежда и един отделен конец, може дори да е в другцвят. От конеца с кълбото се прави примката за първия бод и си заплита така- веднъж от предната страна на конеца и веднъж от задната. Единичния конец остава вплетен в конеца от кълбото.

Сега ще потърся в книгите дали има описание. Ако не намеря ще снимам.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 11:02 от =^._.^=

# 197
здравейте мастойрки!  bouquet
Аз го раздавам по скромно с плетенето,че не мога.....Плета еднотипни пуловери,като този на аватара ми.Обаче вършат супер работа

# 198
Я, каква сладурана си имаш в "еднотипното пуловерче" - браво и на манекенката и на плетачката Grinning

# 199
аз харесвам и еднотипни пуловерчета  Hug

почти съм в депресия - не знам как да направя една яка. Снощи изплетох голяма, обръщаща се, не ми хареса и я срязах през средата  ooooh! сега нямам идея, а преждата е бяла и не мога да преплитам - веднага посивява. Трябва да успея от първия път  Confused

# 200
Здравейте и от мен,
Отдавана не съм писала, но много дини под една мишница искам да нося и нещо не се получава.
Прословутата жилетка бавно и славно започва да придобива вид. Вече излпетох  гърба и редниците и от снощи започнах единия ръкав, нооо, много сложно ми се вижда.  Cry Пустите му наддавки, докато ги оправя, как стават, но важното е, че тръгна и надявам се утре вечер да го довърша. Аз искам да попитам, трябва ли да правя някакви свивки за рамената извивка и как да докарам да бъде с еднаква ширина там където трябва да го съединя с гърба и предницата?  newsm78

Вчера говорих с моето свеки и понеже е вече пенсионерка и се чуди какво да прави, а може да плете я запалих да ми оплете една лопа-жилетка (тукашните жилетки с мотивите), но трябва да й изпратя едно-вдве моделчета, че да има по какво да се води. Mr. Green

# 201
Брей, Mama Vessi , ще излезе от теб плетачка! Grinning
По Интернет ли ще пращаш моделче на свеки? Брей какви съвременни свекърви! Браво!

И мойте дини стана повечко, та...нито мартениците свърших нито костенурката, пончото пък го прибрах засега да не прашасва поне....
Обаче ако привърша с нещо от последните 2 вие първи ще разберете Mr. Green
А мартениците има къде да ги гледате- в съседна тема.

# 202
Тити, виж това дали няма да ти даде идея -
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2222859
Зори, добре дошла!
Мама Веси, браво, чакаме да видим!
МимиКир, я да се стягаш  Wink!

# 203
  • Бургас
Ох , и аз днес сутринта срязах бието на пуловера с джобчетата,че така го бях зашила - нямаше разплитане.

В главата ми се въртят шапката с ушите - как да я направя  newsm78 ,едно болеро от петоъгълници дето се плетат на 5 куки  ooooh! , на всичкото отгоре баба ми ми показа на 1 кука и се мъча и с тях.Тотална объркация. Идеи много - реализация никаква  Embarassed

# 204
Галхен ,виж това. Мисля че ще ти хареса!
Шапката е плетена в кръг с обръч.Първо се изплитат 2 броя уши и после по между им се нанизват необходимия брой бримки и се затваря в кръг.Не знам немски,но въпреки това се справих чудено. Embarassed
Ако имаш въпроси питай.

# 205
  • Бургас
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2225379
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2225380

Нещо и от мен. Ииии закривам сезона Crazy

Един мързел ме е хванал тези дни...

До плетящите шапки- браво на вас!   bouquetАз така и не успях, и снимки гледах и списания разглеждах, тц... не мога да се преборя с тях.

тити аз съвет за яката не мога да ти дам, но и да посивее преждата после ще се изпере.И аз имам един обръч от който винаги ми посивява преждата.

здравейте мастойрки!  bouquet
Аз го раздавам по скромно с плетенето,че не мога.....Плета еднотипни пуловери,като този на аватара ми.Обаче вършат супер работа
Че какво му е еднотипното на пуловера, много си е хубав. Я виж жилетките - почти едно към едно.Каквито и да са, след първото хранене като е с тях , ни модела, ни цвета имат значение- всичко става мазало Mr. Green

# 206
  • Бургас
Dobi75,мерси   bouquet  ,ще помоля някой да ми преведе .

А иначе да те  питам по края как е обшито с бял конец - не ми прилича на фестон, а като край на плетка /то може и да има начин ама не го знам  Embarassed ,какво ли знам  Blush /

# 207
На една кука е плетена шапка по края.

Ето как изглежда шапката на модела:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81820&photo=8

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 21:22 от Dobi75

# 208
  • Бургас
Много добре изглежда шапката,  Доби !

Можеш ли да ми кажеш колко сантиметра е обиколката , ушите, и отпред и отзад между ушите еднакво ли е разстоянието ? Thinking

# 209
Браво, шапчицата е изпипана.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт