Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 105 994
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Котке, много са хубави жилетките, но не се ли зоплита ципът в края на плетивото?

mimi_kir, благодаря за съвета! Не се бях сещал да погледна някъде, но каква е целта на ширита?

При мен задачата се усложнява и от това, че мисля да оплета бие, което да пришия към двете предни части и около качулката, за да изглежда завършено. Дали разбрахте какво искам да кажа  newsm78
 И тогава ципът сигурно ще опъва повече. Я дайте идеи как да се справя със ситуацията?

# 181
коте, пончотата са за каките(братовчедки)
Нашето ще е пролетно- не квадрат а по- скоро като конус.
Плета го без шев- във кръг съвсем обикновена плетка, ще има вързанка май около врата и може би нещо отдолу като бордюр.
Калина държи да е на дупки(голеееми) и няма как да правя плетеници...Всъщност не е чак на големи дупки(аз пък не искам такива, че малко и да топли), а просто плета с по- дебели куки.

Стига си надничала при мартениците, а покажи нещо Wink

# 182

Мими, Соф вие пончото по модела на Галхен ли плетете?
Аз напоследък пак съм се замислила за пончо, но май този модел ще бъде.
Приемам идеи за промяна на яката.
Ехеее,Коте, аз такова пончо ако заплета ще му мине модата...Гладко, гладко...и с по-дебели куки при мен.Аз само заплетох малко засега.

# 183
Коте, на мен този линк не ми се отваря? Как изглежда модела? А каква искаш да е яката?

# 184
  • Бургас
Търся кройка и описание за такава шапка.От българско списание е ,но там са изкопирали само  описанието на пуловера.Някой ако я е виждал някъде да помага  Praynig или подобна с описание.

# 185
Галхен, бих могла да сътворя някакво описание. С шев или без мислиш да го правиш?
Аз пък искам за блузката да питам от врата ли се плете? има ли описание за нея?
Стейси, яката е поло на модела, но ми се струва неподходящо, не знам за линка защо не се отваря при теб, може да е временно. Модела на пончото съм го пускала и преди/бяло с плетеници/.
Соф, да покажеш!
Мими, да ги снимаш готови, костенурката също! А за мартениците скоро ще се включа.
Котке, много са хубави жилетките, но не се ли зоплита ципът в края на плетивото?
Как да се заплита? Аз първо го зашивам към края на плетивото и после минавам лицев тегел.

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 19:18 от =^._.^=

# 186
  • Бургас
Галхен, бих могла да сътворя някакво описание. С шев или без мислиш да го правиш?
Аз пък искам за блузката да питам от врата ли се плете? има ли описание за нея?

Ще го сканирам описанието на блузата - по принцип е с реглан ръкав и бието после се оплита. А за шапката и аз не знам ,но по принцип не съм плела още без шев , така ,че ако мислиш нещо гледай да не е много трудно  Wink

# 187
Галхен, има ли нещо, което по-конкретно те притеснява в тази шапка да наблегна на него в описанието?

# 188
напоследък ме няма, защото малкият не ми дава да плета, защото правя други работи, например мартеници разни, и защото днес между другото направих две гъбки, подарък за две бебки, които са на по 3 месеца Simple Smile

надявам се скоро да свърша нещо от по-големите неща.
А вие повечето къде се запиляхте?

# 189
  • Бургас
Галхен, има ли нещо, което по-конкретно те притеснява в тази шапка да наблегна на него в описанието?

Конкретно как да я докарам тази форма на  долната част.Според мен нещо такова трябва да се получи :

http://images13.snimka.bg/002197811.jpg
То ми е ясно ,че ако не се намери описание ще трябва да експериметирам,но ми се иска да си го спестя поне малко  Wink

това е от близо,но самите плетки не ме притесняват :

http://images13.snimka.bg/002197801.jpg

А това е схемата на пуловера :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=74742&view=1&photo=41

# 190
  • София
Здравейте! Отдавна се каня да се запиша към вашия клуб, но се опитвам първо да изчета всичко, което сте писали, което се оказва трудна задачка, защото сте много бързи и докато прочета първата тема и хоп - още няколко.  Laughing
Та, записвам се при вас и веднага въпрос.....  Mr. Green Ще правя за Великденския базар едни кошнички за яйца и ми се иска да ги колосам като хората, та откъде да купя кола, продава ли се такова нещо въобще в днешно време и къде...  newsm78
Пробвах с брашно и вода и захар и вода и нещо не съм доволна и искам да пробвам с кола, пък дано стане. Надявам се да помогнете вие.

Тити, страхотни гъбки. Аз също в момента правя мартенички и това е страхотна идея за дечурлигата.  Wink

# 191
Коте, временно е било. Днес отворих линка. Какво ще кажеш за ластик, преминаващ в гладка плетка, която след завършването по естествен начин ще се завие навън.
Втори вариант, който ми хрумна е дълъг ластик или английски ластик, който не е плетен в кръг, а има цепка. Можеш да го носиш разтворен или да прихлупваш артистично двата края и да ги защипваш с различна брошка - по-лъскава или дървена и така да става по-официално или по-спортно-хипарско пончото.
Хич не ми върви плетенето.  Cry Cry Cry Дано събота и неделя наваксам. Всеки ден на работата си мисля как като се прибера и ще плета и съм смъртно уморена, а след борбата по вечерята, къпането и приспиването нямам никакво желание и си казвам - хайде, от утре......... и така седмици наред.  Tired

# 192
Галхен, за шапката аз виждам няколко възможности:

- Започва се от върха надолу, като тук също има два варианта:
 -- да започнеш с малко бодове и да наддаваш или
 -- да заплетеш върху конец, да го изтеглиш като завършиш шапката и да нанижеш отново и стегнеш .
Самата платка според мен е като на схемата - http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2204516
Засичането за получаване на извивките се прави с по 1бр. на всеки лицев ред.

- Още един вариант -плете се в две посоки. Шапка в посока от платката към върха и платка от шапката надолу. Предимството е, че по-лесно ще прецениш свиването горе и ако и тук заплетеш върху конец можеш след завършването на шапката естествено да продължиш с платката.
Това, което виждам като особеност при платката е дали да се изплете два пъти - вътрешна и външна част или да е единична и за се оплете по краищата. На мен първия вариант ми допада повече.

Дано съм успяла да предам идеята си. Самата аз ще се пробвам с една такава шапка и ще пиша за процеса на плетене. Сигурно имаш много въпроси - питай. Успех!

Стейси, идеите ти ми допаднаха ще ги обмисля и действам.
На мен напоследък не ми спори плетенето и заради липсата на време и нещо стигнах до задънена улица, но вчера си купих новия брой на Детско плетиво и ми хрумнаха идейки за завършване.

# 193
  • Бургас
Коте,мерси много за подробното описание,това за двойната платка не се бях сетила,много по-добре ще бъде.В такъв случаи отделно би трябвало да се плетат шапка и платка и после да се зашият  newsm78

Ако се плете от горе надолу няма да е в кръг по твоята схема ,защото виждам,че си нарисувала  1 шев. Горе при окръглянето на шапката  на 2 отделни части ли го разделяш или е едно цяло,то пък така ще се получат 2 шева  newsm78,

явно не е така,но все пак ще го оставя  въпроса    Thinking

# 194
Галхен, да няма да е в кръг.
Коте,мерси много за подробното описание,това за двойната платка не се бях сетила,много по-добре ще бъде.В такъв случаи отделно би трябвало да се плетат шапка и платка и после да се зашият  newsm78
Може и само вътрешната част на шапката да се изплете отделно.
Аз не знам дали обясних добре идеята за заплитане на конец. newsm78

Горе при окръглянето на шапката  на 2 отделни части ли го разделяш или е едно цяло,то пък така ще се получат 2 шева  newsm78,
Тук не те разбрах, но окръглянето аз бих направила с равномерно разпределени свивания или не бих правила въобще във варианта завършване на конец.

Общи условия

Активация на акаунт